top of page

Round up 6

Het laatste speelweekend alweer van het veldseizoen. Vrijdagavond waren trainers en de JTC nog druk in de weer om alle teams te bemannen. Dat blijkt toch ook ieder weekend weer een enorme uitdaging. Hierbij dus ook een oproep aan alle ouders en jeugdleden; meld jezelf niet zomaar af voor een wedstrijd, maar kijk dat je de andere leuke activiteiten eromheen kan plannen. Uiteraard willen we via deze weg ook weer iedereen bedanken die bereid is om in te vallen bij andere ploegen. We zijn namelijk met zijn allen één vereniging en we zullen dus elkaar af en toe (of regelmatig) moeten helpen.


Dan het speelweekend zelf. Veel ploegen speelden thuis. Ook nog kansen om kampioen te worden. Helaas werden die niet door alle teams benut. Verliezen waren er voor onze D1 en F2, die beide nog in de race waren. De D1 moet komende zaterdag (21 oktober) nog spelen tegen de directie concurrentie DKOD D1. Heel erg veel succes!


Onze B1 lukte het wel. Zij speelden tegen de concurrent DSC B1. In de uitwedstrijd werd nog verloren. Nu was er opnieuw veel spanning bij de wedstrijd. Uiteindelijk een nette 10-7 overwinning en daarmee promoveert DOT B1 naar de 1e klasse na de zaal. Leuk feitje is dat onze B1 dan de hoogst spelende B1 is in ons District Zuid (Brabant en Limburg). Ergens natuurlijk ook jammer dat onze provincie niet eens een hoofdklasse waardige ploeg op de been kan brengen, maar aan ons zal het niet liggen. Wij gaan er als club in ieder geval alles aan doen om de komende jaren met onze jeugd de weg omhoog te bewandelen. Daarmee kunnen we alle hulp van ouders en leden ook gebruiken. Dus voel je jezelf geroepen, spreek gerust iemand van de JTC of het bestuur aan! We gaan het tenslotte samen doen!

De A1 zette nog even een record neer, zij wonnen met 28-3! Klasse gedaan dit seizoen!


Het 3e was vorige week al kampioen geworden bij Noviomagum 3 en had nu ook weer een relatief makkelijk potje tegen Animo 3. Terechte kampioen, klasse. Na de zaal in de 2e klasse. Gefeliciteerd!

Het 2e was twee weken geleden al kampioen en dat was te merken. Slap potje, weinig strijd en eigenlijk niet iets om te lang bij stil te staan. Onnodig verloren. Tijd om in de zaal het weer goed op te pakken en ook bovenin mee te gaan draaien! Na de zaal wacht de 1e klasse!


Ons 1e dan. Voorafgaand aan de wedstrijd had coach Niels wat geschoven in de vaksamenstellingen, om zo alvast vooruit te kijken richting het zaalseizoen. Zo behoorde ook Robbin de Vries, overgekomen van Tiel'72, bij de basis 8. Voor beide ploegen stond er weinig op het spel. Zowel Rust Roest als DOT waren voorafgaand al gehandhaafd en konden ook niet meer promoveren. Daar was echter in de wedstrijd niks van te merken. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte.


Net als in de uitwedstrijd, waren opnieuw de doelpunten schaars in de wedstrijd. De gehele wedstrijd was het stuivertje wisselen maar DOT vergat na goede aanvallen ook af te ronden. Na een ruststand van 4-6 was het DOT die het initiatief nam in de wedstrijd.

Coach Niels besloot nog een aantal tactische omzettingen te doen, waardoor de Ossenaren zelfs het initiatief konden nemen in de wedstrijd. Met nog enkele minuten te spelen weet Rust Roest op gelijke hoogte komen en staat het 10-10.

DOT komt op 11-10 en verdedigt op dat moment erg goed. Rust Roest kan daar slechts korte aanvallen tegenover zetten. Dan klinkt het eindsignaal. DOT wint en sluit als nummer 2 het veldseizoen af.


DOT kan terugkijken op een succesvol veldseizoen met in ieder geval 4 kampioenen (2e, 3e, B1 en A1). Daar kan de D1 dus nog bijkomen.


Komende twee weken is de selectie van DOT vrij, daarna start de voorbereiding op het zaalseizoen. De eerste competitiewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 11 november (en voor ons 5e op zondag 12 november).Comentarios


bottom of page