top of page

Van de zaal naar het veld en promotie!

Wat hebben we er met z'n allen toch een paar knotsgekke weken op zitten. Hieronder een foto van het resultaat van deze weken.

Afgelopen weken eindigde voor alle teams de zaalcompetitie. Zo ook voor onze A1, A2 en Dames 1.


Voor de A1 was de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen tegen ACKC A1. Jammer genoeg mistten we Levi en Ize. Gelukkig wilde Floor met ons mee, daarmee hadden we precies 4 dames. Voor de A1 stond er eigenlijk niks meer op het spel, er vanuit gaande dat de koploper DVO A3 zou winnen van hekkensluier Victum A1. Bij winst, gelijkspel en verlies zou DOT hoe dan ook 2e worden en handhaven in de 1e klasse. DOT A1 start sterk aan aan de wedstrijd en komt via een 0 - 1 op een 1 - 3 voorsprong. ACKC weet bij rust een gelijke stand van 6 tegen 6 op het scorebord te zetten. Helaas heeft Jochem geblesseerd het veld moeten verlaten. Mede door de grote druk van ACKC weten zij uit te lopen van 10 - 9 tot 18 - 9, knap van hen, minder goed van onze A1. Na toch nog een sterkere eindfase neer te zetten wordt de wedstrijd afgefloten bij een stand van 20 - 13. ACKC de tweede helft de betere ploeg. Tibo en Floor bedankt! Op naar het veld.

(Scores: Eva 3, Jay 3, Wyatt 3, Maud 2, Casper 1, Jochem 1)


Onze A2 wist weer te winnen. Ditmaal in hun laatste zaalwedstrijd van dit seizoen tegen EKCA A1 met 14 - 8. Zij hebben dit zaalseizoen slechts één wedstrijd verloren, net zoveel als de nummer 1 uit de poule.

Echter vanwege de magere bezetting heeft de A2 af en toe een wedstrijd af moeten zetten. Van de uiteindelijke nummer 1 wisten zij zelfs te winnen! Voor ons zijn ze dan toch nog een beetje kampioen. Knappe prestatie van onze A2, complimenten naar hen toe. Leuk team dat het erg gezellig heeft met elkaar en daarnaast ook nog goede prestaties levert!


Voor dames 1 stond de topper tegen Corridor 3 op het programma. De winnaar van deze wedstrijd is kampioen in deze klasse. Corridor; een ploeg met veel routine en ervaring. Thuis werd nog knap gewonnen met 15 - 14. Corridor start goed en komt met 1 - 0 voor. Continu is het toch DOT die de stand weer gelijk trekt, van 2 - 1 naar 2 - 2, van 3 - 2 naar 3 - 3 en van 4 - 3 naar 4 - 4.

Bij rust staat het 5 - 4. Geen denderende tussenstand. 4 van de 5 goals zijn doorloopballen. Dat moet anders. Van afstand is de tegenstander minder zuiver.

Verder moet de passing secuurder. Meer ballen verleggen vanuit de aangeef, dan krijg je minder druk en is schieten makkelijker. Daarnaast af en toe onder de druk uit spelen door zonder bal naar binnen te gaan vanuit de ruimte. Het is echter Corridor dat beter uit de kleedkamer komt. Na rust lopen ze langzaam uit van 5 - 4 bij rust naar 9 - 4. Krijgt DOT dan geen kansen? Jazeker wel, maar je moet ze er natuurlijk wel ingooien. Pech in de afronding. Is het spanning? Ja misschien ook wel. Einduitslag is uiteindelijk 11 - 5.

Geen kampioen, jammer. Corridor 3 wint terecht en zij mogen het kampioenschap vieren. Knap dat zij nog altijd een behoorlijk niveau weten te halen, terwijl de meeste dames toch al wat ouder zijn. Complimenten naar hen toe. Wij zijn echter ook trots op onze dames. Hard gewerkt en al veel geleerd dit seizoen! Senna en Luna bedankt dat jullie mee konden als reserve.

(Scores: Evi 3, Floor 1, Annebel 1)


Dan maken we ons op voor de play-offs van het 1e. Toch iets wat leeft binnen de club, jeugd, senioren maar ook ouders hoor je er over. Op 9 april is het dan zo ver. DOT 1 speelt uit in Oud-Gastel, om 21.15.. Met een bus vol supporters en wat losse auto's vertrekt DOT naar Juliana. De spanning was in het begin van de wedstrijd merkbaar, waar DOT tegen DKB nog 34 keer de bal door het gele mandje wist te gooien stond het nu na 20 minuten op 3 goals. Geluk bij een ongeluk, de tegenstander had er ook nog maar 3 gemaakt. Toen vonden de dames uit ons 1e het wel mooi geweest en forceerden zij, onder aanvoering van Mara een aantal mooie goals zodat het toch een naar omstandigheden prettige voorsprong van 3 - 8 had in de rust. Na rust ging DOT vrolijk verder waar ze voor rust gebleven waren. 3 - 8 werd 3 -11 en daarna zelfs 3 - 12. Op dat moment stopte de doelpunten productie bij DOT volledig. Juliana begon zich langzaam weer terug te vechten in de wedstrijd, een 7 - 12 tussenstand en vervolgens 8 - 12 tussenstand was het signaal voor de dames van DOT om weer even de schouders eronder te zetten, de heren van DOT faciliteerde hierin prima en zo kwam de wedstrijd tot een eind in met een 13 - 16 voorsprong voor DOT.


De 2e wedstrijd om promotie af te dwingen was bij ons thuis, vertrouwd in de Mondriaanhal.

Het eerste kwartier was echter voor Juliana. Hierdoor kwam Dot met 0 - 3 achter. Even een time-out, we moesten scherper zijn en de schroom van ons afschudden. Dit lukte en nog voor rust werd de score omgebogen naar een positieve stand voor ons vlaggenschip. 12 - 10!

In de 2e helft zat alles, mooie doelpunten, felle duels en strijd, heel veel strijd. Soms zelfs over het randje, waarbij Zoë en zijn directe tegenstander zich even op een judomat waanden. DOT liet zich echter niet van de wijs brengen en breidde de voorsprong gestaag uit naar 19-15. Mede door een subliem spelende Tibo, die de 2e helft op alle facetten zijn tegenstander de baas was. Met nog 10 sec op de klok werd oud gediende Michel nog een publiekswissel gegund, daar hij zijn laatste zaalwedstrijd voor DOT 1 heeft gespeeld. Na dit seizoen zwaait hij af. Lekkerder dan met een kampioenschap kan eigenlijk niet!! Topscoordster werd wederom Mara van de Westelaken met 6 doelpunten.


DOT 1 is dus in de zaal gepromoveerd naar de 1e klasse. Vanuit de hele selectie willen wij graag de club en alle supporters bedanken! Wat een fantastische sfeer hebben jullie voor ons neergezet. Bij alle moeilijke spel momenten stonden jullie te zingen, roepen en te trommelen! Dankjulliewel!


Ondertussen speelde de A3 op het veld al weer de eerste oefenwedstrijd. Wat waren de spelers enthousiast, weer op het veld met mooi weer. Met wat extra spelers van andere teams begonnen ze vol moed aan hun wedstrijd. Ze stonden al snel voor en het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ouders enthousiast langs de zijlijn. Trots op hun kind wat aan het spelen was. Verder genoten ze van de wedstrijd maar hebben ze ook veel geleerd. Als er iemand viel waren ze bezorgd en vroegen ze gaat het. Dit liet een indruk achter bij het team.  Wat was dit leerzaam. Ook met meerdere dingen die er gebeurde was de tegenpartij heel bezorgd soms. En dan zegt de coach van de  tegenpartij tegen een van de meiden ik hoor dat je niet in dit team hoort te spelen maar je moet echt niet stoppen met spelen want dat zou heel jammer zijn. Wat een mooie compliment. Trots op de tegenpartij ook al hadden ze verloren hebben ze een hele indruk achter gelaten bij de A3!


Onze A1 mocht afgelopen zaterdag meteen aantreden tegen koploper Tiel'72 A1.

Tiel'72 A1 is de ongeslagen koploper in de eerste klasse en mochten in de zaal zelfs play-offs spelen voor promotie naar de Hoofdklasse.

Een lastige pot dus op papier. Van te voren hebben we afgesproken onze huid zo duur mogelijk te gaan verkopen.

Aanvallend vrijuit spelen en je af en toe onder de druk uit proberen te spelen. Verdedigend scherp voorverdedigen.

Dit heeft effect. Tiel'72 A1 heeft het lastig en bij rust hebben we een gelijke stand van 6 - 6 op het scorebord staan.

Na rust opnieuw gelijkopgaand. Tot een kwartier voor tijd doen we prima mee, maar daarna loopt Tiel'72 toch verder uit.

Einduitslag is dan 17 - 12. Hard gewerkt, dat gaat mogelijkheden bieden in de eerste volgende thuiswedstrijd op 14 mei tegen Tilburg A1.

Tilburg A1 staat nog altijd op een laatste plaats met 0 punten. Op papier dus een makkelijkere tegenstander, echter werd uit maar krap gewonnen met 15-18. We zullen dus echt wel aan de bak moeten!


Afgelopen zaterdag mocht ook DOT 1 weer op het veld. Afgelopen woensdag tegen Rust Roest 1 geoefend. Nu tegen het altijd stugge Tiel'72 in de competitie. Althans we dachten dat Tiel een stugge ploeg zou zijn, zeker na de wedstrijd voor de zaal. Daar wist DOT 1 een flinke achterstand nog net goed te maken. DOT begon scherp aan de wedstrijd en nam al snel een voorsprong. De schade bleef voor Tiel nog enigszins beperkt bij rust, 6 - 9 voor DOT, waarbij alle spelers van DOT al op het scoreformulier stonden.

Scherp blijven, dat was de opdracht. DOT was veel sterker dan de machteloze tegenstander, zowel in de afronding, in de rebound en bij het stelen van afvallende ballen had Tiel bijzonder weinig in te brengen. Voor DOT was dit alles mogelijk door de communicatie onderling en door de druk die iedereen op zijn/haar tegenstander kon leggen. DOT scoorde 9 maal, terwijl ze slechts 1 doelpunt toe lieten in de eerste 20 min na rust. Uiteindelijk bleef de score nog lief voor de tegenstanders, 12 - 20. Een volwassen spelend DOT, met als mooi pluspunt dat iedereen meedeelde in de score. Ook de invallers! Topscoorders aan Osse zijde werden Cas en Naomi met beiden 4 goals.


Comments


bottom of page