top of page

Van het bestuur

Het zit erop, de competitie dan, want de komende weken gaan we nog vrolijk even door. Komende zaterdag 24 juni staat het jaarlijkse priktoernooi op de planning.

Het weekend erop, 30 juni t/m 2 juli, is het jeugdkamp en het weekend daarop, 8 juli, is de slotdag met daarbij het husseltoernooi. Op de slotdag willen we overigens ook al onze vrijwilligers bedanken. We hebben daarom ook een verrassing voor hen. Zorg dus dat je erbij bent.


Ondertussen speelt er van alles. De JTC en TC zijn ontzettend druk geweest met het indelen van de teams voor komend seizoen. Dankjewel namens het bestuur voor jullie inzet.

Het is en blijft altijd een hele klus, maar ook nu denken we met zijn allen dat we een zo goed mogelijke indeling hebben gemaakt. Bij de C worden er nog selectietrainingen gehouden. De keuze valt hier nog dit seizoen.

Bij de selectie worden na de zomervakantie pas keuzes gemaakt. We maken ons zorgen over de scheve verhouding tussen het aantal heren en het aantal dames. In de jeugd zijn we al gewend dat dames al heer spelen, maar in de senioren is dat nog niet gebruikelijk. Het KNKV staat wel toe dat we in het breedte korfbal bij de senioren ook dames als heer mogen spelen, echter proberen we dat toch nog te beperken. We weten echter wel dat het probleem in de toekomst groter zal worden en we er dus op termijn wellicht niet meer aan gaan ontkomen. We moeten dus als vereniging ook nadenken over alternatieven, zoals bijvoorbeeld dameskorfbal of dames die als heer spelen. Voor komend seizoen zal het ook krap bezet zijn aan herenkant en dat vraagt flexibiliteit van de gehele vereniging.


Iets waar we ook niet meer aan ontkomen is de uitstervende zondagcompetitie. Onze selectie speelt al bijna al haar wedstrijden op zaterdag. Ook het 3e ontkwam er dit seizoen niet aan. Komend seizoen heeft het merendeel van senioren 4 ook aangegeven op zaterdag te willen gaan spelen. Ons 5e zal dus volgend seizoen ons enige team zijn dat op zondag speelt. Dat doet iets, ook met de binding met de rest van de vereniging. De verwachting is dat we binnen enkele seizoenen volledig op zaterdag spelen met alle seniorenploegen, omdat er simpelweg ook geen zondagcompetitie meer zal zijn tegen die tijd.


Als we alvast vooruitblikken richting volgend seizoen. Op 2 september hebben we thuis een vol oefenprogramma voor de jeugd en senioren en dat is mooi, want het Sport Expertise Centrum (SEC) organiseert dan een open dag op de Rusheuvel van 10.00-14.00 uur. Interessant in het kader van ledenwerving. De wervingscommissie (SAV) is gevraagd om hierover mee te denken met Wouter uit het bestuur. Over ledenwerving gesproken. We verwachten eind dit seizoen toch echt het ledental van 300 te gaan overschrijden! We groeien dus gestaag door en dat is knap, zeker omdat de landelijke tendens een daling laat zien.


Een doorn in het oog van velen blijft ook het verplichte takenschema. Vanaf komend seizoen is de bedoeling dat dit via sportlink gaat verlopen. Mara en Esmee zullen dit samen met Ruben uit het bestuur op gaan pakken. Judith en Colette bedankt voor jullie inzet van de afgelopen jaren. Spelende junioren en senioren krijgen dan een puntenaantal dat zij moeten behalen. Ze kunnen zich dan zelf inschrijven voor openstaande taken via de KNKV-app. Mochten leden zichzelf niet in hebben geschreven, dan worden zij alsnog ingedeeld op de nog openstaande taken. Zo kan iedereen zelf kiezen welke taken hij/zij wil vervullen en op welk moment. Het zal even wennen zijn voor iedereen en we zullen vast nog wel tegen zaken aanlopen maar we hebben er vertrouwen in.


Rest ons nog iedereen veel plezier te wensen bij de leuke weekenden die nog komen gaan. Daarna een hele fijne vakantie. We zien jullie graag weer allemaal op woensdag 30 augustus. De selectie start al een weekje eerder met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.
コメント


bottom of page