top of page

Round up 14

Het zit erop! Het seizoen is ten einde. We zijn er ook wel aan toe met z'n allen, vakantie. Het is voor de meesten van ons in het vooruitzicht.

Er wachten nog leuke weekenden, waarin we feestelijk een prachtig seizoen afsluiten.


Dan afgelopen weekend. Een vol thuisprogramma. Voor de laatste keer dit seizoen.

De C2 werd echter bij hun laatste uitwedstrijd kampioen. Van harte gefeliciteerd! Hard gewerkt met z'n allen.

Veel teams weten thuis het seizoen jammer genoeg niet winnend af te sluiten. De C1, B1, A2 en A1 verliezen. Het 3e speelt in de laatste minuten gelijk en geven daarmee een behoorlijke voorsprong uit handen. Het 2e verliest opnieuw van Rust Roest 3. Gelukkig zijn er ook winstpartijen! De F2 bijvoorbeeld weet wel heel erg dik te winnen! 25-0! Afgelopen zaterdag speelde ook het 1e de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen PSV uit Eindhoven. De sponsorcommissie had alle sponsors en donateurs uitgenodigd. Het was gezellig druk langs de lijn. Leuk om te zien dat zoveel sponsors en donateurs langs kwamen en werden voorzien van een natje en een droogje. Dank aan de dame en heren van de sponsorcommissie. Dan de wedstrijd. De heenwedstrijd werd glansrijk gewonnen waardoor de verwachtingen van het team en het publiek hoog gespannen waren. De ploeg uit Oss begon echter allesbehalve scherp. Na ruim negen minuten spelen, hadden zij nog geen één keer de korf weten te vinden. Gelukkig weten de Ossenaren zichzelf te herpakken en gaan alsnog met 12-5 de rust in. Ons vlaggenschip wilde zichzelf na rust revancheren en zet aan. De tweede helft vallen de doelpunten snel en walst DOT over PSV heen. De ploeg laat zien dat er over alle schijven gescoord kan worden en dat daardoor iedereen aanvallend gevaarlijk is. DOT blijkt opnieuw een maatje te groot voor PSV, de eindstand: 29-15. De ruime voorsprong gaf DOT nog de ruimte om junioren Levi Sperling, Ize Loeffen en Casper Duijmelink in te laten vallen. Voor Casper was dit zijn debuut in de hoofdmacht. Alle drie mogen zij vanaf volgend seizoen een plek proberen te bemachtigen in onze selectie en zij zijn niet de enige junioren die overgaan naar de selectie. Goed om te zien dat we een goede doorstroom hebben vanuit de jeugd. Het eerste seizoen van onze coach Niels van Kemenade bij DOT Oss zit erop. DOT 1 heeft haar doelstellingen behaald door te promoveren op het veld en zichzelf in de top 3 te spelen in de zaal. Complimenten zijn dan ook op zijn plaats. De ploeg is volwassener en stabieler gaan korfballen naarmate het seizoen volgde. De komende weken sluit DOT het seizoen nog feestelijk af met allerlei toernooien en de slotdag. Half augustus start de selectie met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen, waarin de ploeg dus zowel op het veld als in de zaal uit mag komen in de 1e klasse.


Dank aan alle trouwe lezers van de round up! Geniet nog van de laatste weken van het seizoen en geniet daarna vooral van de welverdiende vakantie.


Comments


bottom of page