top of page

Weekend Roundup #2

Zaterdag 18 september, Matchday. Negen thuiswedstrijden, zes uitwedstrijden. 'S ochtends vroeg om 10 uur spelen de F2, E2 en D2 op ons eigen veld. Nadat deze teams op de foto zijn gezet door Yvonne, starten de wedstrijden. De E2 weet mede door het mooie samenspel te winnen met 9 - 2. De F2 heeft minder geluk, maar na de wedstrijd zorgt coach Luc voor iets te drinken en wat fruit. Dan zien we toch vrolijke kinderen.

Bij de D2 is het spannend. Een gelijk opgaande wedstrijd. Eindsignaal. 6 - 3 winst! Knap gedaan.

Vervolgens is het de beurt aan de A2 en B1. De B1, met nieuwe aanwinst Lotte heeft een zware kluif aan DVO, vlak voor het eind nog twee goals gemaakt. Resultaat 4 - 15 in het voordeel van DVO. Bij de A2 is Joup terug en is Evi (uit Dames 1) aangesloten als reserve. DOT is de bovenliggende partij gedurende de hele wedstrijd. Ver in de tweede helft, Animo komt terug tot 1 verschil. De spelers van DOT staan op, nemen het heft in eigen hand. 8 - 5 eindstand.

Ondertussen speelt de D1 in Veenendaal tegen SKF. DOT D1 geeft veel druk. SKF komt, ondanks dat ze vrijwel allemaal groter zijn, nauwelijks tot kansen. DOT krijgt daarentegen tot veel kansen, dit kwam vanuit het goede samenspel in de vakken. Via een 1 - 4 voorsprong weet de D1 als team goed uit te lopen naar 3 - 10. Goed gedaan!

De A3 speelt in Renkum, heerlijk korfbal weer. Misschien zelfs een beetje warm. Met precies 8 spelers wist DOT ondanks het harde werk de punten niet mee naar Oss te nemen.

De C1 reist af naar PSV in Eindhoven. De tegenstander is bekend vanuit een oefenwedstrijd. Een scherpere start dan vorige week, dit gaf een 4 - 4 ruststand als gevolg. DOT groeit in de wedstrijd en neemt het initiatief in de tweede helft. Het eind van de wedstrijd, weer spannend. DOT en PSV wisselen het scoren af. PSV wil een tactische wissel, precies op dat moment weet DOT te scoren. Vervolgens speelt DOT het netjes en staat er een 8 - 9 eindstand op het bord. DOT neemt de punten mee naar Oss.

In de middag, 4 keer Tiel'72. De A1, het 3e, het 2e en het 1e. Te beginnen bij de A1. Tiel'72 A1 is een van de titelkandidaten, van tevoren is een verlies dus niet ondenkbaar. De wedstrijd liep niet zoals gepland. Tiel bleek sterker dan verwacht, de A1 te slordig. Genoeg om over na te denken. Volgende week uit naar Tilburg, daar wacht een meer gelijkwaardige ploeg. De A1 gaat er alles aan doen om daar de eerste punten binnen te halen!

Om 15.15uur speelt DOT 2 tegen het hardwerkende Tiel'72 2. DOT start matig en staat na 12 minuten met 0 - 2 achter. Onder leiding van Wouter maakt het tweede aanvalsvak snel 2 - 2. Langzaamaan ging het andere vak ook beter spelen en dit had een 4 - 3 ruststand als gevolg.

Na de rust kon DOT niet de energie en strijd leveren die nodig was. Spelen tegen je tegenstander is lastig, tegen jezelf spelen is nog moeilijker. Met nog 15 minuten staat het 7 - 9. Net op tijd weet DOT zich te herpakken en maakt Zoë die moeizaam op gang kwam na zijn invalbeurt het verschil met twee goals. Beide vakken scoorde nu meer en Yoeri was met zijn strijdlust en rebounds 'de man of the match'. Hij bekroonde zijn hard werk met de laatste treffer. 14 - 10.

Ook Senioren 1 trad aan tegen Tiel. Gewaarschuwd door de wedstrijd van S2 was er gehamerd op scherp en goed beginnen maar niets was minder waar.

Verdedigend ging het allemaal nog vrij aardig. Aanvallend hadden we erg veel moeite met de druk die Tiel ons gaf, en we hadden op dat moment niet de strijdlust en energie die er nodig was om onder deze druk uit te komen.

Gevolg, moeizame aanvallen en veel slechte keuzes.

Al snel waren de nodige omzettingen noodzakelijk, Joan valt uit met een blessure, Stefan komt energie brengen en Auke verhuist naar het andere vak. Langzamerhand gaan we iets beter spelen maar Tiel blijft harder werken en zijn simpelweg feller in de duels. Ze lopen van 3 - 4 naar 3 - 8. Kort voor rust houden Naomi en Mara ons in de wedstrijd met de 4 - 8 en 5 - 8.

Na rust starten we feller en met meer strijd, Tibo en Cas schieten meteen raak en op 8 - 9 zijn we er weer bij. Dan vallen we aanvallend weer even stil, Tiel zet nog een tandje bij en de dame van Naomi schiet het verschil weer naar 4.

Op karakter dan maar!!

Naomi beantwoordt binnen 2 minuten met 2 puntgave treffers en de weer terug ingewisselde Michel legt een mooie one hander binnen.

Dan gaat het even hard, wie anders dan Mara maakt de gelijkmaker en via Tibo en opnieuw Naomi en Mara lopen we naar een 15 - 12 voorsprong. Van 8 - 12 naar 15 - 12 in iets meer dan 10 minuten.

Tiel dringt nog even aan maar we spelen wedstrijd netjes uit.

Punten binnengesleept met alle spelers, reserves, coaches en natuurlijk het hele publiek!

Volgende week de wedstrijd van 2 tegen Vriendenschaar en 1 tegen Duko met een goede instelling kan het bij winst een mooi seizoen worden voor zowel DOT 1 als DOT 2.

Wil je ook dat er een stukje in van jouw team in de roundup komt. Mail dan naar website@kvdot.nl iets over je wedstrijd voor zondagavond 20.00u