top of page

Strijd om de koppositie

Korfballers van DOT verslaan concurrent in strijd om de koppositie

De korfballers van DOT uit Oss traden zaterdag aan tegen medekoploper Victum. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd op 16 punten uit tien wedstrijden. Met het eind van de competitie in zicht dus een belangrijke wedstrijd.

Beide ploegen startte scherp aan de wedstrijd, binnen enkele aanvallen was het al 1-1 vervolgens wist DOT uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. Victum kreeg wat meer grip op de Ossenaren en bracht de stand naar een 5-7 tussenstand, DOT wist in deze fase niet af te ronden maar bleef gedisciplineerd zoeken naar een oplossing. Levi Sperling wist de korf te vinden en zette de 6-7 op het scorebord, om tot een ruststand van 8-7 te komen in het voordeel van de Osse thuisploeg.

In de rust was het voor de korfballers van DOT duidelijk, nog een tandje erbij schakelen en een gat slaan. Voor het gevoel speelde Victum de eerste helft al redelijk op de toppen van hun kunnen dus de uitkomst van de wedstrijd was volledig in eigen hand. Na rust deed DOT wat het had besproken en sloeg een gat, van 8-7 rust naar 16-8.

In de eindfase van de wedstrijd speelde DOT vakkundig de wedstrijd uit, scoorde nog eenmaal en Victum zette ter vergeefs alle zeilen bij. Dat DOT deze wedstrijd zou gaan winnen was voor iedereen in de sporthal overduidelijk. Man van de wedstrijd, zowel in de rebound positie, aanvallend en verdedigend was Tibo van Helvoort zijn tegenstanders op alle vlakken de baas, een publiekswissel was dan ook volledig verdiend.

DOT staat nu de bovenaan de ranglijst met een voorsprong van twee wedstrijdpunten, met nog drie wedstrijden te gaan heeft DOT het kampioenschap volledig in eigen hand.

Volgende week staat hekkensluiter Viking op het programma, de korfballers van DOT zullen na het vieren van deze overwinning snel de focus moeten oppakken om ook het einde van het seizoen de sterkste ploeg te kunnen zijn. Er is een belangrijke stap gezet maar er zijn nog veel stappen te gaan.