top of page

Roundup 19 - 2

In alle vroegte speelde DOT C1 tegen DVO C2. In de DVO hal, best cool! Helemaal compleet, 11 spelers en 3 trainer/coaches. Vooraf een praatje met de scheids, veel ervaring, enthousiast. Dit belooft een mooi potje te worden. We starten prima, Xavi ploft wat ballen binnen in de eerste helft, wel van behoorlijk ver, maar een doelpunt is een doelpunt. 1e helft is aanvallend prima 6 – 5 in de rust. Zeker 3 tegengoals zijn doorloopballen van DVO waarbij we niet overnamen. Hadden voorkomen kunnen en moeten worden.

In de rust alle koppies bij elkaar, verdedigende druk is meer dan prima. Aanvallend komen we steeds beter los. In de tweede helft meteen gas geven en knallen met z’n allen!

In de tweede helft starten we met veel energie, Nikki kan weer spelen na een lange blessure en speelt een prima wedstrijd. Toch is in dat vak het moeilijk om het verre voor verdedigen op te lossen. Uiteindelijk spelen we met z’n allen een goede wedstrijd, kan het beter? Altijd. Moest het beter? Een aantal kleine puntjes zoals het overnemen en wat overtredingen hadden het ons makkelijker kunnen maken. Maak al met al een goede en nette overwinning! Trotse en tevreden coaches!


Voor de A1 stond de concurrent op het programma; DVO A3. Met wat personele problemen, twee afwezige dames, begonnen we aan de wedstrijd. Van te voren wisten we dat we beter moest starten dan vorige week. Meer scherpte en meer duelkracht! Dit begon goed, we kwamen meteen op een 2-0 voorsprong. Naar mate de eerste helft vorderde nam de scherpte af en kwam DVO op voorsprong, de hele 1e helft was het stuivertje wisselen.

In de rust werd nog eens duidelijk gemaakt dat we echt met meer scherpte moesten gaan spelen, die lui waren helemaal niet beter dan wij, wij konden hier gewoon de punten in Oss houden. Het plan was duidelijk. Wouter en Jitske werden ingewisseld voor Auke, want zij moesten bespreken voor hun eigen wedstrijd van DOT 2.

In het begin van de tweede helft was de scherpte er helaas niet, er werden foute keuzes gemaakt en slecht gegooid. Er was direct een time-out nodig en iedereen moest weer op scherp gezet worden. Dit pakte goed uit en we knokten ons terug in de wedstrijd. Demi werd ingebracht en haar goede invalbeurt werd direct beloond met 3 doelpunten. Helaas was het gat net te groot en verloren we met 20 - 21. Als je bedenkt dat we met zeker 8 verschil hebben achter gestaan is dat helemaal niet verkeerd. We hebben het 2e deel van de tweede helft laten zien dat we met z’n alle hard kunnen werken en dat we DVO over 3 weken kunnen verslaan. We nemen het goede gevoel mee naar de volgende wedstrijd! Reserves bedankt!DOT 2 speelt tegen Animo 2. Animo altijd lastig. Officieel mogen er maar 13 mensen op de reserve bank zitten, nadat dit was opgelost en de bank bezet was met 13 mensen kon de wedstrijd hervat worden. Na 6 minuten stond het al 4-2, DOT toonde strijdlust en ging de duels niet uit de weg. Nadat Lotte de 5 – 2 binnen gooide wist Animo weer een doelpunt te maken en werd het 5 – 3, 7 – 3 en de ruststand 8 – 4. Na rust scoren beide ploegen in de eerste 12 minuten 2 keer en staat het 10 – 6. Dan stopt de doelpunten productie aan de kant van DOT. Waardoor het met nog 9 minuten te spelen 11-10 staat. Via 12 – 10 wordt het 12 – 11 en is dat ook de stand waarop de scheids affluit. Zeker een spannende wedstrijd. 23 goals in een wedstrijd is niet erg veel, wel genoeg vandaag. Een zwaar bevochten overwinning geeft toch altijd een tevreden gevoel.Het eerste speelt ook tegen Animo. Helaas wist DOT 1 niet te winnen terwijl het in de rust nog 11 – 10 in het voordeel was van DOT. De wedstrijd startte al met stuivertje wisselen een 5 – 5 tussenstand gevolgd door een 8 – 8 tussenstand is dan ook niet raar in deze wedstrijd.

Na rust komt DOT niet goed uit de kleedkamer maar Animo juist wel. Voordat de jonge Osse ploeg begrijpt dat de tweede helft begonnen is hebben de ervaren en gelouterde heren van Animo in 5 minuten de achterstand van 1 doelpunt omgezet in een voorsprong van 11-16. DOT probeert nog aan te haken en knokt zich nog naar 15-17 maar de geleverde inspanning eist zijn tol, lichte pijntjes spelen op, dat zorgt voor uitvallers en Animo is te ervaren om zichzelf nog in de moeilijkheden te laten brengen.

Eindstand 16-19. Over 2 weken de herkansing.


Door de uitloop in de hal week DOT 3 afgelopen zaterdag uit naar de Ruivert. DOT ging vlot van start en de doelpunten vielen rijkelijk. Met name Wouter was erg scherp! De opgebouwde voorsprong werd alleen maar uitgebouwd voor de rust. Ruststand 16 – 3!

Na de rust wilde het 3e doorpakken en werken aan een nog beter doelsaldo. Attila wisselde enkele heren en de 2e helft ging van start. De doelpunten vielen weer met enig gemak. Alleen niet zo snel en makkelijk als de eerste helft. De overwinning was al binnen. Eindstand 23 - 10

Comments


bottom of page