top of page

Verslag SDO 1 - DOT 1


De korfballers van DOT uit Oss hebben de zaalcompetitie afgesloten met een hoogtepunt in de clubhistorie. Promotie naar de overgangsklasse, nooit eerder speelde de Osse club in die klasse. Nu de veldcompetitie van start gaat en de korfballers uit Oss in dezelfde klasse spelen als in de zaal zijn de verwachtingen om ook op het veld te promoveren duidelijk aanwezig.


DOT speelde dit weekend uit tegen SDO uit Veldhoven, geen onbekende ploeg. SDO is een stugge ploeg maar zou geen probleem mogen vormen voor de Osse spelers. Coach van Kemenade benadrukte al in de week voorafgaand aan het duel dat er zelf niveau gehaald moet worden en dat we dan op alle facetten beter zijn.


Na 10 minuten in de wedstrijd en een tussen stand van 0-7 op het scorebord konden de korfballers van DOT in iedergeval zeggen dat ze het eerste gat geslagen hadden. Na een time out kwam SDO beter in het spel en wist via een 2-7 tussenstand naar een 4-9 ruststand te werken. De tweede helft nog een tandje erbij schakelen was de boodschap van coach van Kemenade. Via een 9-15 tussenstand behielden de Ossenaren de controle door via 10-17 naar een 12-20 eindstand uit te lopen.


DOT stelt de eerste punten veilig en kan tevreden terug kijken op een wedstrijd waarin er tegen het stugge spel van SDO geen enkel moment is geweest waarin DOT in de problemen is gekomen.

Comentarios


bottom of page