top of page

Round up 11

Afgelopen weekend was er weer een vol thuisprogramma in sporthal de Mondriaan. Jammer genoeg veel verliespartijen, maar ook overwinningen, zoals bijvoorbeeld van onze F1 en E1.

De A1 weet tegen laagvlieger Victum A1 niet de volle buit te pakken en moet het doen met een gelijkspel.

Ook het 2e heeft het lastig tegen HKC 2 en verliest opnieuw. Hierdoor zakt de ploeg verder af en is promotie naar de 1e klasse uit zicht.

Het 4e heeft een mooie wedstrijd neergezet tegen de koploper Eymerick met een spetterende eerste helft met als resultaat 10-7 met rust. De tweede helft bleef het scoren lange tijd uit waardoor de zwaarbevochte eerste helft teniet werd gedaan voor een eindstand van 12-12.

Dan DOT 1. Zij traden aan tegen het nog puntloze HKC. Veel publiek door in de sporthal, mede doordat onze E-teams mee mochten oplopen. Zij waren afgelopen week jeugdteam van de week!

Bedankt voor jullie aanmoediging! De sporttas van dit weekend werd gewonnen door Jill uit de Kangoeroes. Gefeliciteerd Jill!

Dan de wedstrijd. DOT weet in de beginfase een gat te slaan, al in de eerste aanval is het aanvoerder Mara van de Westelaken die de score opent.

HKC weet echter tot de rust aan te blijven haken door een hoog schotpercentage van hun eerste aanvalsvak, op dat moment behaalt dat vak een aanvalsrendement van 47%, waarbij met name een heer van HKC de korf veelvuldig weet te vinden. Bij rust staat er daarom maar een krappe voorsprong van 14-10 op het scorebord. In het begin van de tweede helft zet DOT aan en weet dan direct het verschil te maken. DOT krijgt meer grip op het renderende aanvalsvak van HKC. Hierdoor stopt bij hen de doelpuntenproductie. Halverwege de tweede helft staat er een 22-15 op het scorebord en deze voorsprong wordt alleen nog maar verder uitgebouwd. Anne van Kemenade liet nog zien dat zij naast een sturende en dienende rol in het vak ook een scorende rol kan innemen, zij werd topscoorder aan Osse zijde. Eindstand 27-15. Volgende week reist de selectie van DOT af naar Nijkerk. Daar wacht Sparta hen op. In de thuiswedstrijd werd nog overtuigend gewonnen met 20-13.