top of page

Roundup #8

De laatste roundup voor we de zaal in gaan.


De laatste wedstrijd van de D2 is op 30 oktober in Ede gespeeld met het voltallige (en 1 extra) D2 team. Deze wedstrijd was extra speciaal, het waren de koplopers tegen elkaar. Met veel toeschouwers is er, van het veilige en zonnige Brabant, naar het natte Gelderland afgereisd.

Onder het genot van een regenbui, warme koffie/thee/chocolademelk is de wedstrijd met veel passie voor de kinderen en het spel vanaf de kant toegejuicht door de toeschouwers. Na de veelbelovende yell en het zien van de gedreven gezichten ging de wedstrijd van start. De spanning was bijna de hele wedstrijd om te snijden. De D4 en D2 waren aan elkaar gewaagd. Soms bood een losse veter even een korte adempauze.

Coach Marcel en Monique (mama van Nanne) coachte de dames van de D2 door de wedstrijd. Natte kleding mocht de sfeer niet bederven, want het resultaat mocht er zeker zijn. DOT D2 speelde 3-3 tegen de D4 van Reehorst ’45.

De toeschouwers zijn niet met lege handen naar Ede afgereisd. Met champagne, taart en mooie rozen is het buitenwedstrijd seizoen van 2021 afgesloten. De beloning was er niet alleen om de overwinning te vieren, maar vooral om de groei van dit team te vieren. Hoe mooi is het om als ouder te zien dat ze samenwerken, afstemmen met elkaar welke tactiek de beste is en elkaar motiveren om de wedstrijd tot een mooi eind te brengen.

Waar iedereen dacht dat het buiten avontuur stopte in Ede, werd er ondertussen nog geregeld dat er een ware huldiging plaats vond in de kantine van DOT. Met oorkonde, medaille en een polonaise over het DOT terrein is deze speciale zaterdag zonnig en gezellig afgesloten.

De dames mogen ontzettend trots op zichzelf en het team zijn.

Speciale dank gaat dan ook uit naar Johnny, Arno die de dames op de woensdag en vrijdag trainen. Ook nog extra dankwoorden voor de invalcoaches die het afgelopen seizoen klaar stonden om de dames van de D2 te coachen naar deze mooie overwinning!

Het zou voor de dames een ontzettende grote en prachtige kers op de taart zijn als ook zij een vaste coach kunnen vinden, dan kunnen zij nog beter ontwikkelen en groeien in de mooie sport: Korfbal.

Dan is het de beurt aan de B1. Het weer: regen. We speelde tegen Reehorst B2. Reehorst en DOT stonden beide met 0 punten onderaan. Zou het hierdoor een spannende wedstrijd worden? DOT begon met de eerste aanval. In die aanval hadden we een paar goede kansen maar helaas werd er geen 1 - 0 op het scorebord gezet. Toen de bal in het aanvalsvak van Reehorst kwam maakten ze meteen een doelpunt! uiteindelijk had DOT erg veel kansen waardoor er een aantal doelpunten uitkwamen. In de rust stond het 4 - 3 voor DOT! Na de rust gingen we weer verder. DOT een Reehorst gingen sterk tegen elkaar op. In de laatste minuten kon Julian het winnende doelpunt maken! DOT wint met 8-7. En sluit de competitie af met 2 punten. Verder was het een hele leuke wedstrijd met een aantal strafworpen en vrijeballen!


Voor de A1 stond de eerste return op het programma en wel tegen DSC A2. De eerste wedstrijd werd in Eindhoven verloren met 18-12. Toen hadden we nog nauwelijks getraind. DSC A2 is zeker gelijkwaardig. Winnen kan gewoon. Duidelijke afspraken. Het is slecht weer, maar daar moeten we niet mee bezig zijn. We vliegen uit de startblokken. Meteen 1-0 via Levi en 2-0 via Ize. Daarna stokt het en DSC komt snel terug en pakken zelfs de voorsprong 2-3. Levi trekt weer gelijk. 3-3. De wedstrijd blijft gelijk op gaan. 6-6. Daarna lopen we uit naar 8-6 door twee doorloopballen van Ize. DSC komt met twee afstondschoten weer langszij. Via Levi komen we weer op voorsprong. 9-8. Daarna 2x DSC. 9-10 achter. Inmiddels zijn Eva, Casper en Lotte binnen de lijnen gekomen. Eva tekent vrij snel voor 10-10. Met nog 1 minuut te gaan weet DSC als te scoren. 10-11. Levi tekent meteen daarna voor 11-11. Einde wedstrijd. Spannend! Laten zien dat we gelijkwaardig zijn. Hadden we kunnen winnen? Zeker, daarvoor moeten we ons de hele wedstrijd beter aan afspraken houden.


Zaterdag de laatste veldwedstrijd voor ons 2e voor we lekker de warme zaal in mogen. Het weer was redelijk zonnig, maar wel een frisse wind. Voor deze laatste wedstrijd kwam Deetos 4 uit Dordrecht op bezoek. Uit werd al van deze ploeg gewonnen en ook thuis was de verwachting dat er eindelijk weer eens een winstpot voor het 2e viel te halen. De start van Dot was moeizaam. Ondanks prima verdedigen, genoeg opgelegde kansen en mogelijkheden kwam Deetos op een 2-0 voorsprong. Het 2e aanvalsvak van Dot speelde wat soepeler en trok de score gelijk. De rest van de 1e helft was er hetzelfde beeld met een 4-4 ruststand tot gevolg. Moeizaam dus.

Na rust bleef het beeld hetzelfde. Gelijk opgaand en moeizaam scorend Dot. Gaande weg de 2e helft ging Dot iets beter afronden, waardoor de wedstrijd langzaam in handen van de thuisploeg viel. Mede door het sterke verdedigen behaalde ons 2e eindelijk weer eens 2 punten. Nu naar de eerste zaaltraining en binnen op zoek naar betere afronding en daardoor meer punten.


Over naar het eerste. Laatste veldwedstrijd tegen laagvlieger Keizer Karel. Geeft ons de mogelijkheid om eens wat met onze aanvallende en verdedigende strategie te proberen. We starten (uiteraard?) weer niet echt scherp, het is te vrijblijvend en KK werkt op dat moment gewoon harder en belonen zichzelf daar ook voor. Verschil tussen de beide aanvalsvakken is ook te groot. In het tweede aanvalsvak is er te weinig beweging, teveel verkeerde keuzes en dat zorgt voor nog meer onzekerheid. Eerste aanvalsvak komt makkelijker tot goede kansen en scoort erop los.

We komen op het einde van de eerste helft wel even 3 doelpunten voor kunnen dat niet vasthouden. 9 - 9 ruststand.

Start tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld maar vanaf 11-11 lopen we naar 15-11. Het siert Keizer Karel dat ze wel gewoon hun ding blijven doen en blijven strijden voor een resultaat. Maar we zijn gewoon beter en het laatste gedeelte van de wedstrijd spelen we makkelijker, komen dus aan de betere kansen en laten heel eventjes zien dat we het wel kunnen. Einduitslag 21 - 14.

Comentários


bottom of page