top of page

Round up 5

In de vroege ochtend weten de F2 en D1 ruim te winnen. Mindere wedstrijden voor de E1 en F1, zij verliezen ruim. Ook het 2e mocht al vroeg aan de bak in Tiel. Thuis werd nipt gewonnen, maar uit lukt het ons 2e niet. 13-11. Ondanks dat zijn ze wel kampioen en promoveren ze naar de 1e klasse!

De A2 wint wel overtuigend met 4-14! Nog in de race voor het kampioenschap! DOT 3 wint ruim van Noviomagum 3 en mag zichzelf daarmee nu pas officieel kampioen noemen. Vorige week was het eigenlijk al duidelijk, maar een oplettende lezer gaf terecht aan dat er toch nog even gewonnen moest worden afgelopen zaterdag.

Dat is in ieder geval gelukt, dus van harte gefeliciteerd! De A1 won ook zeer ruim met 10-20 en zijn ook kampioen! Foto hieronder toegevoegd.

Ons 1e ging op bezoek bij koploper Victum. DOT weet via de 2,5 meter wel op een 0-1 voorsprong te komen, maar daarna volgen rommelige aanvallen met plaatsfouten. Victum weet daarvan te profiteren en komt op een 3-1 voorsprong.

Daarna komt DOT opnieuw via de 2,5 meter op 3-2 en via een afstandschot trekt DOT zelfs gelijk naar 3-3. Bij rust kijken de Ossenaren echter aan tegen een 7-4 achterstand. Na rust komt Victum nog beter in de wedstrijd. Coach Niels heeft dan diverse wissels toegepast, maar DOT weet niet dichter in de buurt te komen. Einduitslag is 20-12.

Victum is kampioen en promoveert naar de overgangsklasse. DOT handhaafde zich vorige week al in de 1e klasse. Komende week speelt DOT om 15.30 uur nog thuis tegen het Eindhovense Rust Roest. Uit werd nog slordig verloren met 12-10. De dames en heren van ons vlaggenschip gaan dus voor de revanche.

Sowieso een leuk thuisprogramma komende zaterdag met diverse kampioenen en ploegen die nog kampioen kunnen worden, namelijk de B1, D1, E2 en F2. Kom dus gezellig een dagje naar DOT!