top of page

Round up 3

Zaterdag was er weer een compleet thuisprogramma. In de ochtend speelde al onze F1, E2 en E1 thuis, daarna was het de beurt aan de A3.

Gevolgd door de B1. Zowel de A3 als B1 speelden gelijk met 11-11.

Dan de selectie. Zij traden aan tegen de selectie van Reehorst'45. Het tweede kende een goede start en kwam meteen op 2-0! Echter weet Reehorst'45 ook mee te gaan scoren en dat resulteerde toch in een spannende wedstrijd!

Het tweede speelde een goede wedstrijd en dat zorgt uiteindelijk toch voor een mooie overwinning van 17-15.

Dan het eerste. Zij begonnen het zaalseizoen met twee nederlagen en hebben daarmee wel al twee van de titelfavorieten gehad. Afgelopen zaterdag traden ze in eigen huis aan tegen het ook nog puntloze Reehorst'45 uit Ede. Team van de week waren de Kangoeroes. Bij voorbaat wist DOT dat dit de wedstrijd was om hun eerste punten te pakken in de eerste klasse. Een klasse waarin DOT nog nooit eerder uitkwam.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. DOT komt na ruim 15 minuten wel op een 2-0 voorsprong, maar de gasten uit Ede weten dit vrijwel meteen weer gelijk te trekken. Na een moeizame en saaie eerste helft van beide ploegen is ook bij rust in de stand nog altijd gelijk 6-6. In de tweede helft komen beide ploegen vrijwel direct los. Het aanwezige publiek wordt getrakteerd op een spetterende tweede helft, waarin DOT halverwege de tweede helft de leiding pakt. Wat tactische wissels van coach Niels zorgen voor een doelpuntenregen aan Osse zijde. Onder andere Lotte wordt in de ploeg gebracht en heeft ook een belangrijk aandeel in de overwinning 26-20. DOT stijgt hiermee naar een 4e plaats. Volgende week moeten opnieuw punten gepakt worden, dan reist de selectie af naar Utrecht waar HKC hen wacht. Na afloop van de wedstrijd werden de Kangoeroes nog getrakteerd op een frietje, snack en iets te drinken. Gesponsord door de Rusheuvel! Dankjewel daarvoor! Na het eerste was er ook nog een avondprogramma. Het 3e weet de ook de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. 19-16! Daarna is het nog de beurt aan de A1. Zij moesten aantreden tegen Tilburg A1. Dit seizoen al twee keer tegen gespeeld (oefenwedstrijd en op het veld) en ook al twee keer gewonnen. Kat in het bakkie zou je zeggen. Luna was afwezig en daarvoor in de plaats speelde Kallima uit de B1. De A1 speelt een goede wedstrijd. Halverwege de eerste helft is Tilburg A1 al genoodzaakt op de Time-Out te pakken. De A1 gaat met een voorsprong van 9-4 rusten. Na rust hetzelfde spelbeeld. DOT heeft de overhand en Tilburg geeft eigenlijk niet thuis. Complimenten voor de ploeg, zij hebben zich goed herpakt ten opzichte van vorige week. Nu was er geduld, werden de juiste kansen genomen en werd er erg goed verdedigd. Uiteindelijk resulteerde dat in een 16-10 overwinning.