top of page

Round up 6

In de vroege ochtend mocht de D1 aantreden tegen Noviomagum/Keizer Karel D1. Ondanks dat het vroeg was, wisten ze toch met 1-6 te winnen!

Ook winst voor de F1. De E1, F2, D2, A2 en A3 brengen het er minder goed vanaf en verliezen. De B1 speelt een goede wedstrijd uit bij HKC, maar verliezen uiteindelijk wel met 11-7. Gelijkspel voor de C2 en B2. De B2 heeft een vele malen betere uitslag neergezet dan de vorige keer.

Dan de A1 uit tegen Fortissimo A1. Jay is nog altijd geblesseerd en daarmee wordt veel reboundkracht ingeleverd. Gelukkig konden Koen en Kallima mee als reserves. Bedankt nog daarvoor, jullie waren beide hard nodig!

Op het veld werd nog ruimschoots gewonnen van Fortissimo A1, maar afgelopen zaterdag ging het moeizamer. Het is continu stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Met nog zo'n 5 minuten te spelen staat de A1 nog met 17-15 achter. Twee keer op rij weet Jochem te scoren. Gelijk. Kan er dan nog iets? Met 50 seconden te gaan mag DOT nog gaan aanvallen. Lange aanval en uiteindelijk is het Levi die met haar doorloopbal zorgt voor een voorsprong. Time-out. Nog zo'n 10 seconden te spelen. Geen gekke dingen meer doen en absoluut geen doorloopbal meer tegen. 10 ontzettend spannende seconden, maar Fortissimo weet niet meer te scoren. De punten gaan mee naar Oss, 17-18. DOT A1 nog altijd op een 2e plek. Volgende week spelen ze thuis tegen koploper GKV A1. Zij staan ongeslagen bovenaan en op het veld werd ook al verloren van hen. Kan de A1 stunten zaterdag?

Dan op naar Reeuwijk waar de selectie speelt. DOT 2 kent een gemakkelijke wedstrijd. Zonder echt goed te spelen wordt ruimschoots gewonnen van Reeuwijk 2. Voor rust is al duidelijk dat de punten mee naar Oss gaan. Alle reserves komen nog toe aan speeltijd. Jitske en Stan uit de eigen ploeg, maar ook Ize, Luna en Jochem. Voor Luna haar debuut in het 2e en die bekroonde ze met een doelpunt! Einduitslag 12-21.

Dan DOT 1. Zij weten dat ze de betere ploeg zijn, maar daar moet je wel altijd goed voor spelen. Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor de thuisploeg. Reeuwijk schiet letterlijk uit de startblokken en loopt al snel uit naar een voorsprong van 2 punten. De Osse dames houden de ploeg echter in de wedstrijd. De eerste helft is daarom steeds stuivertje wisselen. Bij rust kijkt DOT tegen een 14-13 achterstand aan. Het schotpercentage van Reeuwijk is op dat moment dermate hoog, terwijl DOT meer kansen kon nemen. Na rust schakelt DOT met verdedigen en gaat coach Niels wisselen. Stefan en Lotte komen in de ploeg en Cas en Wouter worden van vak gewisseld. De wissels hebben effect, ook de heren komen beter in de wedstrijd. Reeuwijk weet aan het begin van de tweede helft nog wel een verschil van een 3 punten te creëren, maar DOT weet opnieuw gelijk te trekken. DOT zet aan en weet in de laatste 12.5 minuten maarliefs 14 maal de korf te vinden. Met een buzzerbeater aan Osse zijde wordt de eindstand bepaald op 24-29. Door de overwinning stijgt DOT naar een derde plaats op de ranglijst en passeert het daarmee Reeuwijk.

Volgende week speelt DOT thuis tegen Juliana. Vorig jaar werden hier in de beslissingswedstrijden twee keer van gewonnen, echter staat Juliana bekend als stugge ploeg. Geen garanties dus, die zijn er overigens sowieso niet dit seizoen. Jeugdteam van de week is dan onze D1. Zij krijgen komende woensdag ook een gasttraining van twee spelers uit het 1e.

Dan moeten we ook nog even het gelijkspel van DOT 3 benoemen. Zij promoveerden natuurlijk vorig seizoen en kennen een zwaar zaalseizoen. Tot afgelopen weekend slechts 2 punten, maar zij stijgen nu naar 3 door de 14-14 tegen Albatros 3. Zondag wist het 5e niet te winnen van Tilburg 7. Het 4e speelde gelijk tegen Tilburg 6 (15-15).