top of page

Roundup 19 maart

Onze C1 mocht aantreden tegen Rust Roest C1 in Eindhoven. Vorige keer was de stand 14 - 4, DOT had dus iets goed te maken. DOT speelde een prima pot, hoewel hier en daar de energie wat laag was en waar af en toe verkeerde keuzes werden gemaakt zat het probleem in de afronding. Waar DOT in vorige wedstrijd lastig tot kansen kwam waren er nu kansen in overvloed. Na in de rust wat wissels te hebben gebruikt gaf DOT weer wat gas, ook nu wilde de ballen nog niet direct vallen maar bleef DOT wel gaan. Met nog een paar minuten op de klok wist DOT wel hoe laat het was, toch bleef de C1 werken en wist nog 2 goals te maken, helaas niet genoeg, op naar volgende week! Eindstand: 8 - 6

Voor de A1 waren het rommelige weken. Met Carnaval werd er niet getraind, daarna waren er diverse coronagevallen en blessures. De wedstrijd tegen DVO kon hierdoor ook geen doorgang vinden en wordt komende vrijdag (25 maart) ingehaald.

Afgelopen woensdag was er geen sporthal om in te trainen vanwege de verkiezingen. De sporthal was namelijk ingericht als stembureau.

Hierdoor werd er alleen op vrijdag voor het eerst weer compleet getraind. Ondanks al het voorgaande moest er afgelopen zaterdag toch echt aangetreden worden tegen hekkensluiter Victum A1.

Uit werd, na een rommelig begin, alsnog overtuigend gewonnen. Ook nu wilden we een goed resultaat neerzetten.

Wyatt was jammer genoeg afwezig. We starten goed en pakken een een voorsprong van 3 - 0 mede door een zuivere Eva.

Echter Victum toont veerkracht. We weten wat Victum altijd wil, namelijk wegtrekken/snijden uit de korfzone om zo op een korte afstand vrij te kunnen schieten.

We verdedigen echter niet goed genoeg, waardoor Victum toch aan het elastiek blijft hangen. In de rust worden de puntjes op de i gezet. We moeten echt overtuigender verdedigen. Tegen het blok oplopen, zodat zichtbaar wordt dat er gesneden wordt.

Daarnaast zelf betere kansen nemen in de aanval. We krijgen genoeg kansen, maar we moeten het doseren en de juiste mensen uitspelen.

Het loopt niet soepel, maar juist dan moet je hard werken en een knop omzetten. Niet balen, maar dit omzetten in strijdlust. Dat gebeurt gelukkig ook met vlagen.

Uiteindelijk lopen we in de tweede helft wel iets uit, maar Victum weet alsnog bij te blijven doordat we verdedigend niet altijd scherp zijn. Uiteindelijk een 15 - 13 overwinning.

Ook mindere wedstrijden moet je winnen en dat deden we gelukkig! Komende vrijdag reizen we af naar Bennekom om aan te treden tegen DVO A3. De vorige keer werd er thuis nipt verloren met 20-21.

Afgelopen zondag een dagje korfbal in Veldhoven. Zowel 3, 2 en 1 speelden tegen Sdo. 3 won, met overtuiging!

Daarna was het de beurt aan de selectie. Vorige keer leverden de wedstrijden 4 punten op voor DOT. Zou dit deze keer weer lukken.

Eerst het 2e. Ze begonnen wat slap en al snel nam Sdo een voorsprong van 4 punten. De dames en heren van DOT toonden karakter en repareerden de stand nog voor rust. Ze namen zelfs een kleine voorsprong van 1 doelpunt, 9 - 10. Helaas zakte het niveau wat weg in de 2e helft, terwijl Sdo wel bleef scoren. Einduitslag 19 - 15

Daarna ons vlaggenschip. Doordat vorige week gewonnen werd van Animo, was het vandaag de strijd voor het behouden van de 1ste plek in de poule. Er moest dus gewonnen worden. Onder leiding van invalcoach Peter Bras, waarvoor zeer bedankt, ging de strijd beginnen. Het ene vak schoot met scherp, terwijl het andere vak juist moeite had met het vinden van de korf. Niet geheel verassend was de stand dan ook gelijk met de rust, 9 - 9. In de rust werden een tactische omzetting gedaan, zodat er meer reboundkracht kwam in het eerste aanvalsvak van DOT. Dit had meteen resultaat met 2 onderscheppingen van Auke. Bovendien ging bij het andere vak de plaat van de korf onder aanvoering van de sterk spelende Cas (5 maal in de 2e helft). DOT pakte een riante voorsprong van 5 doelpunten. Sdo weigerde echter de handdoek in de ring te gooien en kwam nog terug tot 2 doelpunten. DOT liet zich echter niet van de wijs brengen en zodoende kwam de overwinning niet meer in gevaar. 16 - 18