top of page

Weekend Roundup #4

Deze week was er vrienden- en vriendinnentraining. Ontzettend leuk om weer veel nieuwe kinderen op het veld te zien. Hopelijk vonden zij het ook erg leuk en komen zij onze club versterken. Vriendjes en/of vriendinnetjes meenemen naar de training mag overigens altijd, graag zelfs! Hoe meer jeugd, hoe beter we alle kinderen in een voor hen geschikt team kunnen plaatsen. Bovendien kunnen we dan ook betere invulling geven aan ons nieuwe technisch beleid.

Vroeg in de ochtend speelde de D1 tegen DVO D3 uit Bennekom. DOT D1 staat op dit moment boven aan in de competitie. Een mooie uitgangspositie voor de wedstrijd tegen DVO. In het begin van de wedstrijd is DVO wakkerder dan DOT, niet gek voor een uitwedstrijd om 9.30u. Na het doelpunt van DVO krijgt DOT een wake-up call. Vervolgens wordt er over en weer gescoord. In de tweede helft krijgt DOT de overhand en weet de wedstrijd knap met 4 - 7 te winnen. Knap gedaan en natuurlijk goed voor het verstevigen van de koppositie!

Om 10 uur is het de beurt aan de C1, net als de D1 een vroege uitwedstrijd. Rust Roest neemt de bal uit en weet meteen te scoren. Gelukkig is Xavi wakker en weet meteen de 1 - 1 te maken. Vervolgens komt DOT weer bij en loopt Rust Roest weer uit. Een rust stand van 6 - 5 voor Rust Roest is dan ook een prima beeld van de wedstrijd. Na rust is DOT wat scherper en komt terug tot 6 - 7, mede door een na genoeg perfecte doorloopbal, zo eentje volgens het boekje van Julie. DOT voert de opdrachten meer uit, speelt meer op de sterktes van de spelers. Als team weet DOT uit te lopen naar 8 - 10. Kort voor tijd wordt het nog even spannend als Rust Roest nog wat wisselt en terug komt naar de uiteindelijke eindstand van 9 - 10.

De eerste thuis wedstrijden starten om 11 uur, waaronder de wedstrijd van de F2. De F2 moest tegen DVO F1. DVO F1 is een sterke tegenstander, dit kon wel eens een moeilijke wedstrijd worden. DVO begon erg strek en stond al gauw voor. Gelukkig waren de spelers van DOT toch sterk genoeg om een paar doelpunten te maken, knap! In de rust keek de F2 tegen een achterstand aan maar ging vol goede moed het veld weer in. DVO bleef maar scoren wat uiteindelijk een eindstand gaf van 4 - 19 in het voordeel van DVO.

De F1 mag aantreden in Rheden tegen Rheko F1. De F1, deze week met een reserve speler, wist Rheko niet te stoppen in hun eerste aanval. 1 - 0 voor Rheko. Daarna krijgt DOT de bal uit en weet te scoren, niet een keer maar zo vaak dat er in de rust een gat van 4 doelpunten op het score bord staat. Rheko moet een goede bespreking hebben gehad in de rust want ze kwamen terug tot een gelijke stand. Rheko bleef maar doorgaan en kwamen op deze manier zelfs voor. Onze F1 wist deze achterstand in de laatste paar minuten om te buigen naar een voorsprong, 11 - 13. Een spannende maar hele knappe overwinning!

Bestuurlijk leven ook diverse issues. Eén daarvan is de invulling van het takenschema en voornamelijk de opkomst hiervan. Komende periode gaat het bestuur kijken of er een andere opzet mogelijk is, maar tot die tijd verwachten we eigen verantwoordelijkheid van leden. Laat je club niet in de steek en zorg dat je er bent! Klik hier voor het takenschema.

Dan over naar Geldermalsen daar was het de beurt aan de A1. Daar wachtte Animo A1. Na de broodnodige overwinning van vorige week uit bij Tilburg, was de A1 in ieder geval weer iets verder uit de degradatiezorgen. Animo A1 had nog slecht 1 verliespunt uit 3 wedstrijden, waardoor we bij voorbaat niet rekenden op punten. Het begin van de wedstrijd was ook duidelijk voor Animo. Ze gaven veel verdedigende druk, waardoor we aanvallend niet altijd konden doen wat van tevoren het plan was. Daarna kwam de A1 beter in het spel. Dat resulteerde in een gelijk opgaande wedstrijd. Met nog 13 minuten te gaan keek de A1 toch aan tegen een achterstand. Na wat tactische omzettingen maakten we meteen 2 goals. Gelijk. Is er dan nog meer uit te halen, jazeker! Levi bekroonde haar goede wedstrijd met nog een doorloopbal en een stip. Einduitslag 12–14! Netjes in de middenmoot!

Aansluitend speelt het 3e tegen Animo 2. Een tegenstander die tot nu toe alle wedstrijden ruim had gewonnen. DOT had ook nog alles gewonnen dus het beloofde een stevige pot te worden.

Animo opende de score en tot 4 - 4 ging het nog gelijk op. Animo liep iets uit tot een 5 - 8 ruststand. Het spel van Animo vertragen/ontregelen was de opdracht van de coach. Dit lukte goed en met de nodige wissels raakte DOT weer aangehaakt. Tot 13 - 11. En zelfs 13 - 12. Animo forceerde en benutte een strafworp in de slotminuut. Daarna maakte DOT nog een doelpunt om de uitslag 14 - 13 op de borden te zetten. Invallers en reserves bedankt!

Na de wedstrijd van het 3e speelde ook het 1e op bij en tegen Animo in Geldermalsen. Animo ziet zichzelf als titelkandidaat en DOT gaat op zoek naar eerherstel van de verloren pot in Duiven tegen Duko. DOT start goed en weet de eerste 10 minuten partij te geven. Bij een 4 - 4 stand worden er wat kansen gemist. Animo maakt de kansen wel en loopt zo uit naar een 7 - 4 voorsprong. Dit verschil van 3 punten blijft tot de rust 10 - 7.

Na rust wat wisselingen bij DOT, mede gedwongen door wat blessures. Animo zet aan en DOT weet niet te volgen. Het gat wordt snel groter en bij DOT vliegt het geloof uit de ploeg. De tegenpartij blijft gestaag door gaan en weet uiteindelijk een winst te boeken van 23 - 13. DOT is vandaag geklopt door een ploeg die vandaag beter was op alle fronten. Geklopt op kwaliteit of gebrek aan strijd? Volgende komt SDO op bezoek in Oss. Tijd om de ploeg te steunen in jacht op eerherstel en 2 punten.

Zondag stond voor DOT 2 de uitwedstrijd in Eindhoven op het programma tegen DSC 4. Met wederom wat gastspelers, dit keer uit het 1e. In de regen begint DOT 2 sterk aan de wedstrijd en weet onder leiding van de goal van Stefan en Joris naar een 4 punten verschil voorsprong te korfballen. Na rust lijkt het een kwestie van door scoren en de punten mee naar Oss slepen. Echter de 2e helft stokte de productie en door wat onnodige fouten aan DOT zijde komt DSC langszij. Uiteindelijk delen de ploegen de punten. DOT had zeker 2 punten kunnen hebben. Ook voor DOT 2 staat volgende week SDO op het programma. Zorg om 2 helften te blijven scoren en de punten in Oss te houden.

Ook is het de beurt aan Dames 1 deze zondag. Zij hadden afgelopen donderdag al een inhaalwedstrijd bij SDDL uit. Heel de wedstrijd keken de dames tegen een achterstand aan. Al voor rust begon het tactisch steekspel met wisselen. Het plan: Dames van vak laten wisselen. Dat pakte goed uit! Dames 1 kwam beter in de wedstrijd dankzij goals van Annebel, Evi, Luna en Iris. 5 - 7! De punten mee naar Oss.

Afgelopen zondag was het opnieuw de beurt aan dames 1. Invalcoach Arno was van de partij. Verder waren ook Iris en Senna uit de A2 er weer bij. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 1 - 4 overwinning! Dames 1 blijft hierdoor op de eerste plaats!

Volgende week 8 thuiswedstrijden op zaterdag en DOT 1, 2 en 3 spelen op zondag. Jij komt toch ook kijken? Heb jij ook een wedstrijd gespeeld en wil je dit in de weekend Roundup hebben staan, stuur dan voor zondag avond 20.00 je verslag naar website@kvdot.nl