top of page

Roundup Zaal #4

DOT D1 heeft een vroege wedstrijd om 10:00 in Ede tegen Reehorst D2. Dat het vroeg was blijkt niet uit de wedstrijd. De eerste aanval wordt afgeslagen, maar de bal komt niet in het andere vak en daaruit weet Reehorst te scoren. Eerste aanval bij DOT en wij scoren ook direct! Binnen korte tijd dus 1 - 1, wordt dit zo’n wedstrijd met veel doelpunten? Nee is het antwoord, want pas na een lange periode wordt het 1 - 2 als we door de verdediging zijn gekomen. Beide ploegen verdedigen goed en fel, waardoor er weinig gescoord wordt. Met minder dan 5 minuten te gaan wordt er een gaatje geslagen door DOT. Reehorst reageert gelijk met 2-3 en zo gaan we rusten. Na rust verdienen we direct een vrije bal en scoren we 2 - 4 en binnen 5 minuten hebben we het beslissende gaatje van 3 doelpunten. Reehorst krijgt geen grip meer op de wedstrijd en DOT kan het rustig uitspelen tot een 3 - 7 overwinning.

In de Mondriaan hal in Oss start om 12:40 de wedstrijd tussen DOT D2 en Odik D3. Er spelen 3 nichtjes mee, waarvan 2 bij DOT en 1 bij Odik. De wedstrijd begint en de eerste lange aanval van Odik zorgt voor de 0 - 1. Lang blijft het op en neer gaan zonder doelpunten, maar uiteindelijk lukt het Odik om de 0 - 2 te maken. DOT doet wat terug en het gaatje is weer 1. Dan geeft Odik even gas en snel staat het 1 - 5. Een kleine 3 minuten voor rust maken we nog de 2 - 5. De tweede helft krijgt DOT en Odik veel kansen. Halverwege de 2e helft wordt het enige doelpunt gescoord. Eindstand 3 - 5.

Een uur later de volgende wedstrijd in de Mondriaan hal. DOT C2 tegen OJC C1. Beiden kunnen niet profiteren bij hun eerste aanval. Bij de tweede aanval van OJC wordt er wel gescoord en staat het 0 - 1. Langzaam in de eerste helft pakt OJC een steeds grotere voorsprong. Bij DOT komen er mooie kansen, maar ontbreekt het net wat aan geluk. Ondertussen staat het 0 - 4, maar DOT geeft niet op en eindelijk valt hij goed 1 - 4. Alleen OJC antwoord gelijk en loopt verder uit tot 1 - 7. We blijven doorgaan en dat zorgt voor 3 - 7 en uiteindelijk rusten we met 3 - 8. De tweede helft geeft hetzelfde spelbeeld. OJC scoort makkelijker en wij hebben net niet het geluk dat de kansen vallen. Het lukt ons niet meer om te scoren, ondanks alle inzet. Eindstand 3 - 15.

Over naar Veldhoven. DOT C1 speelt tegen SDO C1. SDO uit, altijd lastig. De reden: Andere speelstijl? Fysieker spel? Veel druk naar binnen? Wie zal het zeggen.. Voor de spelers van de C1 startte de wedstrijd vrij aardig, hier en daar wat stevige duels maar al met al veel energie en veel kansen. Een rust stand van 5 - 5 was dan ook een mooi beeld van de wedstrijd. In de tweede helft deed SDO er alles aan om te winnen, mede door de manier waarop ging het plezier in het spelletje bij DOT wat naar beneden. Na wat wisselingen een time out en een 11 - 7 achterstand had DOT nog wat recht te zetten. Na een mooie eindsprint kwam er een mooie 11 - 10 op het scorebord. Volgens het scorebord niet gewonnen, toch allemaal winnaars. Na de wedstrijd nog een verjaardag vieren en natuurlijk de 3 goals van Thijmen. Volgens eigen woorden: 'mocht dat ook wel een keer'. Invallers en reserves bedankt! Mooie jaarafsluiting zo.

De B1 speelt thuis tegen DKB B1 om 14:40. De eerste aanval van DOT ging niet zo goed helaas geen doelpunt. Gelukkig kwam daar na een paar minuten verandering in! DOT kon al meteen een aantal doelpunten maken. Alleen ging het alsnog niet heel erg goed in de aanval. In de rust vonden de coaches dat het redelijk ging. De passing moest een stuk beter. We hadden hierdoor erg veel balverlies. Gelukkig ging het in de verdediging wel goed we hadden maar 1 doelpunt tegen gehad. Na de rust ging het al een stuk beter. De passing ging steeds beter en we hadden mooie kansen, hadden de coaches dan toch gelijk? Meestal wel! Hierdoor wisten we te winnen met 14 - 3!

Onze A1 trad aan tegen DVO A3. Nog niet eerder tegen gespeeld dit seizoen. Onze A1 was niet compleet, Jochem was afwezig en gelukkig vonden we Ruben bereid om in te vallen. Ruben beloonde zijn invalbeurt zelfs met een doelpunt! Dan de wedstrijd. Gelijk opgaand. Je merkt dat we al weken niet trainen. Dat maakt het lastig om een bepaald spel te spelen en dit binnen de spelersgroep uit te voeren. Uiteindelijk verliezen we in de laatste paar minuten met 13 - 14. Het gaat nergens om. De punten tellen niet meer voor de promotie en degradatie, maar alsnog jammer. Hopelijk kunnen we na de lockdown in het nieuwe jaar, de draad weer oppakken en weer bouwen aan een bepaalde speelstijl. Echt ergens voor trainen en voor resultaten spelen die meetellen motiveert meer. We hopen op betere tijden.

Dit waren de wedstrijden van 2021. Hopelijk mogen we in 2022 weer wat meer sporten. We begrijpen dat het voor iedereen lastig is om niet te kunnen werken, sporten, naar buiten te kunnen en om een wedstrijdje te kunnen kijken op de club. Achter de schermen hebben de TC, het bestuur en vooral de JTC het erg druk met het maken van schema's, kijken wat mogelijk is en vrijwilligers benaderen voor wat er dan mogelijk is. Ook nu met de nieuwe maatregelen zijn we volop bezig met wat we onze leden kunnen bieden.

Zodra we iets weten zullen we dit z.s.m. communiceren met alle trainers, zij communiceren dit dan weer met de spelers.

Alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!