top of page

Round up 12

Afgelopen zaterdag waren er gelukkig weer eens aardig wat overwinningen van onze jeugdploegen. Onze F1 wist maarliefst met 8-26 te winnen van Tiel'72 F1. Daarnaast ook ruime overwinningen voor onze D1 en C1. Bij de B en A-ploegen alleen maar verliezen. De A1 moest het doen zonder Ize en met Jara als vervangster in de basis. Ook Kay is nog altijd geblesseerd. PKC werd thuis nog verslagen met 15-11, maar uit liet de A1 PKC A3 al in de beginfase uitlopen. Eind eerste helft en de hele tweede helft kon DOT nog aardig meekomen, maar toen was het verschil al ruimschoots gemaakt. Ruim verlies van 20-10.

De selectie ging op bezoek bij Sparta in Nijkerk. Het tweede wist de hele wedstrijd op voorstand te staan, op een klein momentje na rust na. Toch moesten zij op het eind de punten delen 20-20.

Dan het eerste. Het begin van de wedstrijd is voor Sparta. DOT komt op een 5-2 achterstand door zwak verdedigend werk. Coach van Kemenade moet daarom al vroeg in de wedstrijd een time-out nemen. Deze heeft effect en de Ossenaren trekken gelijk, 8-8, wat tevens ook de ruststand is. In het begin van de tweede helft vliegt DOT weer uit de startblokken en laten de Nijkerkse ploeg achter zich. DOT komt met een reeks van 6 op een 8-14 voorsprong. Dat is het moment dat Sparta nog een time-out neemt, om zich daarna terug te vechten in de wedstrijd. DOT laat het echter niet verder komen dan een verschil van twee en speelt de wedstrijd vakkundig uit. Lange aanvallen met kansen laat in de schotklok zorgen ervoor dat de korfballers van DOT niet meer in de problemen komen. De wedstrijd eindigt in 18-21. DOT blijft hierdoor op een derde plaats in de competitie met nog twee speelrondes in het vooruitzicht. Volgende week speelt DOT thuis tegen Reeuwijk, de nummer vier uit de competitie. De wedstrijd wordt om 17.15 uur gespeeld in Sporthal de Mondriaan. Jij komt toch zeker ook kijken?