top of page

Weekend Roundup

Het clubhuis is weer open, ouders staan weer langs de lijn, spelers en tegenstanders lopen weer door de poort. WE MOGEN WEER!

De E2 weet in Wageningen, om maar liefst 9 uur 's ochtends te winnen met 4 - 10. In Oss lukt het ondanks alle energie, plezier en het enthousiasme niet om punten binnen te slepen bij de E1 en de C2. De D1 weet het tot het eind van de wedstrijd toe spannend te houden, uiteindelijk een mooie gelijke stand op het bord.

Bij de C1 is het onrustig bij de start van de wedstrijd. Rust Roest schiet uit de startblokken, maar beide teams vergeten de kansen af te ronden. In de rust even wat drinken en bespreken wat we doen bij een 2 - 4 achterstand. Conclusie: heel hard werken, energie wat omhoog en het allerbelangrijkst, de bal door dat gele mandje gooien! Met nog 5 minuten op de klok staat het 9 - 6 voor DOT. Nu nog even concentreren, 9 - 7, nog een paar minuten, 9 - 8, eindsignaal. Overwinning. Hard gewerkt! Op naar volgende week.

Ondertussen is de A1 vertrokken naar Eindhoven. In de voorbereiding was het hier en daar wat rommelig maar nu met Jitske, Esmee en Wouter als nieuwe trainers is de A1 helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Helaas ontbraken Casper en Luna, onze nieuwe aanwinst in de A1 aan dameskant.

Start van de wedstrijd, 2 - 0 voor DSC, gelukkig komen we op gelijke hoogte, 2 -2. DSC loopt uit naar 5 verschil bij rust. Even op adem komen, afspraken maken en gas geven. Dit betaalt zich uit. Na rust is DOT meer gewaagd aan DSC. Toch leidt dit tot een 18 - 12 eindstand, hier en daar iets te slordig. Toch hard gewerkt en op naar volgende week!

De selectie, DOT 1 en DOT 2. Helaas niet bij elkaar, de een in Dordrecht, de ander in Nijmegen. Te starten in Dordrecht. DOT 2 tegen DeetosSnel 4.

DOT komt redelijk uit de startblokken. Joris opent de score, na 20 minuten staat er 3 - 3 op het scorebord. Twee enorme stortbuien, DOT krijgt meer grip op de tegenstander, ondanks veel kansen aan herenkant weet Ellen 2x goed af te ronden. De dynamische rebounds van Yoeri waren ijzersterk. In dit vak waren het Lesley en Jitske samen met 3 scores voor rust. Dit bracht DOT op een 5 - 8 voorsprong bij rust.

Na de rust werden er veel kansen gemist aan de kant van DOT. DeetosSnel wist in 12 minuten terug te komen en op een 10 - 9 voorsprong te komen. Met nog 18 minuten te gaan kwam DOT, onder leiding van de verdedigende boost van Fleur. Minder kansen weggeven, dat gaf Jistke de gelegenheid om het slotoffensief te openen. Daarna waren het de heren die raak schoten, bestaande uit Stan met 3 goals en Yoeri en Wouter allebei 1.

Dit bracht DOT op een 12 - 15 eindstand. De laatste minuten werden professioneel uitgespeeld en de eerste overwinning werd veiliggesteld.

Ondertussen speelt DOT 1 bij Keizer Karel in Nijmegen. Na bijna een jaar geen competitie meer gespeeld te hebben was de start van de wedstrijd wat onwennig, mede door het spelen op natuurgras i.p.v. kunstgras. Geen reden om punten te laten liggen natuurlijk. Toen de 1 - 1 op het scorebord kwam werd het snel 1 - 3 en werd er in totaal uit 35 schoten 8 keer gescoord voor rust. Tussenstand 2 - 8. Na rust werd het baltempo aan de kant van DOT flink opgeschroefd en werden de doelpuntenmachines Michel en Mara (beide goed voor 8 goals) goed bediend door de rest van de spelers. Zo kon DOT van 2 - 8 naar 4 - 14 uitlopen. Allerlei verschillende kansen vlogen de korf in, doorloopballen, afstandschoten en strafworpen werden met elkaar afgewisseld. Dit gaf een 6 - 22 eindstand als gevolg. Na de wissels van de 4 oudste spelers zakte de gemiddelde leeftijd met ongeveer 5 jaar en was dit de laatste 10 minuten ongeveer 19 jaar. DOT 1 pakt de winst in Nijmegen en heeft daarmee vertrouwen getankt voor volgende week.

Zondag ochtend 11.00 een primeur bij DOT, Dames 1 speelde hun eerste competitiewedstrijd. Dit team is gevormd met dames vanuit Mosa en DOT. Onze dames kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong maar Rooi kwam snel weer op gelijke hoogte. Daarna nam DOT wederom het heft in eigen handen en liepen ze uit naar 4 - 1. Vlak voor rust wist Rooi nog de 4 - 2 op het scorebord te zetten. Na rust trok Rooi de lijn sterk door en kwamen op een 4 - 4. Vervolgens stonden Evi en Marit op en brachten DOT op twee doelpunten voorsprong. Annebel beloonde zichzelf na eens sterke wedstrijd met 2 doelpunten en Marit deed er nog een schepje bovenop. Eindstand 9 - 4.

Dit was de weekend roundup van deze week. Komend weekend staan er maar liefst 11 thuiswedstrijden op het programma! Zien we jou op het veld?

Wil je in de volgende roundup ook iets kwijt over jouw wedstrijd, stuur dit dan voor zondag avond 19 september 20.00u naar website@kvdot.nl