top of page

Geweldig jeugdkamp 2023

Bijgewerkt op: 2 feb.

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Veel jeugdleden (en leiding) keken er al weken naar uit; jeugdkamp. Met een record aantal inschrijvingen (78!) was dit het grootste jeugdkamp van de afgelopen jaren.

Nadat alle kinderen een slaapplek hadden uitgekozen in de tenten en kleedkamers konden we echt beginnen. De groepjes en de leiding werden bekend gemaakt en er kon begonnen worden met het maken van de groepsvlaggen.

De goed oplettende kinderen was het al opgevallen. Er was een plaats delict naast het clubhuis. De politie had onze hulp nodig om de moordzaak op te lossen. Door middel van allerlei spellen konden de groepjes steeds dichterbij de oplossing komen.

’s Avonds hebben we na het smokkelspel nog een kampvuur gehad voor de F- en E-jeugd. De D, C, B en A werd nog afgezet voor een dropping, waarbij zij onderweg nog bewijsmaterialen moesten verzamelen. Bij terugkomst werd ook gezellig aangesloten bij het kampvuur.

Zaterdagochtend begonnen we al vroeg met de ochtendgymnastiek. Uitbundig werd er gedanst op de knopjesfabriek en ook het kamplied “Bereklauw” kwam voorbij! In polonaise naar het ontbijt.

Nadat in de stad alle verdachten werden gehoord, gingen we naar Herperduin om daar levend stratego te spelen. Toen we terugkwamen konden we douchen en frietjes eten.

In de avond was er spelavond. Daarna opnieuw rondom het kampvuur. Zondag weer ochtendgymnastieken en ontbijten en daarna nog een zeskamp. Een lekker broodje bal als lunch en toen zat het er toch echt bijna op. Nog even de moordenaar arresteren, waardoor we in de toekomst weer allemaal veilig kunnen korfballen bij DOT!

De kampmoeders waren dit jaar voor het laatst van de partij. Onder leiding van hen hoefden de kinderen de afgelopen jaren geen corvee te doen en dat was wel hartstikke fijn! Dat verdiende een bloemetje en een heel groot applaus! Dankjewel voor jullie inzet.

Wij kunnen terugkijken op een geweldig kamp! Als je er niet bij was, heb je echt iets gemist! Inschrijven dus volgend jaar!
Commentaires


bottom of page