top of page

Round up 8

De midweek gaf alvast het goede voorbeeld afgelopen woensdag en wonnen met 11-10. Zij zijn momenteel koploper!

Toch zijn er verschillende ploegen die het goede voorbeeld niet volgen. Zuur verlies voor de D1, zij moesten tegen de concurrent voor het kampioenschap, jammer genoeg verloren met 5-3.

Ook de B1 had een belangrijke wedstrijd om een gat te slaan met DSC B1 moest er gewonnen worden om zo niet meer te veel aan degradatie te hoeven denken, maar dat lukte niet. In Eindhoven werd verloren met 9-7.

Dan ook nog de C1, zij moesten tegen de concurrent voor het kampioenschap OEC C1, maar ook zij redden het niet en verliezen met 5-3. Gelukkig weten onze F1 en F2 wel te winnen! Ook knap, want in onze F2 zitten veel kinderen die voor de zaal nog alleen bij de kangoeroes trainden.

De A1 mocht afreizen naar Veldhoven om aan te treden tegen SDO A1. Gezien de stand op de ranglijst een eenvoudige wedstrijd, maar iedere wedstrijd moet je het laten zien.

Ver in de tweede helft weet de A1 pas een gaatje te slaan en uiteindelijk geven zij het dan niet meer weg. 10-13 overwinning. Geen hoogstaande partij, maar de punten gaan mee naar Oss.

Het 2e mag 's avonds afreizen naar Wageningen en weten daar overtuigend te winnen met 16-23 en dat is knap aangezien zij reserves meegaven aan het 1e en dus niet op volle oorlogssterkte waren.

Afgelopen zaterdag speelde DOT 1 een uitwedstrijd bij Vriendenschaar in Bodegraven. Beide ploegen waren vooraf nog in de race voor plek twee.

Op het begin gaat het gelijk op, daarna weet DOT een gat te slaan 3-6. De hele eerste helft blijft DOT aan de goede kant van de score. Halverwege de eerste helft moet de topscoorder van DOT Cas Hustermann het veld verlaten met een blessure, waardoor DOT het zonder de 2 meter lange doelpuntenmachine moeten doen. In de 2e helft gaan beide ploegen lang gelijk op. Uiteindelijk is het Vriendenschaar die een gat van twee weet te slaan met een buzzerbeater zorgen zij voor een 19-17 score. Daarna is het invalster Naomi Hommeles die twee keer een strafworp weet te forceren en verzilverd. Overigens viel zij sowieso erg goed in. DOT weet dan nog op een 19-20 voorsprong te komen, maar Vriendenschaar trekt in de eerst volgende aanval meteen gelijk. Met nog ruim 4 minuten te spelen is het dan Vriendenschaar die op 21-20 weet te komen. DOT heeft nog genoeg kansen op de gelijkmaker, maar deze blijft uit. Zure verliespartij voor DOT, zeker omdat zij al vijf wedstrijden ongeslagen waren. Uitblinker aan Osse zijde was Auke Verwer met zijn rebounds en belangrijke doelpunten. De tweede plaats is voorlopig uit zicht en volgende week moet ons eerste ook nog eens zonder hun topscoorder aantreden tegen de nog ongeslagen koploper Animo. Zij kunnen dus alle extra support gebruiken en zij krijgen deze gelukkig al van onze F1 en F2. Zij zijn namelijk onze jeugdteams van de week en krijgen komende woensdag ook een gasttraining van twee spelers van de selectie. Om 16.15 uur speelt DOT 1 zaterdag in de Mondriaan tegen Animo 1. Wil jij met jouw team ook in de round up? Mail dan jouw wedstrijdverslagje (en eventueel een foto) naar website@kvdot.nl en digitreffer@kvdot.nl.