top of page

Roundup Zaal 14-2

Vorige week geen round up.. gelukkig is er deze week weer genoeg lees plezier. Vorige week zijn er wel wedstrijden gespeeld. We starten met de verslagen van vorige week, daarna de verslagen van deze week.


Te starten met het verslag van de F2. De sfeer zat er bij de F2 in de vroege ochtend al goed in. Met een auto waar kinderen voor kinderen luid uit de boxen kwam, kon de wedstrijd echt van start. Met Eva die mee wilde doen vanuit de F1, gelegenheidscoach Daphne, vier super kinderen uit de F2 en Neeltje begonnen we tegen de korfrakkers. We begonnen nog een beetje slaperig, misschien iets te hard gefeest op de heenweg? We stonden al vrij snel met 3 - 0 achter. Tijd voor de superspeler dus! Gelukkig kwamen we puntje voor puntje dichterbij. Met nog 1 minuut op de klok staan we 4 - 5 voor, maar dan ineens... De Korfrakkers schieten hem raak. Snel kopjes bij elkaar en gaan voor die goal. We nemen de bal uit en gooien hem snel naar de korf waar Dex goed op staat de letten. Zonder na te denken schiet hij hem richting korf en ja hoor, 10 seconden voor tijd maakt Dex het winnende doelpunt voor de F2! Wat hebben de jongens en meisjes hard samen gewerkt en wat waren de coaches en ouders trots! Ballen werden goed gegooid en schoten gingen richting korf en erin. Iedereen mag trots op zichzelf zijn, iedereen heeft super super goed gespeeld en ook super goed verdedigd!


Voor de A1 een spannend potje. Want tijdens de eerste zaalwedstrijd voor de lockdown werd ook, net als deze week, aangetreden tegen ACKC A1, toen werd nipt verloren met 14-13.

Nu ACKC thuis. Zonder Jochem, die jammer genoeg thuis moest blijven i.v.m. Corona. Gelukkig hadden we Naomi en Tibo bereid gevonden om reserve te zitten.

Afgelopen woensdag al begonnen met trainen om de tegenstander te kunnen bespelen, vrijdag nog voor besproken en zaterdag moet het dan gebeuren.

Beide ploegen komen moeizaam uit de startblokken. Pas na 6 minuten verschijnt de 1 - 0 op het scorebord. Vrij snel daarna trekt ACKC gelijk via de zuiver schietende heren.

Dan gaat het hard we lopen uit naar 6 - 2, maar voor rust weet ACKC de stand recht te trekken. Dit brengt ons bij rust op een gelijke stand van 8 - 8.

Na rust is het ACKC dat de leiding neemt. Ze komen zelfs op twee verschil. De coaches van DOT beginnen aan een schaakspel. Alle 8 de wissels zouden gebruikt gaan worden.

De wissels pakken goed uit. van 8 - 10 achter komen we op 12 - 12, daarna op 15 - 15 en daarna lopen we uit naar 18 - 14. Einduitslag 19 - 15. Mooie eerste overwinning! Een echte teamprestatie! Veel beleving en inzet!

Opmerkelijk feitje: alle 10 de spelers van DOT weten doelpunten te maken! Scores: Ize 4, Wyatt 3, Casper 2, Jay 2, Tibo 2, Eva 2, Luna 1, Levi 1, Ruben 1, Levi 1


Zondag mochten ook de dames van dames 1 weer aantreden en wel tegen Be Quick 5. Een andere tegenstander dan vorige week. Toen werd knap gewonnen van medekoploper Corridor 3.

Be Quick 5 is een formaatje minder, maar onderschatten daar doen we niet aan! Ize en Desiree waren mee als reserve, omdat Daphne en Annebel nog niet mee konden spelen.

Dan de wedstrijd. Veel kansen, maar snel balverlies. Be Quick heeft veel lengte en onze dames zijn wat kleiner van stuk. Voor rust brengen we daarom Ize in de ploeg om meer rebounds te pakken.

Dat pakt goed uit! We kunnen meer herhalen en daardoor vallen de doelpunten vanzelf.

In de rust bespreken we het verdere plan. Veel verleggen en binding houden met je tegenstander. Rebounds lopend pakken en niet te veel statisch spelen, want met de lengte van Be Quick pakken ze meer rebounds dan wij.

We lopen uit en dat brengt ons op een 6-14 einduitslag! Knappe prestatie van de dames! Die zijn dit zaalseizoen nog altijd ongeslagen!


Dan nog een verslag van DOT 1 tegen DKB 1

Daar gaan we weer. De 2de start van de zaalcompetitie. Met de eerste start (thuis tegen Keep Fit) nog vers in het geheugen - zeker het eerste gedeelte - vliegen we ook nu uit de startblokken.

Naomi, Esmee en Cas zetten de 0 - 3 op het bord, DKB doet iets terug maar aanvallend zijn we goed. Met name het eerste aanvalsvak speelt vrijuit met veel beweging, mooie loop- en ballijnen, lopende rebounds en met name een Naomi die "aan" is zoals dat heet.

Via 2 - 5 gaan we naar 6 - 12, maar verdedigend zijn we nog te afwachtend, te angstig om volle druk te geven en DKB scoort vrolijk mee.

Rust breekt aan bij 9 - 16. Naomi heeft er dan al 7 inliggen.....! 16 goals in 1 helft --> dat begint erop te lijken.....!

In de rust nog besproken maar toch lukt het ons (weer?) niet om het hoge niveau van ons aanvalsspel vast te houden. Tempo gaat langzaam omlaag, passing wordt minder, afronding gaat omlaag en duikelen de percentages naar beneden.

DKB hangt al een tijdje aan het elastiek. Maar we knippen het niet door. Aanvallend minder en verdedigend blijft het te vrijblijvend, te wisselvallig. Meer druk op het voorverdedigen, ook echt sluiten aan de buitenkant en scherper zijn op de afvallende ballen. DKB blijft gewoon stoicijns zijn ding doen en komt langzaam naderbij.

Zover laten we het echter niet komen, we laten het gaatje niet te klein worden en eindigen op 20 - 24.

Al met al voldoende aandachtspunten "om mee te nemen" naar de komende week. Thuis tegen SDO - altijd spektakel.

Publiek gaarne op post - zoals dat in België heet.


Dan over naar deze week.

Voor onze A1 de tweede zaalwedstrijd en wel tegen Victum A1.

In Houten is wat vertraging. De wedstrijd van Victum B1 wordt gestaakt vanwege een ernstige blessure, waar zelfs een ambulance voor moet komen. Wij wensen de speelster een spoedig herstel toe.

Voorgaande heeft zichtbaar invloed op de spelers van beide A1-ploegen. Uiteindelijk starten we slechts 10 minuten later dan de oorspronkelijke planning. Victum heeft veel lengte, met name aan herenkant. Extra belangrijk dus om dynamisch te spelen en lopende rebounds te pakken. Beide ploegen starten matig. Na de 0 - 1 wordt het redelijk snel 1 - 1 en Victum neemt zelfs een voorsprong met 2 - 1. Bij een gelijke stand van 2 - 2 nemen de coaches van DOT een time-out.

We zijn niet scherp, veel plaatsfouten en maken ons er gemakkelijk vanaf. Meer energie erin en vooral meer beweging! We staat te veel stil! Dat gebeurt dan ook. Halverwege de 1e helft brengen we Ize voor Maud om meer beweging in dat vak te krijgen. We lopen uit! Ruststand 5 - 10. Na rust hetzelfde beeld. Uiteindelijk hebben we een voorsprong van 10 doelpunten! Maud brengen we de laatste 12,5 minuut nog even terug voor Levi. Ook Tibo laten we nog wat minuutjes maken.

Victum loopt dan nog iets in, maar de overwinning komt niet meer in gevaar! 12 - 20 overwinning! De punten gaan mee naar Oss! Hard gewerkt en goed opgepakt na de eerste time-out! Er stond ook afgelopen zaterdag weer echt één team, waarin iedereen voor elkaar wil werken. 8 van de 10 spelers weten te scoren en dat is ook precies wat we willen! Scoren over alle schrijven.


Dan zondag, 6 thuiswedstrijden. Alle senioren teams. 5x winst. Prima dagje.

SDO - uit of thuis - is bijna altijd een garantie op spektakel. En zo ook deze keer.

We starten nog wel redelijk maar merken meteen dat SDO niet van plan is hier iets cadeau te geven. Strijd vanaf het eerste moment en na de 4 - 4 neemt SDO het voortouw en loopt uit naar 4 - 8. We worden overbluft en overdonderd door de power en strijd bij (met name) de SDO mannen en zijn te timide, te angstig, niet voldoende strijdlustig.

Bij 5 - 10 komt Mara Lotte vervangen, dat is het sein voor ons om wakker te schieten. Misschien onverklaarbaar maar de spirit, vechtlust en het vertrouwen is terug en we knokken ons terug in de wedstrijd. 11 - 12 rust, nog niets verloren.

Na rust maakt Zoë gelijk en dan gaat de strijd pas echt beginnen. Stuivertje wisselen met SDO totdat Michel de 15 - 14 en 16 - 14 maakt. SDO knokt gewoon verder en countert naar 16 - 17. Erop en erover door Michel, Romy en Mara naar 19 - 17. SDO dringt aan met lange aanvallen en veel rebound maar ze hebben gelukkig wel veel schoten nodig en de tijd loopt door. 19 - 18 met nog 6,5 minuut te gaan, Michel schiet anderhalve minuut voor tijd de 20 - 18 binnen.

De laatste 4,5 minuut is billenknijpen. SDO scoort nog 1 keer maar als Naomi met haar zoveelste verdedigende rebound onder de paal staat na alweer een SDO aanval fluit de scheidsrechter af en de ontlading is groot.

Mooi korfbal? Niet echt. Veel doelpunten? Mwah. Grootste pluspunt vandaag :

Met het publiek erachter geknokt voor wat we waard zijn, met z'n allen de strijd aangegaan en als team opgestaan toen het nodig was.

Dat is wat telt.


Volgende week zijn er veel thuiswedstrijden. Zien we jullie dan ook weer in de sporthal? Hopelijk tot dan!

留言


bottom of page