top of page

Kledingreglement KV DOT

Clubtenue
 • De leden van het team gaan bij het spelen van een wedstrijd gekleed in het clubtenue, zoals vastgesteld: zwart/blauw shirt. De dames zorgen hierbij zelf voor een zwarte rok en de heren voor een zwarte broek. Daarnaast zorgt ieder lid zelf voor zwarte sokken en kunstgrasschoenen (veldcompetitie) of zaalschoenen (zaalcompetitie).


 • Voor de veiligheid is het dragen van sieraden niet toegestaan. Oorbellen en piercings dienen te worden afgeplakt en lange haren zien we graag in een staart.

Bruikleen

 • Per seizoen betalen alle spelende leden (leden die deelnemen aan de competitie) €8,- euro voor het kledingfonds. Vanuit het kledingfonds krijgt het gehele team een tas met wedstrijdshirts in bruikleen.


 • Alle kleding die in bruikleen wordt verstrekt is teamgebonden. De wedstrijdshirts worden bij aanvang van elk korfbalseizoen door de kledingcommissie aan teams uitgereikt en aan eind van het seizoen weer ingenomen. Wanneer aan het einde of tijdens het korfbalseizoen blijkt dat er spullen ontbreken of sprake is van schade, dan worden de kosten voor een vervangend wedstrijdshirt à €35,- per stuk in rekening gebracht bij de betreffende speler/team c.q. ouders of verzorgers.


 • Een aantal teams ontvangen vanwege teamsponsoring extra kleding in bruikleen, zoals wedstrijdshirts, inschietshirts, trainingspakken, sportrokjes en -broekjes of tassen. In dat geval moet deze kleding te allen tijde worden gebruikt tijdens wedstrijden en trainingen van KV DOT. De kleding mag buiten de club niet worden gebruikt. Voor deze extra kleding wordt aan elk spelend lid een borg van €50,- gevraagd, die aan het einde van het seizoen weer terug wordt gegeven, als de kleding netjes is ingeleverd. Ontbreken er spullen of is er sprake van schade, dan wordt de borg niet geretourneerd aan het einde van het seizoen.


 • Vanwege contractuele verplichtingen met de kledingleverancier en sponsoren mogen op de wedstrijdkleding geen aanpassingen of teksten, zoals rugnummers, namen, emblemen en dergelijke worden aangebracht.

Gebruik

 • Het is niet toegestaan om deze sportkleding en tassen anders te gebruiken dan waarvoor deze bedoeld zijn.

Schade en onderhoud

 • Ontstaat er tijdens de wedstrijd schade aan de kleding, dan meldt de speler dit direct na afloop van de wedstrijd bij de kledingcommissie via kleding@kvdot.nl. Voor de schade aan de kleding die tijdens de wedstrijd is ontstaan, wordt de speler niet aansprakelijk gesteld, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld. Dit ter beoordeling aan de kledingcommissie.


 • Wedstrijdshirts worden om beurten door spelers of ouders/verzorgers volgens het wasvoorschrift gewassen. Ontstaat er schade door het niet in acht nemen van de wasvoorschriften, dan kan men door de vereniging aansprakelijk worden gesteld. Of iemand aansprakelijk wordt gesteld is ter beoordeling aan de kledingcommissie.

Overige kleding

 • Leden zijn bij trainingen vrij om een keuze maken welke sportkleding zij dragen en bij welke partij zij dit aanschaffen.


 • Via de webshop van de kledingleverancier (www.dotoss.teamshop.club) kunnen leden desgewenst een shirt, trainingspak, sportrokje of -broekje of tas van KV DOT aanschaffen. Alle kleding die via de webshop van de kledingleverancier is aangeschaft mag niet alleen bij trainingen, maar ook privé worden gebruikt.


 • Jeugdleden kunnen - facultatief - voor €35,- eenmalig een zwart/goud inschietshirt van KV DOT via de webshop van de kledingleverancier (www.dotoss.teamshop.club) aanschaffen. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt tijdens trainingen of het inschieten voor aanvang van de wedstrijd. Zolang het inschietshirt in goede staat is, kan dit binnen een periode van maximaal 4 jaar op de jaarlijkse ruildag tegen een kostprijs van €2,50 worden omgeruild tegen een grotere maat (bij aanschaf in seizoen 2022-2023 kan dit tot het seizoen 2025-2026 worden omgeruild ). De jaarlijkse data voor inname en uitgave worden vooraf gecommuniceerd.


 • Leden ontvangen ieder jaar via KV DOT een kortingscode van €10,- voor bestellingen vanaf €50,- via korfbaltotaal.nl. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de aanschaf van overige trainingskleding (niet van KV DOT) of schoenen.


 • Willen teams teamkleding aanschaffen (kleding die hetzelfde is voor alle spelers), dan mag dit uitsluitend worden aangeschaft via de webshop van de kledingleverancier (www.dotoss.teamshop.club). Vanwege contractuele verplichtingen met de kledingleverancier is het niet (meer) toegestaan om teamkleding (met of zonder logo) aan te schaffen via een derde partij. Niet nakomen van deze regel levert een sanctie van €2500,- op voor het desbetreffende team per seizoen.


 • Bij vragen over het aanschaffen van kleding via de webshop van de kledingleverancier kunt u mailen naar webshop@kvdot.nl. Bij schade aan de aangeschafte kleding kunt u mailen naar kleding@kvdot.nl. Er kan dan worden meegekeken naar de mogelijkheden.

Overige bepalingen

 • In gevallen waarin het kleding reglement niet voorziet, beslist het bestuur in overleg met de kledingcommissie.


Comments


bottom of page