top of page

Vijfhonderd kleuters doen mee aan de Kangoeroedag DOT

Bijgewerkt op: 1 jun. 2022

Het stimuleren van beweging en daarmee het verbeteren van de gezondheid van kinderen is een belangrijke reden dat korfbalvereniging DOT Oss voor de 6e keer de Kangoeroedag DOT heeft georganiseerd. Op dinsdag 17 mei hebben zo'n 500 kleuters van vijf Osse basisscholen meegedaan aan verschillende leuke en leerzame balspelletjes. Natuurlijk met een knipoog naar de korfbalsport.

Onder begeleiding van ruim honderd studenten van het Hooghuis Lyceum en Koning Willem I College gingen de jonge sporters in groepjes een spelletjesparcours langs met als kers op de taart de grote favoriet: het springkussen. Mascotte Kangoeroe toverde een glimlach op de gezichten van alle kleuters. Ook was er voor ieder kind een heerlijk waterijsje tijdens de pauze en zijn er een aantal winnaars van de kleurwedstrijd. Na twee jaar afwezigheid kon dé sportdag voor Osse kleuters dit jaar weer doorgaan. Deelname is voor alle kleuterklassen van basisscholen uit Oss ieder jaar geheel vrijwillig en kosteloos. Basisscholen de Evenaar, Teugelaar, PiusX, Sterrebos en Korenaer namen dit jaar deel. Korfbalvereniging DOT hoopt volgend jaar toe te kunnen groeien naar een deelnemersaantal van meer dan 600 kleuters. Basisscholen ontvangen dit schooljaar nog de uitnodiging voor het nieuwe schooljaar. Voor meer informatie: www.kvdot.com/kangoeroedag.


Wouter van Aanholt - Organisatie Kangoeroedag DOT en bestuurslid Jeugdzaken:

'Met plezier leren en bewegen staat voorop! Bij onze vereniging krijgen kinderen op hele jonge leeftijd al de kans om te ervaren hoe leuk sporten is.'


Comments


bottom of page