top of page

Speelweekend

Bijgewerkt op: 6 mrt.


Voorafgaand aan de wedstrijd van DOT 1 speelde DOT 2 in Eindhoven tegen Rust Roest 2. Zij wisten deze wedstrijd te winnen met 11-12 en zijn, afhankelijk van de resultaten van Woudenberg 2, nog in de race voor het kampioenschap.


Twee van de drie wedstrijden winnen is wat er nodig is voor de korfballers van DOT 1 om het kampioenschap naar de overgangsklasse veilig te stellen. Zaterdag stond de eerste van die drie wedstrijden op het progamma tegen hekkensluiter Viking. Viking wist deze competitie pas 1 punt te behalen en is al zeker van degradatie, toch zijn de uitslagen van elke keer maar nipte nederlagen. Dat er voor DOT wat op het spel stond en dat Viking van plan was hun huid tegen de hoogste prijs te verkopen was duidelijk. Na 10 minuten korfballen stond het 8-7 en hadden beide ploegen pas enkele aanvallen niet succesvol afgerond. Na een time out pakte DOT ging DOT wat controlerender spelen en wist via een 14-12 tussenstand tot een 15-16 rust stand te komen in het voordeel van de Ossenaren.

In de rust werd grotendeels hetzelfde besproken als tegen Victum een week eerder. Wij houden dit tempo nog een helft vol, als het moet gaan we zelfs nog een tandje harder. Viking speelt al op de toppen van hun kunnen en gaan dit niet vol houden. Zoals al vaker dit seizoen konden de dames en heren van DOT in de tweede helft gemakkelijk in het hoge tempo door waar ze de eerste helft mee geëindigd waren. Na vijf minuten spelen in de tweede helft stond het 17-19 en tien minuten later stond het 18-24. De scheidsrechter floot af bij een 23-30 eindstand. DOT wint en is nog maar 1 overwinning verwijderd van het kampioenschap. Coach van Kemenade liet er in de week voorafgaand aan dit duel al geen gras over groeien, we zullen zelf scherp moeten zijn, hard moeten trainen en op de toppen van ons kunnen moeten spelen. Komende week zullen de spelers en speelsters van DOT 1 hard moeten trainen om het stugge Reehorst’45 zaterdag te kunnen verslaan. De spelers kunnen alle support hard gebruiken in de laatste uitwedstrijd van het seizoen, bij winst is DOT 1 kampioen. De wedstrijd wordt om 16:35 gespeeld in Ede.

Comments


bottom of page