top of page

Round up veld speelronde 10

Afgelopen weekend en vol programma op zaterdag en voor de verandering ook meer dan 2 wedstrijden op zondag.

Overwinningen waren er voor het 3e, die op bezoek gingen bij Noviomagum in Nijmegen. Ook de B1 won nipt van DSC B1 met 11-12. Koen maakte in de laatste minuut het winnende doelpunt.

De A1 ging op bezoek bij OVVO A1 in Maarssen. De beginfase was daar overduidelijk voor DOT. Er werd uitgelopen naar een 1-7 voorsprong. Daarna kwam ook OVVO iets beter in de wedstrijd, mede doordat de A1 een doelpuntlose fase kende. Uiteindelijk pakte de A1 het goed op en werden er lange aanvallen gespeeld met uiteindelijk doelpunten tot gevolg. De punten konden mee naar Oss, 9-11.

Veel jeugdploegen zijn nog in de race voor het kampioenschap, de F1, E1, E3, D2 (al zijn zij afhankelijk van de concurrentie), D1, C2 en B1. Bij de senioren is DOT 4 nog op kampioenskoers.

Afgelopen zondag mocht de selectie afreizen naar Veldhoven. Eerst het 2e. Daar mocht Wyatt zijn basisdebuut maken en dat deed hij goed. Toch slaagde het 2e er net niet in om te winnen. Er werd met 11-10 verloren.

Dan het 1e. Zij hadden een belangrijke wedstrijd voor promotie naar de 1e klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen nog op 12 punten. Vanwege blessures en afwezigheid stonden er slechts 5 van de 8 basisspelers op het veld in Veldhoven. A1-speelster Levi Sperling maakte haar basisdebuut en ook routiniers Patrick van Helvoort en Michel Heesbeen werden weer van stal gehaald. Alle drie deden ze dat zeker niet onverdienstelijk. DOT liep in de beginfase uit naar een comfortabele 2-9 voorsprong. SDO had duidelijk geen antwoord op de Osse scherpschutters. Daarna kwam SDO beter in de wedstrijd, maar telkens als de ploeg dichterbij dacht te komen, had DOT een passend antwoord. Dit spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. SDO wist nog eenmaal tot een verschil van twee doelpunten te komen. SDO probeerde nog van alles, zoals spelers van vak ruilen en stennis maken vanaf de kant, maar dat had weinig invloed. Uiteindelijk was het Anne van Kemenade, die aan de kant begon, die de wedstrijd in het slot gooide door 3 minuten voor tijd de 13-17 te maken. De wedstrijd eindigde in een 14-17 overwinning voor de Ossenaren. DOT 1 stijgt door de overwinning naar een tweede plaats, omdat concurrent Atalantis verloor.

Komend weekend mogen we bijna allemaal genieten van een vrij pinksterweekend. Alleen de E3 en E1 hebben een wedstrijd.

Op 3 en 4 juni spelen de meeste ploegen pas weer. De selectie van DOT speelt op 3 juni thuis tegen Animo.