top of page

Round up speelronde 4

In speelronde 4 zagen we mooie overwinningen, onder andere van onze D1 en C1! Ook de E1 was op dreef en scoorde maarliefst 18 doelpunten!

De A1 ging op bezoek in Houten bij Victum. Een redelijk bekende tegenstander. Zij staan veelal bekend om het kruisen rondom de korf.

Koen uit de B1 startte in de basis vanwege afwezigheid van Kay en Wyatt en dat deed hij goed! Veel onderscheppingen door zijn verdedigende rebounds en ook aanvallend wist Koen veel rebounds te pakken.

Bij rust had Victum vijf doelpunten gemaakt, waarvan drie stippen. Zaak dus om verdedigd orde op zaken te stellen. Na rust komt Victum A1 zelfs op voorsprong, iets wat eigenlijk niet mag gebeuren tegen deze ploeg.

Dan wordt DOT wakker en onder leiding van topscoorders Jochem en Levi (beide vijf doelpunten) komt DOT terug in de wedstrijd. Bijna alle spelers weten te scoren en dat zorgde uiteindelijk voor een 15-18 overwinning.

Reserves bedankt.

Dan door naar Utrecht. Daar speelt onze selectie tegen HKC. Het tweede speelt een goede wedstrijd. Veel doelpunten! Mooie overwinning! 21-23! Klasse! Dan het eerste. Bij voorbaat was al duidelijk dat er gewonnen moest worden, zeker om aansluiting te behouden met de top vier. DOT schoot uit de startblokken onder leiding van de uiteindelijke topscoorder van de wedstrijd Cas Hustermann. Verdedigend werd er ook uitstekend verdedigd, waardoor HKC moeizaam tot kansen kwam. Veel balverlies aan Utrechtse zijde, door de druk van de verdediging. Mede daardoor kon de aanval aan Osse zijde blijven herhalen. DOT komt vrij eenvoudig op 0-2 en bouwt verder uit naar een comfortabele 5-14 ruststand. Na rust zien we eenzelfde spelbeeld, bij HKC gelooft iedereen het wel en daardoor kan DOT de voorsprong verder uitbreiden. Het schotpercentage was in beide vakken slechts 16% en 20%, maar door een recordaantal doelpogingen van 144 kansen, werden toch maarliefst 26 doelpunten gemaakt. Gemiddeld zit DOT dit seizoen aan zo'n 100 doelpogingen per wedstrijd. Einduitslag 9-26. DOT heeft nu enkele weken rust en komt pas op 14 januari weer in actie. Dan speelt het thuis om 18.45 uur in de Mondriaanhal tegen het Nijkerkse Sparta. Zorg dat je erbij bent dan! Team van de week is dan onze D2. Wil jij ook met jouw team in de round up van deze week? Lever dan voor maandag 12.00 uur een verslagje (foto mag ook) aan bij website@kvdot.nl en digitreffer@kvdot.nl. Voor nu allemaal alvast fijne feestdagen!