top of page

Weekend Roundup #3

Zaterdag 25 September, licht zonnig en een fijne temperatuur; perfect korfbalweer! Zes thuiswedstrijden, startend met de D1, E1 en de E2.

De D1 speelt tegen Wageningen D3. De nummers 1 en 2 in de competitie. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden. DOT neemt de leiding maar weet niet los te komen wat resulteert in een ruststand van 3 - 3. Na de rust schoot DOT uit de startblokken; zowel aanvallend als verdedigend ging het beter dan in de eerste helft. Dit leidt tot een 7 - 4 eindstand.

Een half uurtje later dan de D1 startte de wedstrijd van de F1 uit tegen DVO/ACCOUNTOR F2. Na enkele minuten keek DOT tegen een kleine achterstand aan. Met een paar mooie goals van de F1 was de ruststand bijna gelijk. Na de rust scoort DVO meteen een paar doelpunten maar de F1 weet zich weer te herpakken, mede door Niels uit de E1. De start van het 4e kwart was erg scherp maar helaas eindigt DVO als de bovenliggende partij. De einstand is 12 - 8 geworden, volgende week beter!

De C2 speelt net zoals de D1 tegen Wageningen, alleen nu de C4. Wageningen begint sterker aan de wedstrijd en komt snel op een 0 - 5 voorsprong, dit is ook de ruststand. Na de rust werkt de C2 erg hard en komt tot een doelpunt. Wageningen antwoordt nog één keer. Eindstand 1 - 6.

Aansluitend speelt de C1 tegen DSC C1, op vrijdag waren de trainerscoördinatoren Eric en Maarten bij de training om met verschillende spelers en trainers mee te denken en te helpen. Terug naar de wedstrijd. DSC start erg fel, dat is een van de aandachtspunten van onze C1. De gehele wedstrijd komen we moeizaam tot goede aanvallen, mede door de lengte aan dameskant van DSC. DOT probeerde te compenseren door Nouk uit de C2 in te brengen. De scheidsrechter fluit af met een leerzame eindstand van 7 - 9.

Ondertussen speelt de A1 tegen Tilburg A1. Er staat veel op het spel vandaag. Al 2 wedstrijden verloren. Handhaving is de doelstelling. Vrijdag het plan doorgenomen. Wyatt en Levi beginnen langs de kant, maar vallen na enkele minuten volgens plan in om de puntaanvallers aan banden te leggen. Het gaat moeizaam. Bij rust slechts één doelpunt voor 8 - 9. We spreken af geen doorloopballen en korte kansen meer tegen van de mindere schutters. Eerst laten schieten van verdere afstanden. Na rust gaat het beter. We lopen uit naar een comfortabele 13 - 18. Tilburg komt nog iets terug, maar de punten gaan mee naar Oss! 15 - 18.

DOT 3 speelt rond lunchtijd uit tegen NKV 2. Nadat de aanvoerster een presentje heeft overhandigd aan de scheidsrechter in het kader van: 'de week van de scheidsrechter', kon de wedstrijd beginnen. In het begin ging het gelijk op, er stond 4 - 4 op het scorebord, waarna DOT zakelijk ging spelen. Juiste kansen pakken, de juiste spelers uitspelen en verdedigend nam de scherpte toe waardoor er veel ballen veroverd konden worden. Hierdoor gingen we de rust in met 6 - 12. De 2e helft was niet meer spannend, de wedstrijd werd rustig uitgespeeld. De wedstrijd eindigde in 11 - 21. Volgende week is Animo 2 de tegenstander, waarmee we onder andere de koppositie delen.

Voor Dot 2 stond een uitwedstrijd tegen Vriendenschaar (H) 2 op het programma. Een te naar verwachting goede tegenstander. Het 2e trok deze dag ten strijde met een aangepast team. Wegens blessures (beterschap voor deze spelers) en spelers als wissel mee met het tegelijk spelende 1e, stonden er wat “oudgediende” in de basis (Peter, Wouter JV en Patrick).

De start van het 2e was goed, ondanks veel gemiste kansen aan beide kanten, met een 0 - 2 voorsprong. Na tien minuten kwam Vriendenschaar echter op stoom. Met energieke aanvallen, veel druk naar binnen en een aantal doorloopballen en strafworpen, boog de tegenstander de stand om naar 9 - 5. Vlak voor rust kon DOT nog iets terug doen, zodoende was de stand in de rust een 9 - 6 achterstand.

Na de rust kwam DOT redelijk uit de startblokken, een gemiste doorloopbal en een doelpunt bracht de ploeg terug op 9 - 7. Misschien was er dan toch nog iets te halen..... Vriendenschaar (H) 2 dacht daar anders over en zette flink aan om in tien minuten tijd de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit met een 15 - 8 voorsprong als resultaat.

DOT wist in het laatste deel van de wedstrijd de schade te beperken. Uiteindelijk werd het 20 - 12. Vriendenschaar (H) 2 was vandaag de betere ploeg. Volgende week op naar Eindhoven voor eerherstel.

S1 speelt in Duiven een uitwedstrijd tegen Duko. Tot de 3-3 scoren beide teams om en om maar daarna gaat het mis. DOT scoort bijna 10 minuten niet terwijl - ook wel "een beetje" geholpen door de beslissingen van de scheidsrechter - bij Duko alles even lekker binnenvalt.

Van 3-3 via 10-3 naar 12-4 achter. Da's meer dan een tikkie....

Time-out om even af te koelen en de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen en ook de eerste wissels. Via 14-8 gaan we rusten met een 15-10 achterstand.

Na rust beginnen we aan de inhaalrace: Auke, Lotte en Tibo brengen DOT weer in de buurt bij Duko. Helaas kan DOT het laatste gaatje niet dichten. Op 16-14 zijn we opnieuw dichtbij maar de aansluitingstreffer wil maar niet vallen. Als vervolgens de 17-14 en 18-14 vallen is de wedstrijd zo goed als gespeeld. Duko speelt de wedstrijd geroutineerd uit naar een 24-19 eindstand. Scores : Cas 6, Stefan 4, Mara 3, Lotte en Auke 2 en Michel en Tibo beide 1.

Op zondag is het de beurt aan ons Damesteam. Na een voortvarende start staat er al snel een 2 - 0 stand op het scorebord. De korfrakkers knokte zichzelf terug in de wedstrijd en zette een 3 - 5 rust stand neer. In de tweede helft zette DOT alle zeilen bij en maakte zich op voor een eindsprint. Van 6 - 8 wist DOT in no-time een 9 - 8 voorsprong en eindstand te noteren.

DOT 5 wist uit te winnen bij Eymerick. Wekelijks moeten zij zorgen dat ze voldoende heren en dames hebben om wedstrijden te kunnen spelen. We zijn dus op zoek naar dames en heren voor dit team! Interesse? Mail tc@kvdot.nl

Wil je met jouw team ook in de Roundup van volgende week? Stuur dan een mailtje voor zondag avond 20.00u naar website@kvdot.nl Dank voor de inzendingen van deze week!