top of page

Roundup 12 maart

De F1 mocht deze zaterdag onder leiding van Neeltje en Ilse (moeder Lisa) tegen Rooi uit spelen. De pittige en felle meiden van Rooi maakten het ons in het begin van de wedstrijd lastig. Maar al snel werd de F1 wakker en werden de paar punten achterstand ingehaald met een ruime voorsprong van 6-12 voor DOT. Onze Tim bleef maar scoren!! In de laatste fase verslapte de concentratie en kwam Rooi terug tot in de laatste (spannende!) minuten tot 11-12, waarmee de wedstrijd nog net met winst en tenminste één doelpunt door alle teamleden werd afgesloten! Goed gespeeld F1!


De selectie reisde af naar Geldermalsen voor een dubbel tegen animo. DOT 2 had twee weken eerder de wedstrijd er net uitgesleept 12 – 11, dit in een enorme felle en fysieke wedstrijd. DOT wist wat het kon verwachten.


Met maar liefst 4 invallers startte de Ossenaren goed. Ize en Levi zorgden snel voor een 0 - 2 voorsprong. Vervolgens liep DOT 2 snel uit naar een 2 – 7 waarna Animo 2 beter in hun spel kwam. Dit leidde tot een 5 – 7 tussenstand. Door onder andere twee goals van Levi en twee van Patrick liepen we uit naar een 5 – 12 ruststand. Het gat was geslagen, ook Maud liet haar basisbeurt niet ongemerkt voorbij gaan en wist ook te scoren. Al met al een super teamprestatie, wat een 14 – 18 eindstand in hield.


Voor DOT 1 was de uitdaging misschien nog wel iets groter. Een 16 – 19 verliespartij twee weken eerder. Er moest iets goed gemaakt worden. Zoë en Stefan hadden de ondankbare taak om twee topschutters van het scoren af te houden. Dat lukte deels, Stefan schakelde zijn heer uit maar kwam er aanvallen zelf niet lekker in. Dit gold overigens voor het hele vak. Zoë daarin tegen zat er regelmatig dicht op maar kon zijn heer niet van het scoren afhouden. Wel is het noemenswaardig dat hij zelf ook aanvallend zijn heer de baas was.


Na een moeizame start, 2 – 0 achter, maakte Michel de 2 – 1 (niet zijn enige de avond). DOT liep uit naar een 3 – 5 stand. Stuivertje wisselen bracht een ruststand van 10 – 9 op het scorebord. De spanning nam toe en telkens liep Animo twee goals weg. Telkens zorgde Michel ervoor dat we gelijk kwamen. En voor het eerst in lange tijd resulteerde dat in een 16 – 17 voorsprong. Vlak na rust had Tibo, Stefan vervangen en nam koud in het veld een stip en scoorde die. In de actie die daaraan vooraf ging kreeg Mara een strafworp mee door het inspringen van haar dame. Even werd gevreesd voor opnieuw een schouderblessure. Met nog twee minuten te gaan kwam Animo op 17 – 17. Er werd een keuze gemaakt om vol voor de winst te spelen. Zoë scoorde de 17 – 18 en de buit was binnen. De teamspirit, Naomi geweldig. In zowel de aanvallende als verdedigende lopende rebound. Jistke en Anne, super hard gewerkt, er toch maar staan in zo een wedstrijd. Dat maakt deze overwinning extra mooi.


Publiek en supporters bedankt! Selectie gefeliciteerd, op naar SDO.

Comments


bottom of page