top of page

Kampioenen, Broodjes en 'de Instuif'

Wat een bijzondere titel voor een nieuwsbericht op een korfbalwebsite. Als eerst natuurlijk de kampioenen. Hebben we die dan al? Het antwoord daarop is: nee. Morgen na alle jeugdwedstrijd wellicht wel. De A2, A3, C1, D1, D2, E2 en F1 kunnen allemaal kampioen worden, is het niet morgen dan is het wel in de week/weken die daarop volgen. Daarnaast kunnen het 5e en Dames 1 ook kampioen worden.


Dames 1, eerste seizoen senioren dameskorfbal bij DOT (voor zover ik weet). Vier wedstrijden, 8 punten. Nog 2 speelrondes te gaan. Nummer 2 volgt op twee punten afstand. Winnen ze dit weekend, komen ze op 10 punten. Nummer 2 kan dan alleen nog gelijk komen.


Het 5e speelt tegen de concurrent, bij winst is het gat onoverbrugbaar voor Tilburg 5. Bij verlies staat de stand gelijk en is de week daarop alles bepalend voor het kampioenschap.


De A2 speelt om 11.30 uit bij Animo, de directe concurrent. DOT met 8 punten en Animo met 6 en nog 2 wedstrijden. Wint de A2 morgen hebben zij 10 punten en kan Animo niet meer gelijk komen. Spelen ze gelijk komt de A2 op 9 en Animo op 7, dan kunnen ze de week daarop alleen kampioen blijven of kan Animo de gedeelde eerste plek pakken. Bij verlies komt Animo gelijk in punten en wordt volgende week alles beslissend.


De A3 speelt morgen tegen de mede koploper. Winnen ze die wedstrijd kan DVO de week daarop alleen nog gelijk komen. In ieder geval kampioen bij winst dus!


De C1 gaat aan kop met 6 punten en wordt gevolgd door DSC en Rust Roest met 4. Morgen punten pakken brengt het punten aantal naar 8, dit kan dan door zowel DSC als Rust Roest alleen nog maar geëvenaard worden. Gedeeld of alleen kampioen zou dan de week daarop moeten uitwijzen. Eerst morgen winnen!


De D1 speelt tegen de onderste uit de poule, nooit onderschatten! Winnen brengt DOT naar 9. De nummer 2 kan met nog 2 wedstrijden op maximaal 10 punten uitkomen, morgen winnen is volgende week bij de nummer 2 (Wageningen) kampioenswedstrijd spelen.


De D2 kan weer een mooie stap zetten. Morgen winnen brengt het team naar 8 punten, met nog 3 wedstrijden voor de boeg kan de nummer 2 nog op 10 punten komen. Morgen dus belangrijk voor een stapje dichterbij het kampioenschap.


Met nog 2 wedstrijden en een gat van 4 punten hoeft de E2 nog maar 1 punt te pakken in 4 wedstrijden om alleen kampioen te worden! Goed bezig!


De F1 staat op dit moment met een wedstrijd minder gespeeld 2 punten achter op de nummer 1, alles kan dus nog gebeuren. Spannend in die poule!


Al die teams die kampioen kunnen worden is natuurlijk iets wat voor spelers, ouders en de club een mooi resultaat is. Wat we als club nodig hebben om kampioen te kunnen worden zijn leden! We vragen alle leden van DOT om eens rond te vragen aan vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, de buren en zelfs de buren van de buren. Zou je het leuk vinden om een keer te korfballen. Al is het maar om te proberen. Lees hieronder!

Ook is er besloten om komend weekend weer heerlijke broodjes te verkopen in de kantine. De keuze bestaat (net als bij het Jonneke Reclame priktoernooi) uit een broodje gezond, een broodje filet American, een broodje home made eiersalade en natuurlijk een broodje ham en een broodje kaas. Ze kosten 2,25 per stuk.


Zien we jullie zaterdag en zondag op het veld en langs de lijn? Tot dan!

Alle teams SUCCES! Vrijwilligers en ouders BEDANKT!댓글


bottom of page