Vrijdagavond. Sporthal de Mondriaan. Duitse Nationale Team tegen onze eigen selectie. Zoals de coach al zei. Duitsland thuis - altijd lastig.

Afgelopen vrijdag de veelbesproken wedstrijd tegen het Duitse Nationale Team.

Veel geregel, veel pers, veel gedoe. Maar het was de moeite meer dan waard.

Een volle Mondriaan, een echte speaker, veel supporters, trommels, vlaggen en spreekkoren... veel sfeer... kortom... blije sponsoren en een organisatoren.

Maakt de wedstrijd dan nog iets uit...? Voor de tegenstander wel degelijk. Ze vliegen uit de startblokken, spelen hoog tempo met goede passing, veel schoten en constant bewegende mensen in de aanval. Daarnaast geven ze veel druk op onze aanvallen. De schotklok maar zeker de hoge druk die we krijgen zorgt voor veel onrust en we komen lastig tot goede aanvallen en pogingen.

In de wedstrijd van Duitsland tegen het eerste kunnen we ons er wat vaker onderuit spelen en Michel laat nog even zien dat je zo oud bent als je jezelf voelt.

Prima wedstrijden voor ons waarin we kunnen ondergaan hoe het is om met veel druk te spelen. Voor alle spelers een mooie ervaring. Veel enthousiaste supporters. Supporters uit de senioren teams, maar ook ouders en spelers uit de A, B en C zitten op de tribune. Allemaal hebben ze kunnen kijken hoe het er aan toe gaat op het hoogste niveau.

Zaterdag voor verschillende teams de laatste veld wedstrijd voor de zaal. De F2 speelt thuis tegen Reehorst om 10.30. Toen de wedstrijd begon was het heel erg spannend! DOT begon met de bal. Helaas pakte Reehorst hem meteen af een speelde een mooie aanval met een doelpunt als resultaat! Daarna speelde DOT een erg mooie aanval en scoorde ook. De twee teams bleven maar om en om scoren. Daarna liep Reehorst uit en wisten te winnen met 3-16.

Vervolgens spelen de D1 en de C1 een uitwedstrijd om 10.45. De C1 in Eindhoven bij DSC en de D1 uit in en tegen Wageningen.

De situatie voor de wedstrijd bij de D1 is als volgt: DOT is al kampioen, er staat dus niks meer op het spel, maar Wageningen (D3) kan nog 2e worden. In de voorbespreking proberen de coaches om de spelers nog te motiveren. De wedstrijd begint rommelig voor DOT. Het blijkt al snel dat Wageningen 2e wil worden. Ze zijn feller op de bal en willen winnen. DOT staat snel 1 - 0 achter en Wageningen loopt uit tot 3 - 1. Bij rust staat DOT 6 - 2 achter. Tijdens de bespreking in de rust benadrukken de coaches dat ze vooral inzet missen en dat mag/moet DOT in de 2e helft laten zien. Verliezen mag, maar wel met hard werken. De boodschap is helder en DOT lijkt wakker geschud. 6 - 3, 6 - 4, 6 - 5, 6 - 6 en 6 - 7. We staan voor! Tot slot wordt er eerst door Wageningen gescoord en DOT sluit af met 7-8. Ongeslagen kampioen, erg knap!

De wedstrijd van de C1 start anders dan de wedstrijd van de D1. Scherpe start. Mooie schoten. Goede kansen. Binnen no-time 5 - 1. Dit is ook de ruststand. In de rust niet voor iedereen een fijn gevoel. Jongens en meisjes, we staan er vier voor he! Hadden dit er 5 of 6 kunnen zijn? Tuurlijk. Hadden dit er maar 1 of 2 voor kunnen zijn of misschien zelfs achter? Dat had ook gekund. Omdat de spelers van de C1 nadenken en begrijpen dat het tijd in ons voordeel is.

De wedstrijd lijkt slopende voor een aantal spelers. De energie zakt wat weg, nadat de spelers weer op scherp zijn gezet spelen ze de wedstrijd netjes uit. Helaas weet DOT niet meer te scoren in de tweede helft, maar door het goede (voor) verdedigen wist DSC er slechts 1 te maken. Eindstand 5 - 2. Kampioen! Tevreden gevoel. Een belangrijke overwinning. Het korfballen lukt al erg goed, nu begint het nadenken over het spel en over kwaliteiten steeds meer op te komen. Leuk om te zien en de spelers te mogen begeleiden in deze ontwikkelingen.

De F1 speelt thuis, officieel om 11.30. Doordat de tegenstanders te laat zijn (i.v.m. file) start de wedstrijd meer dan een half uur later. Toen de wedstrijd begon wist DVO erg veel te scoren. Vervolgens mocht DOT, omdat ze er meer dan 3 achter kwamen, de superspeler inzetten. Hierdoor wist DOT toch nog wat doelpunten te maken. Eindstand 7 - 17

Dan is het de beurt aan de C2, deze donderdag speelde zij al een inhaalwedstrijd tegen ECKA C1. De nummer 1 van de competitie en als ECKA wint zijn ze kampioen. Deze wedstrijd hebben we een aantal spelers van andere teams. Lange tijd is het 0-0. Heeft ECKA misschien wat last van spanning? Helaas, uiteindelijk valt toch een tegendoelpunt ver in de eerste helft. ECKA lijkt de spanning wat weggespeeld te hebben en loopt uit naar 3 - 1, ondanks het harde werken in de eerste helft. In de rust besproken dat we met dezelfde inzet moeten doorspelen. Helaas wordt het toch vrij snel 6 - 2. Nog een wissel bij DOT om even vol op de aanval te gaan en met goed samenspel van verdediging en aanval komen we op 6 - 4. Einde wedstrijd. ECKA kampioen, gefeliciteerd!

Deze zaterdag speelde de C2 ook, een drukke korfbalweek dus. Net als de D1 speelt de C2 tegen Wageningen. Na een goede wedstrijd tegen ECKA probeert de C2 hier een goed vervolg aan te geven. Net zoals donderdag blijft DOT lang op 0 - 0. Beide ploegen krijgen een aantal aanvallen, maar tot een goede afronding komt het niet. Uiteindelijk slaagde Wageningen een goede aanval op te zetten, waardoor we rusten met 1 - 0 achterstand. Na rust scoort DOT snel en staat het 1 - 1! Wederom aan beiden kanten diverse aanvallen. Bij DOT vallen ze net niet en bij Wageningen nog 3, daardoor 4 - 1 eindstand. C2 mag trots zijn op de groei van het team tijdens dit seizoen!

Als afsluiting op de zaterdag speelt het 3e thuis tegen Zwaluwen. Zwaluwen start goed en komt met 3 - 1 voor. DOT staat vooral verdedigend slapjes, er werd niet als een team verdedigd in het begin. Door de verdediging goed neer te zetten en aanvallend de kansen af te maken, kwam DOT voor met 5 - 4. Je merkte als snel dat het een spannende wedstrijd zou worden. Het ging gelijk op 1e helft en daarom was het ook gelijk met rust (8 - 8). De 2e helft vonden er wat wissels plaats bij beide teams waardoor de ene keer DOT met 1 doelpunt voor kwam en daarna weer Zwaluwen met 1 doelpunt. Een spannende slotfase! DOT zette de aanvallers van Zwaluwen onder hoge druk en aanvallend werden de juiste personen uitgespeeld. In de laatste 5 minuten trok DOT aan het langste eind en maakte er 2 verschil van. Eind uitslag 16 - 14 voor DOT 3!

Dan zondag speelt de selectie thuis. Op het programma DKB uit Best. Gezien de afgelopen weken snakt DOT 2 naar een overwinning. Een goede start was het plan om meteen te laten zien dat er niks te halen valt. Dit lukte met een goede 3 - 0 voorsprong. Helaas werd de goede start niet door getrokken. Ondanks goede kansen kwam DKB langszij en pakte de voorsprong. Tot de rust ging het redelijk gelijk op. Na rust moest er een tandje bij. Vooral de afronding moest beter. Langzaam in de 2e helft werden de kansen beter benut. DOT pakte de voorsprong en liep uit. Bij 18 - 14 leek de wedstrijd gespeeld. Echter werd het nog spannend, maar DOT hield stand. Een nuttige 19 - 18 overwinning en 2 punten.

Ook voor DOT 1 een wedstrijd tegen DKB. Traditioneel altijd lastig zegt men. We starten (ook traditioneel) niet goed maar kunnen de schade redelijk beperken ondanks een lange periode zonder doelpunten en sluiten bij 4 - 4 weer aan.

DKB zit er wel beter in dan wij en ze nemen opnieuw een voorsprong, dit keer van 4 doelpunten. We kruipen iets naderbij en gaan rusten met 7-10.

In de rust vallen er misschien wat hardere woorden dan gebruikelijk maar we komen wel veel beter uit de kleedkamer.

Michel en Tibo (2x) repareren het gaatje en Joan en Zoë zetten de eerste voorsprong op het bord.

Van 7-10 naar 13-10 in amper 10 minuten maar DKB blijft aan het elastiek hangen: 14 - 12 / 16 - 14 / 17 - 15.

Pas als Zoë de 18-15 erin tovert en Michel de 19 - 15 binnenschiet is de weerstand van DKB gebroken. Eindstand 20 - 16.

Ons dames 1 team speelde voor het eerst thuis terwijl er meerdere teams thuis speelden. Veel gezelliger zo! Dat maakt kampioen worden een stuk leuker! Goed, dan de wedstrijd. Be Quick 5 kwam op bezoek. We komen door Marit op 1 - 0. Daarna trekt Be Quick gelijk tot 1 - 1. Aan de hand van Daphne loopt DOT uit naar 3 - 1. Be Quick komt terug tot 3 - 2. Daarna is het DOT dat de klok slaat. 7 - 2. Be Quick doet nog iets terug, maar het is DOT dat het laatste doelpunt van de wedstrijd maakt. Einduitslag 8 - 3! Kampioen! Een heel nieuw team en dat maakt zo’n prestatie nog mooier! Dames van harte gefeliciteerd!

Al met al een mooi weekend. Namens het bestuur nog een mooie boodschap:

Wat een weekend! Vrijdagavond, begin van het weekend. De wedstrijden van onze selectie tegen Duitsland. Een compleet evenement. Volle sporthal! Wat een sfeer! Wat een betrokkenheid! Muziek na ieder doelpunt, omroepen bij ieder doelpunt, oplopen, schotklok, getrommel, geweldig! Dan de wedstrijden zelf. Het tweede heeft het zwaar. Verliest met 4 - 24. Het eerste biedt meer weerstand, 13 - 28. Dat mag de pret niet drukken! Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet voor dit evenement! Complimenten na afloop van de Duitsers voor de organisatie. We wensen de Duitse nationale ploeg veel succes op het EK!

Dan de zaterdag en de zondag. Kampioenen! De E2, D1, A2, C1 en dames 1! Van harte gefeliciteerd! Ook de selectie wint onder het genot van veel supporters!

In de rust van het 1e hebben we ook Karel Smits nog in het zonnetje gezet! Hij heeft na heel veel seizoenen besloten om te stoppen met fluiten. Wat zijn we blij dat jij dit jarenlang hebt gedaan! Karel, nogmaals bedankt!

Kortom een weekend waarin we hebben kunnen zien dat onze vereniging groeit en bloeit! Wij zijn trots!

Als vereniging maken we langzamerhand steeds meer stappen. Zowel op het veld als buiten het veld. Mooi om te zien dat er steeds meer mensen betrokken raken bij onze mooie club.