Round up start veldseizoen

Afgelopen zaterdag startte voor veel ploegen officieel de veldcompetitie.

Thuis werd door alle ploegen gewonnen, op de C1 na, zij speelden gelijk.

De A2, A1, D2 en het 3e wisten te winnen. Het 3e blijft hierdoor koploper in de 3e klasse en dat is erg belangrijk, zeker aangezien ook het 2e nog niet veilig is.

De A1 had ook nog iets recht te zetten tegen Victum A1. In de A1 werd in de thuiswedstrijd tegen hen nog gelijkgespeeld. Nu was de A1 overtuigend, veel duelkracht en met een juiste schotselectie weet de A1 overtuigend te winnen met 16-9. Alle reserves kregen hierdoor ook nog even speelminuten.

Nog een leuk momentje. Op het veld zijn we gestart met een nieuw team, de E3. Zij wisten in hun eerste wedstrijd ruim te winnen met 2-17! Klasse, dat belooft nog wat dit veldseizoen!

De selectie mocht thuis aantreden tegen de Vinken uit Vinkeveen. Die hadden nog iets recht te zetten, want in de uitwedstrijden gingen zowel het 1e als 2e onderuit in twee dramatische wedstrijden. Het tweede geeft het goede voorbeeld en weet met 20-15 te winnen. Voor het tweede erg belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, zeker omdat de concurrentie Animo 2 en SDO 2 gelijkspeelden. Ook Fiducia 2 wist punten te pakken tegen hekkensluiter DSC 4.

Voor de wedstrijd van het 1e ook nog een emotioneel moment. 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan onze oud-voorzitter Marco van Breda. Hij overleed op 59-jarige leeftijd. Ook speelde DOT met zwarte rouwstickers op de mouwen.

Voor het 1e op voorhand een belangrijke wedstrijd om hun promotieplek te behouden, echter konden zij vanwege blessureleed niet starten in hun basisopstelling. Good-old Wouter Jansen Venneboer was dan ook weer een keer in de basis te bewonderen. Ook andere routinier Michel was al in de eerste helft binnen de lijnen te zien. Het begin van de wedstrijd was voor de Vinken, die in een van hun eerste aanvallen direct de korf wisten te vinden. Toch weet DOT bij te blijven waardoor het halverwege de eerste helft 3-3 staat. Vanwege de weersomstandigheden waren de doelpunten schaars. Net voor rust weet De Vinken toch op een 7-8 voorsprong te komen.

Na rust weet de Vinken meteen op 7-9 te komen. DOT weet zicht echter vanaf dat moment terug te vechten in de wedstrijd. Er wordt strakker verdedigd, waardoor de bal sneller in het aanvalsvak van DOT terecht komt en DOT aanvallend meer kansen kan gaan nemen. DOT trekt dan gelijk en loopt zelfs uit. Waar DOT blijft nadenken en de juiste kansen neemt, zet de Vinken daar slordige aanvallen met snel balverlies tegenover. Met nog 2 minuten te spelen weet DOT op een 14-12 voorsprong te komen. Met lange aanvallen aan Osse zijde speelt DOT de wedstrijd vakkundig uit. Einduitslag 15-12. Reserves en invallers van buiten de selectie ook bedankt namens de selectie.

Doordat concurrenten Atlantis en SDO beide verloren, stijgt DOT naar een 2e plek op de ranglijst. Een plek die recht geeft op promotie naar de 1e klasse. Komende twee weekenden komt DOT niet in actie vanwege de vakantieperiode. Op zaterdag 13 mei reist het 1e van DOT af naar Mijdrecht, waar Atlantis hen wacht. Het tweede mag op bezoek bij koploper Tilburg 2.