top of page

Round up 7

De F1 en F2 starten in de vroege ochtend met mooie overwinningen, de F1 wint met 7-24! 24 doelpunten in de F, dat belooft wat! De F2 wint met 12-14.

Verschillende verliespartijen ook, zo verliest de D2 in eigen huis nipt met 3-4 en verliest de C2 ruim met 6-14. De D1 weet wel overtuigend de punten in Oss te houden. Zij winnen met 21-1!

De E1 speelt gelijk. Ruime verliespartijen bij de B1, B2, A1 en A2. De A1 speelde tegen koploper GKV A1. Plan was duidelijk, maar de uitvoering was in de praktijk wat minder. Geen schande om te verliezen van een ploeg die gewoon simpelweg beter is. Belangrijkste is altijd om ervan te leren.

Het 3 speelt tegen koploper PKC 4. Een jonge energieke ploeg en daarom besluit DOT al vrij snel te gaan achterverdedigen en met resultaat. Ver in de tweede helft komt DOT langszij en pakt het zelfs even de voorsprong.

Uiteindelijk een gelijkspel, maar dat mag de vreugde niet drukken. Knappe prestatie en alle punten zijn hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Dan het eerste. Zij traden thuis aan tegen de Juliana. Jeugdteam van de week was de D1 en zij hebben duidelijk van zich laten horen op de tribune! Dankjewel nog voor de aanmoediging. De wedstrijden tegen Juliana waren voorgaand seizoen beladen wedstrijden aangezien DOT promotie af moest dwingen. Destijds werd tweemaal gewonnen, maar dat biedt geen garanties voor nu.

Juliana opent brutaal de score met de 0-1. Daarna komt DOT terug naar 1-1 en 2-1. DOT weet in de beginfase sneller te scoren dan de tegenstander en staat na het eerste kwart voor met 9-6. Juliana geeft hierna gas bij met schoten van verre afstanden van de scherpschietende heren. Bij rust kijkt DOT aan tegen een achterstand van 12-13. DOT moest tot het uiterste gaan tegen het fysiek spelende Juliana, maar onder leiding van Cas Hustermann komt het wel op voorsprong 18-16. In het laatste kwart van de wedstrijd weten DOT en Juliana de korf allebei meerdere malen te vinden. Beide ploegen scoren in de laatste 12.5 minuten maarliefst 7 keer en hierdoor eindigt deze bloedstollende wedstrijd in Oss voordeel 25-23. Man van de wedstrijd is overduidelijk Cas Hustermann, hij was maarliefst 14 keer trefzeker en neemt daarmee meer dan de helft van de doelpuntenproductie (en het clubrecord) voor zijn rekening. Volgende week staat de eerste return van het zaalseizoen op het programma. DOT reist dan af naar Bodegraven waar Vriendenschaar hen wacht. In eigen huis werd eerder dit seizoen nipt verloren met 18-20. Beide ploegen hebben inmiddels 10 punten verzameld, maar Vriendenschaar bekleed op basis van onderling resultaat de tweede plaats op de ranglijst, DOT volgt op een derde plaats. Het 2e kon het niet bolwerken tegen Juliana 2. Juliana staat ook hier bekend als een fysiek sterke en geroutineerde ploeg. DOT bleef de hele wedstrijd in het spoor van Juliana, maar kwam nooit echt langszij. Volgende week staat ook voor het 2e de eerste return op het programma, zij gaan dan op bezoek bij Wageningen.