top of page

Round up 9

Ditmaal gaf de midweek niet het goede voorbeeld, zij verloren afgelopen week en dat was alweer eventjes geleden.

Gelukkig won de D1 wel overtuigend in eigen huis van Kesteren D1. Zij staan nog altijd tweede, maar zijn wel afhankelijk van de koploper of zij nog kampioen kunnen worden.

De F2 wist niet te winnen en verloren ruim, maar gelukkig waren zij wel, samen met de F1, jeugdteam van de week. Zij werden dus later op de dag toch nog even in het zonnetje gezet!

Ruime winst voor de C1, 16-1. Knap gedaan! Ook de C2 wint met 7-12.


Dan de A1. Zij hadden nog iets recht te zetten tegen Dalto A3. Buiten het verlies tegen koploper GKV had DOT A1 alleen nog maar verloren van Dalto A3.

In een mindere wedstrijd werd bij Dalto dit seizoen verloren met 13-12. Nu een betere pot van de A1, toch weet DOT pas op het einde echt uit te lopen. Uiteindelijk winnen ze met 16-11. Complimenten voor de ploeg!

Jammer genoeg raakte Kay nog geblesseerd. Via deze wijze nogmaals beterschap. Gelukkig is Jay weer op de weg terug.


Dan is het de beurt aan het 2e. Met alle blessures aan herenkant in de selectie stond ook good old Michel Heesbeen weer in de basis!

Het 2e kent een goede wedstrijd. Zoals bij de meesten wel bekend is ook Lesley sinds enkele weken weer vaste kracht in het 2e! Later zou zij ook nog de tas van de Like, deel en win actie uitrijken.

DOT wint overtuigend van Animo 2 met 20-14!


Dan het 1e. Weer eens op een prettig tijdstip, waardoor ook de sporthal goed gevuld was. Jeugdteams van de week waren ditmaal onze F1 en F2.

Ondanks hun goede aanmoedigen lukte het DOT 1 niet om voldoende weerstand te bieden tegen koploper Animo. DOT startte, zoals verwacht, zonder hun topscoorder Cas Hustermann aan de wedstrijd. Hij werd vervangen door Stefan Klokgieters. In de beginfase was het wel DOT dat de score opende uit handen van aanvoerder Mara van de Westelaken. Tot 4-4 kon DOT aardig in het spoor blijven van Animo. Daarna wisten de bezoekers uit Geldermalsen wel een voorsprong te pakken. Bij rust stond er een 6-10 op het scorebord.

Het spel aan Osse zijde was prima, maar de afronding bleef uit. Beide vakken behaalden een te laag aanvalspercentage, waarvan één vak slechts 9%, terwijl dit normaliter ruim boven de 20% ligt.

Het eerste aanvalsvak van DOT had moeite met de verdedigende tactiek van Animo. Halverwege de tweede helft bracht coach Van Kemenade daarom nog junioren Ize Loeffen in de ploeg om zo meer rebounds over te houden. Het kwaad was toen echter al geschiet. Na rust wist alleen DOT-speelster Anne van Kemenade nog tweemaal de korf te vinden. Animo deed waar het was gebleven voor rust en liep hierdoor verder uit naar een eindstand van 8-19. Voor de jeugdteams van de week was het plezier gelukkig niet minder. Zij werden na de wedstrijd nog voorzien van een frietje, snack en ranja, gesponsord door de Mondriaanbar. Dankjewel daarvoor Lauran en Anne-Marie!


In het carnavalsweekend gaat DOT op bezoek bij degradatiekandidaat Reehorst'45. Belangrijk voor DOT om de rug te rechten en omhoog te kunnen blijven kijken op de ranglijst. Eerder dit seizoen won DOT in eigen huis met 26-20.


Op zondag wisten DOT 5 en DOT 3 ook nog de punten in Oss te houden. Voor DOT 5 zelfs de eerste overwinning van het zaalseizoen! Voor DOT 3 ook een belangrijke wedstrijd. Zij moesten tegen DSC 4. Beide ploegen stonden nog op een degradatieplek en zijn dus concurrenten van elkaar. Leuk weetje, in DSC 4 speelt de coach van ons eerste Niels van Kemenade. DOT was dus extra gebrand om te winnen en na wat tactische omzettingen wist DOT 3 dat ook te doen. Einduitslag 22-16.


Comentarios


bottom of page