top of page

Round up veld speelronde 10

Bijna alle ploegen die thuis speelden wisten de punten in Oss te houden afgelopen zaterdag. Alleen de E2 verloor nipt, maar overwinningen waren er thuis voor de C2, E1, F1, D1 en E3!

De B1 speelt op het veld een klasse lager. Daarin mochten ze nu aantreden tegen SDO B1. Een mooie overwinning van 4-8! Nu doorzetten op het veld!

De A1 mocht al om 11.00 uur spelen tegen Tilburg A1. Een bekende tegenstander. In principe een minder tegenstander waarvan tot nu toe alle wedstrijden dit seizoen werden gewonnen.

Ook nu was DOT simpelweg beter. Meer kansen aanvallend en langere aanvallen met veel rebound. Verdedigend had de A1 het goed dicht zitten, met korte aanvallen en snel balverlies van Tilburg als gevolg. Hier en daar ontbrak ook aan Osse zijde nog de afronding, maar de A1 deed wat het moest doen, winnen. Einduitslag 9-15. Volgende week reist de A1 af naar OVVO, een wat pittigere tegenstander.

Het 2e moest afreizen naar Tilburg. Aangezien zij reserves mee hadden gegeven aan het 1e (doorrijden was niet haalbaar), startte hier Casper uit de A1 in de basis. Ook andere junioren uit de A1 en Ruben uit het 4e namen plaats op de bank. Dankjewel nog daarvoor. Dan de wedstrijd. Tilburg 2 was simpelweg beter, zij zijn niet voor niks de koploper. Einduitslag dan ook 16-6. Afgelopen zaterdag stond Atlantis op het programma voor DOT 1. Een belangrijke wedstrijd voor DOT om dichterbij promotie te komen. Atlantis vliegt uit de startblokken en komt meteen op een 6-0 voorsprong. DOT moet al na enkele minuten in de wedstrijd een time-out aanvragen. Daarna draaien de Ossenaren betere aanvallen, maar zonder rendement. Bij rust kijkt DOT daarom al aan tegen een 14-7 achterstand. Dan heeft Stefan ook al het veld verlaten voor Patrick en ook Lotte is al in de ploeg gekomen. In de tweede helft ziet het spelbeeld er vergelijkbaar uit. Atlantis haalt niet meer het rendement van de eerste helft, maar aangezien de Ossenaren dat ook niet doen, eindigt de wedstrijd in een 22-13 eindstand. Coach van Kemenade sprak achteraf van een complete offday "het spel was nog niet eens zo slecht, maar het rendement bleef bij iedereen uit. De overtuiging ontbrak". Nog wel leuk om vermelden was het debuut van Levi Sperling, speelster van onze A1. DOT staat door deze nederlaag op een gedeelde derde plek op de ranglijst. Deze plaats geeft wel recht op promotie einde jaar. Komend weekend reist DOT af naar Veldhoven, waar de gedeelde nummer drie SDO hen wacht. De korfballers van DOT zullen dan uit een ander vaatje moeten tappen. In het najaar woon DOT in eigen huis nog van SDO, toen werd het 14-12.