top of page

Slotdag 2024 zit er weer op

Afgelopen zaterdag was het zover! De slotdag 2024!

Vanaf 14.00 uur was iedereen welkom in ons clubhuis. Alle senioren tot en met de jeugd werden traditiegetrouw "gehusseld" tot diverse teams. Ook leuk om te zien dat veel ouders en broertjes en zusjes waren aangemeld om mee te doen. Leuk om jullie zo kennis te laten maken met korfbal. 

Nadat de teamcaptains de teams bij elkaar hadden gezocht en de teamfoto's gemaakt waren, kon gestart worden met het toernooi. 

Blijft leuk om te zien hoe jong en oud plezier beleeft! Alle vrijwilligers werden tussendoor ook nog voorzien van een aantal consumpties als dank voor hun inzet van het afgelopen jaar. Zonder vrijwilligers geen vereniging! Dank dus nogmaals! Nadat team rood als winnaar uit de bus was gekomen, was het tijd voor het avondeten. 

Iedereen die zichzelf aan had gemeld voor de frietkar (135 eters!) kon in de rij gaan staan. Geduld bleek een schone zaak, maar rond 18.15 uur was iedereens buik goed gevuld en kon gestart worden met de huldiging van de kampioenen. Mooi om te zien dat de kantine goed gevuld was! Geeft aan dat we veel betrokken leden en ouders hebben! Auke trapte, namens de JTC, af met de huldiging van onze jeugdploegen. Alle kampioenen bij de jeugd werden ook voorzien van een oorkonde, medaille en een ijsje. 


DOT F2: Ons jongste jeugdteam, onze F2! DOT F2 werd kampioen in de zaal. Ze stonden in dezelfde poule als onze F1, maar wisten toch vaker wedstrijden te winnen. Tot de laatste weken in de zaal was het spannend, jullie hebben het hartstikke goed gedaan! 


DOT D1: Als tweede mocht onze D1 het podium opkomen. Onze D1 werd in het najaar kampioen! Jullie hebben afgelopen seizoen een mooie groei doorgemaakt. Knap gedaan!


DOT B1: Onze B1 werd dit seizoen zelfs 2x kampioen. Vorig seizoen degradeerden de B1 nog uit de 1e klasse en des te knapper is het dan ook dat je in het najaar veld kampioen wordt in de 2e klasse en dan na de zaal in het voorjaar opnieuw kampioen wordt in de 1e klasse! En dat laatste kampioenschap gaf zelfs recht op een plek op het Nederlands Kampioenschap vorige week zaterdag in Enschede. Als kers op de taart mochten jullie zelfs de finale spelen. Wat was hij spannend. Uiteindelijk met 1 punt verschil verloren, maar dat maakt de prestatie die jullie hebben geleverd niet minder. De laatste keer dat een team van DOT naar het NK is gegaan is 7 jaar geleden, daarvoor duurde het 15 jaar. Dat zegt wel dat dit een unieke prestatie is! 


DOT A1: Dan ook nog onze oudste jeugdploeg, namelijk onze A1. Zij werden in het najaar kampioen op het veld. Knap gedaan!


Nadat alle jeugdteams gehuldigd werden nam Patrick, namens de TC, de microfoon over voor de huldiging van onze seniorenploegen.


Van de 6 ploegen, werden er 4 kampioen gedurende dit seizoen! Alle seniorenteams werden voorzien van een kampioenenteamschotel, die uiteindelijk ook inwisselbaar bleek te zijn voor een blad shotjes.


DOT 4: Afgelopen zaalseizoen lukte het net niet. Jullie werden 2e. Het veldseizoen lukte het wel. Al in het 5e weekend was het raak. Met de overwinning op Animo 5 werden jullie kampioen. Van harte gefeliciteerd. 


DOT 3: DOT 3 werd in het najaar op het veld kampioen en promoveerde daarmee naar de 2e klasse. Afgelopen veldseizoen wisten jullie zelfs te handhaven in deze klasse. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie! 


DOT 2: Dan gaan we door naar het volgende kampioensteam. Ons 2e werd kampioen in het najaar veld in de 2e klasse, daarmee promoveerden ze naar de 1e klasse. In de zaal lukte het net niet om kampioen te worden, daar werd een 2e plaats behaald. Na de zaal begonnen jullie dus in de 1e klasse, met handhaving als doelstelling. Iedereen kon van iedereen winnen en verliezen. Uiteindelijk wisten jullie je hoofd koel te houden. Thuis moest gewonnen worden van Animo 2 en dat gebeurde. De champagne kon los, kampioen in de 1e klasse en daarmee promotie naar de overgangsklasse op het veld. Van harte gefeliciteerd.


DOT 1: Vorig jaar op het veld al gepromoveerd naar de 1e klasse. Dit seizoen was de doelstelling voor het veld dan ook handhaven en dat lukte. Ook in de zaal leek dat in eerste instantie de doelstelling, met grote namen als MIA, Tweemaal Zes en Victum, leek dat ook nog een behoorlijke opgave en dus een mooie doelstelling. De eerste wedstrijd van het zaalseizoen werd ruim verloren van MIA. Daarna echter, werd alleen nog eind januari verloren van Tweemaal Zes. Ook van de zogenaamd “grote jongens” werd vaker gewonnen dan verloren. Wie had dit verwacht? Jullie hebben een prachtige groei doorgemaakt! Promotie naar de overgangsklasse. Dat is uniek voor DOT! Een nog nooit eerder behaald niveau. Op het veld was voor jullie de doelstelling duidelijk, kampioen worden in de 1e klasse en als je dan zo hard zegt dat dit de doelstelling is, dan is het knap dat je het ook waarmaakt met zijn allen. Na 4 wedstrijden gespeeld te hebben, waren jullie al kampioen! Topprestatie! Ook op het veld wacht de overgangsklasse voor jullie! Van harte gefeliciteerd.Eén team werd nog even extra naar voren geroepen. Wellicht onverwachts, maar ze hebben echt lopen smeken of ze ook gehuldigd werden. Het is eigenlijk niet eens een echt korfbalteam, maar team Despo mocht ook naar voren komen. Deze vaders zijn kampioen van de 3e helft! Ze slaan eigenlijk altijd wel de 1e en 2e helft over. Ook bij de pubquiz werden ze onder leiding van Peter 1e!


Daarna een bijzonder moment. Lia Bras werd naar voren geroepen. Lia heeft meer dan 40 jaar een hele grote bijdrage geleverd voor de werving van nieuwe jeugdleden bij onze vereniging. Alles altijd tot in de puntjes geregeld. Aan alles komt een eind, maar dat mag niet zomaar voorbijgaan. Zonder Lia was onze vereniging lang niet zo bloeiend geweest als deze nu is. We hadden daarom ook al haar vrienden en familie uitgenodigd. Lia ontving een mooie bos bloemen, maar dat was niet alles. Iedereen werd verzocht naar het kleine veldje naast het clubhuis te gaan. Daar mochten Lia's kleinkinderen, Dani, Revan en Vive een straatnaambordje onthullen met daarop "Lia's Kangoeroepleintje". De nieuwe naam van het veldje naast ons clubhuis! Luid applaus! Lia, je hebt het verdiend! Gelukkig staan er ook weer nieuwe mensen op die de wervingsactiviteiten gaan voortzetten. 

Dan nog tijd voor de foute party! Verschillende leuke outfits waren uit de kast getrokken en er werd volop gefeest! 


Zondag de day after, werd er nog druk opgeruimd. Alles is weer netjes. Het seizoen is dan echt bijna ten einde. Komend weekend nog het jeugdkamp, nog 3 trainingsavonden en dan mogen we echt gaan genieten van een welverdiende vakantie. Namens het bestuur wensen we iedereen dan ook alvast een hele fijne vakantie toe.

コメント


bottom of page