Weekend round-up

A1

Onze A1 mocht thuis aantreden tegen DSC A2. Bij de A1 verschillende wisselingen in de ploeg. Eva, Maud en Ruben zijn doorgeschoven naar de senioren. Floor en Kay hebben zich bij de A1 gevoegd.

Vanwege de afwezigheid van Luna speelde Kallima uit de B1 in de basis.

DSC neemt meteen de leiding, 0-2. Tot halverwege de eerste helft weet DSC een gaat te behouden van 2 à 3 doelpunten. Daarna trekt DOT net voor rust gelijk. Bij een 8-9 achterstand gaan we de rust in.

Na rust een felle helft, veel duelkracht, fysiek, maar daar weet DOT van te profiteren. DOT komt langszij, 9-9, 10-9 en zelfs 12-9.

Met nog één minuut te spelen lijkt de overwinning zeker, maar DSC weet nog een strafworp te forceren. DOT neemt nog een time-out. DSC weet de stip nog te benutten, 12-10. Einde wedstrijd. Knap gedaan, hard gewerkt!

DOT 2

De seizoenstart van het 2e van DOT was op de zondag thuis tegen DSC 4. Op de zonnige zondagmiddag kwam DOT meteen op voorsprong (2-0), maar DSC wist al snel weer aan te haken (3-1). Dit ging de gehele eerste helft zo door; het lukte DOT helaas niet om los te komen van de bezoekers uit Eindhoven. Met vlagen liet DOT wel zien dat het beter is dan de tegenstander, maar door verdedigende fouten en een te laag rendement aan Osse zijde wisten de gasten voor de rust gelijk te komen (7-7). Na de rust kwam Oss, met dank aan een sterk spelende Wouter van Aanholt, wederom op voorsprong (9-7). Daarna is de overwinning van het 2e van DOT gelukkig niet meer in gevaar geweest en wist de ploeg weg te lopen van DSC (16-9). Na nog een kleine dip in de 2e helft, waarbij DSC nog op 2 punten verschil wist te komen (wel nog steeds in het voordeel van DOT), bleven de punten in Oss met een eindstand van 20-15.

DOT 1

Het seizoen van het DOT 1 is weer begonnen! Als eerste wedstrijd starten we tegen Ready'60. DOT wilde fel beginnen en direct een gat slaan. Zo begon het 1e met een geweldige voorsprong van 7-0. Vanaf dat moment werd iets duidelijk voor de gasten: ‘They are not Ready for this’.

DOT ging lekker verder met scoren. Vrijwel iedereen wist de korf al te vinden in de eerste helft. DOT ging rusten een 13-4 voorsprong. In de 2e helft gaat alles net iets stroever. Een paar kleine foutjes, meer gemiste schoten, maar al met al kwam DOT geen moment in de problemen.

Natuurlijk zijn er iedere wedstrijd uitblinkers. Deze wedstrijd waren dat Auke Verwer en Anne van Kemenade. Beiden haalden ze een hoog rendement en verdeelden ze het spel in hun vak.

DOT eindige de wedstrijd in een 23-8.

Volgende week reist de selectie van DOT af naar Vinkeveen, waar De Vinken op ons wacht.