top of page

Roundup 26 maart

Bijgewerkt op: 4 apr. 2022

Voor de A1 stond vrijdagavond de inhaalwedstrijd tegen DVO A3 op het programma.

Thuis werd met 20-21 verloren. Bij winst kon DOT A1 stijgen naar de eerste plek. Een plek die uiteindelijk recht geeft op play-offs voor promotie naar de overgangsklasse.

Doelstelling om te promoveren? Nee, maar we willen het zeker niet laten liggen als het mogelijk is.

Demi, Tobin en Naomi zijn nog extra mee als reserve. Nogmaals hartelijk dank daarvoor.

Dan de wedstrijd. Al vrij snel kijken we aan tegen een achterstand van 3-0. We komen terug tot 4-3, maar het is toch steeds DVO dat de leiding neemt.

DVO krijgt beduidend minder kansen, maar is scherper in de afronding. Hierdoor lopen ze uit naar 7-4. Het moment waarop de coaches van DOT een time-out nemen.

Het moet allemaal net iets scherper aanvallend. De slordigheden eruit. Bij rust staat er een 9-8 achterstand op het scorebord.

Alles is dus nog mogelijk. Na rust ook een gelijk spelbeeld. DVO is scherper in de afronding, maar DOT A1 krijgt veel meer kansen.

DVO neemt steeds een voorsprong, maar DOT komt iedere keer weer langszij. Met nog 2 minuten te spelen, lijkt de wedstrijd dan beslist.

Niks is echter minder waar. Bij 18-18 fluit de scheidsrechter af en we nemen alsnog een punt mee naar Oss. Had er meer ingezeten? Zeker. Mogen we alsnog blij zijn met een punt? Ja dat ook zeker. Invallers bedankt, goed ingevallen. Bedankt voor het meegaan. Rest de vraag is de A1 nu uitgespeeld of doen we nog mee om de prijzen? De kans is klein, maar bij verlies van DVO A3 van hekkensluiter Victum A1 en winst van DOT A1 tegen het lastige ACKC A1, mag de A1 zich alsnog opmaken voor de play-offs. Deze kans lijkt echter zeer klein.

Zijn we dan ontevreden? Zeker niet. Handhaving was onze doelstelling dit seizoen nadat vier A1 spelers afgelopen jaar de stap maakten naar onze selectie.

Scores: Levi 3, Jochem 3, Naomi 3, Wyatt 2, Ize 2, Luna 1, Ruben 1, Jay 1, Eva 1, Maud 1

Dan is het zaterdag de beurt aan onze eigen C1. PSV staat op het programma, alweer. Inmiddels een erg bekende tegenstander, tot nu toe altijd gewonnen, wel altijd moeizaam. Een erg flitsende snelle start zorgde voor een 11 - 6 ruststand. In de rust enthousiasme, tevredenheid maar nog veel belangrijker, de wil om door te gaan. Na rust even moeizaam, 11 - 7, 11 - 8, oeps! Weer een wedstrijd. Was het 13 - 6 geworden, dan was het wel klaar geweest. Nu echt nog even knokken. PSV komt dichter en dichter. Tot zelfs bijna gelijk. Bij DOT worden de poppetjes even op de juiste plek gezet, er wordt herhaald en er komt veel lengte in de ploeg. Overhouden en uitspelen. Eindstand: 16 - 13

Zondag rond het middag uur:

Dames 1 waren dit keer het voorprogramma van ons eerste. Vooral de tweede helft was er daarom al veel publiek in de zaal aanwezig.

Senna was weer eens bereid om reserve te zitten. Dankjewel daarvoor! Coach Angelie was afwezig, maar Diede en Wouter namen de honneurs waar.

De wedstrijd begint iets wat slordig. We kiezen niet altijd de juiste kansen, maar na 5 minuten spelen weet Evi dan de score te openen. 1 - 0. Daarna volgt ook snel de 2 - 0 in een identieke situatie, een tweede kans. VMS 3 laat echter ook zien dat ze aanwezig zijn en scoren meteen tegen. Lang blijft de stand 2 - 1, maar dan weet Ilke de korf te vinden, tussenstand 3 - 1.

VMS komt terug tot 3 - 3, maar net voor rust stellen de dames van DOT orde op zaken, via Ilke, Annebel en opnieuw twee keer Evi staat er een 7 - 3 ruststand op het scorebord.

In de rust worden nog zaken besproken: slordigheden in de pasing eruit, lopen op de tweede bal, geen te verre schoten, ervoor bij de lijn en de bal diep inbrengen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. VMS komt na een 12 - 6 achterstand nog terug tot 12 - 9, maar daarna breekt het verzet. Einduitslag 14 - 9.

Volgende week wacht de echter topper tegen Corridor 3, de concurrent voor het kampioenschap. Een ploeg met veel routine en ervaring op hoger niveau.

Bij winst staat DOT alleen aan kop en is het kampioen! Thuis werd nipt gewonnen met 15 - 14.

Scores: Evi 6, Ilke 2, Annebel 2, Marit 2, Floor 1 en Rachel 1

Na goede overwinningen tegen Animo en SDO kon DOT vandaag de nr. 1 positie veilig stellen door te winnen van DKB. Angstgegner, al jaren lang. Hoe anders was het vandaag. Zenuwen, spanning, neen, omzetten naar positieve energie en knallen!! Dat was precies wat DOT deed. Met vlagen kwam het potentieel van de jonge groep tot uiting. Flitsende aanvallen en een hoog rendement. DKB speelde na 10 minuten al een kansloze wedstrijd. 10 - 2. Uiteindelijk werd er een pauze genomen met een 18 - 4! voorsprong voor DOT. Normaal is dit een moment om er iemand uit te lichten, maar daar zou je de rest mee tekort doen. Iedereen haalde een dikke 8. Dan het moeilijkste om te doen na zo'n goede 1ste helft. Doordrukken. Wederom haalde iedereen een dikke voldoende, waardoor ook de 2e helft DKB kansloos gelaten werd. 16 - 5

2 helften lang een einduitslag waar je normaal voor tekent! Bij elkaar een zeer goede wedstrijd, 34 - 9. Uiteraard tijd voor een klein feestje!