top of page

Roundup zaal #1

De F2 speelde tegen de Korfrakkers. Voor ons een nog onbekende club. Helaas kon de wedstrijd van de F1 niet doorgaan dus deden Eva en Zayn mee bij de F2. Toen de wedstrijd begon was het enorm spannend! De korfrakkers scoorde meteen 2 doelpunten. Gelukkig had DOT ook nog een paar mooie kansen en kon gescoord worden! In de rust stonden we helaas met een aantal doelpunten achter. Maar de F2 gaf niet op en ging erg goed de tweede helft in! DOT kon nu heel veel scoren. De korfrakkers kregen zelfs een super-speler. Uiteindelijk stonden we met 5 doelpunten voor. Toen de wedstrijd was afgelopen eindigde we met 17 - 14 in het voordeel van DOT!

DOT C1 tegen PSV C1. De 4e keer dit jaar, 1 oefenwedstrijd, 2 veldcompetitie wedstrijden en nu een wedstrijd in de zaal. PSV, altijd lastig. Werken hard, over de breedte een prima team met een aantal uitschieters naar boven. Al met al een flinke kluif voor onze C1. Helaas missen we twee van onze eigen spelers, iets met klachten en Corona. Niks aan te doen, gezondheid gaat voor! Twee dames uit de B1 sloten aan, dank daarvoor!

Dan de wedstrijd. 1e minuut - PSV - 1 schot, 1 goal. 2e minuut - PSV - 2 schoten, 1 goal. Wordt dit dan zo'n middag? De spelers van de C1 dachten daar anders over en lieten zich de kaas niet van het brood eten, binnen no-time stond DOT aan de goede kant van de score. Na wat aanwijzingen van de kant maakte DOT minder overtredingen waar PSV deze af en toe wel bleef maken. Een fantastische eerste helft, zo goed hebben ze nog zelden gezien gaf een 9 - 4 rust stand als gevolg.

In de rust wordt besproken dat we vandaag ons doelpunten record al in 1 helft hebben gehaald, 2e helft geen gekke dingen doen. Het is en het blijft PSV. Verslappen is geen optie. De tweede helft weet DOT moeilijker tot scores te komen hoewel de aanvallen prima zijn. PSV zakt wat in waardoor DOT moeilijker het vertrouwde spelletje kan spelen, hier wordt aan gewerkt. PSV geeft in een paar minuten tijd flink gas en weet terug te komen in de wedstrijd. Een time-out, een paar wissels geeft een 12 - 10 als eindstand. Knap gedaan! Hopelijk zijn we volgende wedstrijd weer helemaal compleet!

Ook voor de B1 was het de eerste officiële zaal wedstrijd! Vorige week hadden we een oefenwedstrijd tegen fortissimo. Dat ging helaas niet zo goed. Maar nu mochten we tegen SDO B2. Toen de wedstrijd begon ging het niet zo goed bij DOT B1. SDO kon meteen 2 doelpunten maken. Waar ligt dat dan aan? Vooral de kansen van DOT waren niet goed. We hadden er veel maar scoorde ze niet. We gingen de rust in met 3 - 6 DOT stond dus 3 doelpunten achter! Hier moest iets aan gedaan worden vond de gehele ploeg. Na de rust ging het veel beter! De kansen werden goed afgemaakt. Hierdoor kon DOT veel scores laten noteren op het scorebord! SDO heeft in de tweede helft niet meer gescoord. Toen het eindsignaal klonk stond het 12 - 6 voor DOT.

Voor de A1 stond een wedstrijd tegen ACKC A1 op het programma. Een tegenstander waar de A1 nog niet eerder tegen heeft moeten spelen. De eigen coaches konden vandaag niet mee vanwege hun eigen wedstrijd bij Senioren 2, dus hielpen Kitty (moeder Luna) en Wilfried Klokgieters ons uit de brand. Felheid vanaf het begin was één van de belangrijke afspraken die we hadden gemaakt. We begonnen goed, maar kregen al snel een stip tegen, 1 - 0. Daarna pakten we ons zelf op en wisten we er 1 - 2 van te maken. Snel komt ACKC terug en staat het 4 - 4. Er sloop wat onrust in de ploeg. 5 - 4. Wilfried en Kitty namen een time-out om de onrust weg te nemen.

We gingen de rust in met 9 - 6 voor ACKC. Na de rust starten we weer sterk en werd het 9 - 9. We gingen gelijk op, 13 - 13. Het einde naderde en door wat doorloopballen en schoten stond de stand op 15 -13 in het voordeel van ACKC. We scoorden! 15 - 14! Kan het dan nog? Nee, helaas. Het mocht niet baten. Eindstand 16 - 14.

DOT 2 startte de eerste zaalwedstrijd tegen titel kandidaat Rust Roest 3.

Geen onbekende tegenstander, veel routine en een slimme korfbalploeg.

DOT speelde de eerste 20 minuten met veel inzet en strijd en had zeker een manier gevonden om het RR moeilijk te maken. Wat leiden tot het stuivertje wisselen in de score 1 - 2 ,3 - 2, 4 - 5, 6 - 5 tot kort voor het einde van de eerste helft na de 7 - 7 liep RR uit naar een 7 - 9 ruststand.

Nog niks verloren, maar bij de stand van 8 - 11, waarbij Lesley een zware enkelblessure opliep, was het verzet van DOT gebroken. Rust Roest pakte de controle van de wedstrijd en liep uit naar een 13 - 18 eindstand.

Voor DOT 1 een onbekende tegenstander, Keep Fit uit Roosendaal. Onze coach Nico zelf nog wel eens tegen gespeeld in de vorige eeuw maar de laatste jaren niet meer gezien.

Maar dat maakt niet uit, we willen van onszelf uitgaan, niet van de tegenstander. Niet echt scherp getraind maar we vliegen uit de startblokken. Eerste aanvalsvak levert meteen 100 % aanvals rendement : 2 aanvallen - 2 doelpunten. Via 3 - 1 gaan we naar 5 - 3, het tempo gaat nog verder omhoog en ook het schotpercentage ligt erg hoog. Zo wilden we vandaag spelen, geen tolletjes, beweging, veel en goede schoten van de hele ploeg. Resultaat : in de 13e minuut schiet Michel onze 10de treffer binnen. 15 minuten om van te genieten.

Keep Fit probeert aan te haken maar hun schutters hebben simpelweg teveel schoten nodig om bij te blijven, al voor rust gaat Keep Fit achterverdedigen om het moordende tempo uit de wedstrijd te halen.

Via 12 - 4 gaan we rusten met met 14 - 7.

Na rust ligt het tempo een stuk lager maar we komen niet meer in gevaar. We scoren rustig verder en Keep Fit dringt ook niet echt aan. Alle 8 startende spelers komen op het score-formulier (iets met verschillende schijven.....) en ook de invallers laten zich gelden. Eindstand 22 - 12

Hopelijk krijgt het allemaal een vervolg voor komende weken. De 15/20 minuten goed korfbal uitbouwen naar 60 minuten!

DOT is op de goede weg, hopelijk gooit Corona voor het derde jaar op rij geen roet in het (zaalseizoen) eten!

Over de aanpak a.d.h.v. de nieuwe maatregelen van afgelopen vrijdag volgt z.s.m. een bericht. Er zijn voor verschillende teams, verschillende regels. Zodra het bestuur, de TC en de JTC een totaaloverzicht hebben gemaakt wordt dit met de spelers en ouders gecommuniceerd.