top of page

Weekend Roundup #5

Deze week de Roundup op een wat later, maar voortaan vast tijdstip, zet het dus vast in je agenda. Wekelijks - maandagavond - 20.00 uur, de weekend Roundup.

Op zaterdag is het eerst de beurt aan de C1, F1 en E1. De E1 heeft het zwaar dit buitenseizoen. De meeste kinderen komen uit de F over. Ze weten goed stand tegen DVO E3 te houden, toch verliezen ze uiteindelijk met 2-8. Hartstikke hard gewerkt! Jullie komen er wel!

Bij de F1 is het spannend. Liza scoort haar eerste wedstrijd doelpunt en brengt DOT op 1 - 0 voor. Vervolgens gaat de wedstrijd gelijk op. Als DOT op een kleine voorsprong komt mag Tiel'72 een super speler inbrengen. Met rust staat het bijna gelijk. Na rust loopt DOT uit. aan de hand van topscoorder Zyan wordt de overwinning binnen gehaald! 17 - 10! Complimenten voor de vele doelpunten en de leuke wedstrijd!

De C1 speelt een wedstrijd tegen PSV C1, een keer tegen geoefend, een keer in de competitie al tegen gekomen. Twee maal wist DOT te winnen maar ook tweemaal met maar 1 punt verschil. Doelstelling 1: winnen. Doelstelling 2: meer dan 1 verschil.

Na afgelopen week getraind te hebben op korfballen met je hoofd was DOT gebrand om punten te pakken. Na de 0 - 1 scoort DOT een reeks van 4 goals achter elkaar. Wat zijn de afspraken in zo een situatie? De spelers van de C1 wisten het erg goed en speelde hier ook naar. Deze wedstrijd overtuigend gewonnen met 10 - 5. Als team een resultaat neergezet om erg trots op te zijn. Iedereen heeft de plannen en afspraken gevolgd. Mooi om te zien dat er in zo een korte periode, met zo hard werken al zulke mooie resultaten tot stand gebracht worden.

De F2 moest gelijktijdig met de F1, E1 en C1 maar dan uit in en tegen Wageningen. Wageningen begon met de bal en wist gelijk een aantal doelpunten te maken. Uiteindelijk kwam DOT beter op gang en kregen ze ook goede kansen, hiervan werden er natuurlijk ook een aantal gescoord! Maar helaas was dat niet genoeg en stond Wageningen met een groot verschil voor in de rust. Toch kon DOT na de rust nog een paar keer scoren. Wageningen wist met 24 - 7 te winnen! Dex was de topscoorder van de F2, hij maakte er 6.

Dan is het de beurt aan onze C2. Nog wat minder geluk dit seizoen. Veel nieuwe kinderen en kinderen die vervroegd overkomen van de D. Tot aan de rust gaat het gelijk op! Het is spannend. Na rust loopt SKF uit. DOT is niet meer bij machte om iets terug te doen. Einduitslag 3- 12.

De E2 speelde gelijk tegen SKF E2 (3 - 3), maar dat was voldoende om toch kampioen te worden! Gefeliciteerd jongens en meisjes!

Daarna de A3. Zij spelen tegen DVO A5. De concurrent voor het kampioenschap. De A3 gaat goed. Iedere keer aan de goede kant van de score. Tot ver in de tweede helft weet DOT de leiding te nemen, maar dan komt DVO gelijk. Met nog 5 seconden weten zij zelfs op voorsprong te komen. Einduitslag 9-10.

De A2 reist in de vroege ochtend af naar Geldermalsen en speelt daar tegen de concurrent voor de titel; Animo A2. Coach Oscar was niet helemaal fit, dus waren Dennis en Daphne van de partij. Dank daarvoor. De A2 was veel sterker en liep uit. Het kampioenschap was een feit! 7 - 12! Mooie uitslag! Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

De laatste thuiswedstrijd van de zaterdag. DOT A1 - Oost-Arnhem A1. Van te voren beelden uitgewisseld, zodat we meer wisten over Oost-Arnhem. Het moet van een heer en een dame komen. Zo stellen we ons ook op. Al snel staan we aan de goede kant van de score. 1 - 0. We lopen uit naar 3 - 1 en 4 - 2, door goals van Wyatt, Levi, Luna en Ize. 8 - 6 bij rust. Na rust is het Jay die meteen de 9 - 6 op het scorebord zet. Daarna komt Oost-Arnhem langzaam dichterbij. 12 - 12. Daarna zelfs de voorsprong voor Oost-Arnhem 12 - 13. Gelukkig bekroont topscoorder Wyatt zijn sterke wedstrijd met de gelijkmaker. Tijd voor wat tactische omzettingen. Maud en Tibo betreden het veld. Jay scoort en meteen daarna ook Tibo. Einduitslag 15-13 winst! Strijdlust en vertrouwen, belangrijk om vast te houden en verder te ontwikkelen! Volgende week geen wedstrijd, maar daarna wacht degradatiekandidaat Wageningen A2. Uiteraard schrijven we die punten graag bij.

Over naar de zondag, het 3e, de selectie en Dames 1 op het programma.

Dames 1 trad aan tegen Altior 6. De dames waren extra gebrand op een overwinning, want daarmee is het kampioenschap een feit! Floor begint vanwege een lichte blessure langs de kant. Ook Senna en Iris zijn erbij als reserves. Al vrij snel openen we de score. We gaan lekker en staan net voor rust voor met 2-7 mede door een zuivere Ilke. Net voor rust weet Altior nog op 3 - 7 te komen. Na rust gaat het moeizamer. Onze spitsen worden beter verdedigd en wisselen lijkt noodzakelijk om alles op de rit te krijgen. Senna, Floor en Iris lopen warm en betreden het veld. Evi eruit en weer erin, Aysley eruit en weer erin. Altior komt, met enige discutabele beslissingen van de scheidsrechter, terug en met nog 1 minuut te gaan staat er 10-10 op het scorebord. Anebel is eruit gehaald en willen we meteen weer in het andere vak brengen, maar de scheidsrechter fluit al binnen de minuut af. Extra zuur, maar geen man over boord. Volgende week thuis winnen en thuis kampioen worden is tenslotte ook leuker dan uit.

DOT 3 trapte op de zondag het thuisprogramma af. Met nieuwe inschietshirts van Jonneke reclame schoot DOT uit de startblokken en snel stond er 7 - 0 op het scorebord. SDO scoorde vanuit een vrije bal en daarna ging DOT door waar ze gebleven waren. Ruststand 19 - 1. Na de rust liep de motor stroever en ging het scoren moeizamer. Maar de overwinning was al lang binnen. Eindstand 27 - 5

Na het derde speelt het tweede, ook thuis en ook tegen SDO. Het tweede kende een stroeve start, waarin de bezoeker met scherpe schoten profiteerde. Al snel keek DOT tegen een aanzienlijke achterstand aan. Tien minuten voor rust wist de ploeg hun rug te rechten en bracht wat meer geloof in de wedstrijd. Dit resulteerde in een 7 - 10 achterstand. De wedstrijd leek nog te kantelen. Echter na rust kwamen beide ploegen lang niet tot scoren. Kansen zat aan beide kanten, maar de bal ging er niet in. Uiteindelijk na 16 minuten in de 2e helft brak SDO het ijs. Daarna kwam DOT nog wel iets dichterbij, maar telkens waren het de bezoekers uit Veldhoven die een antwoord hadden. Tegen het eind van de wedstrijd was het gespeeld en liep SDO verder weg. Met 11 - 16 ging de pot verloren. Volgende week thuis tegen DKB 2 staat er een potje voor ons 2e op het programma waarin wel weer eens 2 punten gepakt dienen te worden.

Tot slot om de zondag af te sluiten nog de wedstrijd van het eerste. Na de zeperd van vorige week tegen Animo nu de thuiswedstrijd tegen oude bekende SDO.

Lekker weertje, lekker druk op de club dus een mooie mogelijkheid om de nare smaak van vorige week wat weg te spoelen.

Eerste aanval, eerste schot - RAAK. Een voorbode van ??wordt het zo'n wedstrijd??, Jazeker.

We hebben geleerd van de wedstrijd tegen Animo, we weten dat SDO altijd tot het uiterste gaat. Dit keer laten we ons niet afbluffen en leveren net zoveel strijd als SDO. We laten zien dat we als we het op kunnen brengen om voor elke bal en voor elkaar te knokken, wij best wel een aardig potje kunnen korfballen. De ene na de andere goal valt binnen, en via 5 - 2 en 10 - 4 gaan we met 15 - 8 rusten.

Dat begint erop te lijken.

Tweede helft begint nog wel goed maar we kunnen niet doorzetten. We halen het niveau van de eerste helft niet meer. Da's jammer maar aandachtpuntjes moeten er blijven.

SDO is ook niet bij machte om ons nog in de problemen te brengen en de scheids fluit bij 21 - 13 af.

Dit was de Roundup. Zet volgende week maandag 20.00u maar vast in de agenda voor de volgende.

Vergeet niet dat aanstaande vrijdag onze selectie speelt tegen het nationale team van Duitsland. Een sterke tegenstander, IKF format en een schotklok. Dat belooft wat moois te worden. Kom jij ook kijken? Vanaf 20.30 start de voorbereiding. Eerst speelt DOT 2 tegen het de B - selectie van Duitsland. Vervolgens speelt DOT 1 tegen de eerste selectie.