top of page

Corona maatregelen, wat nu?

Gisteren (30 november) is het KNKV naar buiten gekomen met een update over de gevolgen voor de competitie n.a.v. de meest recente maatregelen. In dit bericht beperken we ons tot een samenvatting en de gevolgen bij DOT.


Wedstrijdkorfbal:

Dit betreft DOT 1, 2, 3, A1 en C1

Deze competitie wordt voorlopig stop gezet. Er komt een nieuw (flexibel) competitieprogramma zodra bekend is, wanneer weer mag worden getraind/gespeeld. Hieronder volgen enkele opmerkingen:

  • DOT 1, 2 en 3 spelen met de huidige maatregelen geen wedstrijden.

  • Bij de A1 en de C1 wordt er geïnventariseerd door de coaches. Aan de hand van deze inventarisatie zal worden besloten of deze teams wel of geen wedstrijden spelen. Uiteraard zijn we hierin ook afhankelijk van de keuze van de tegenstander en beschikbaarheid van de zaal.

  • Voor de wedstrijdkorfbalteams die geen competitie gaan spelen, proberen we of er zalen beschikbaar zijn om te kunnen trainen.

Breedtekorfbal:

Dit betreft DOT F1, F2, E1, E2, D1, D2, C2, B1, A2, A3, Senioren 4, Senioren 5 en Dames 1.

Deze competitie kan in principe gewoon doorgaan. Dat is ook het advies van het KNKV. DOT hanteert hetzelfde standpunt. Daarbij een aantal opmerkingen:

  • Indien de wedstrijden doorgaan, hou er dan rekening mee dat er met de tijden geschoven kan worden. Daar zullen we uiteraard zo snel als mogelijk over communiceren.

  • De aangewezen scheidsrechters door DOT op deze wedstrijden blijven ingepland om deze wedstrijden te fluiten.

  • De aangewezen zaalwachten en coronatoezichthouders blijven ingepland op de wedstrijden in het breedtekorfbal.

Overige teams:

Dit betreft: Midweek, Recreanten, Kangoeroes, G-team

Voor deze teams gaan we kijken of er ruimte is in de zaal om te trainen. Dit is afhankelijk van de gemeente en wedstrijden die wel of niet gespeeld gaan worden.


Voor de uitgebreide versie van de berichtgeving van het KNKV verwijzen wij naar de site van het KNKV.


Voor iedereen die speelt, traint of in een andere manier in contact komt met vrijwilligers. Hou je aan de maatregelen en blijf gezond!

Bestuur, JTC en TC - KV DOT

Commentaires


bottom of page