top of page

Round up 13

Kampioenenregen! Zo kunnen we afgelopen weekend het beste omschrijven.

Op vrijdagavond was het de E3 die als eerste jeugdteam kampioen werd dit veldseizoen. Knap, want alle kinderen die hierin spelen korfballen pas net!

Zaterdag werden ook de F1, E1 en D1 kampioen! Bij de D1 was het erg spannend, zij wonnen maar nipt van de concurrent, maar dat was genoeg om het kampioenschap binnen slepen.

Hieronder allemaal leuke foto's van onze kampioenen. Ook die van het 4e, zij werden vorige week zondag al kampioen.

De C2 kan ook nog kampioen worden.


Leuk detail van afgelopen weekend. Alle thuiswedstrijden werden gewonnen! Klasse!


We zullen alle kampioenen van het hele seizoen (najaar veld, zaal en voorjaar veld) op 8 juli tijdens onze slotdag in het zonnetje zetten! Dat zijn voor nu bekend al de volgende teams; F1, E1, E3, D1, MW, 5e, 4e. Ook het 1e zetten we natuurlijk in het zonnetje vanwege hun promotie naar de 1e klasse op het veld.


Dan de selectie. Zij gingen op bezoek bij Fiducia. Het 2e startte goed en stond het hele eerste kwart op voorsprong, maar langzaam kwam Fiducia toch dichterbij en zelfs op voorsprong.

In de 2e helft bleef DOT lang in de hek hijgen van Fiducia, maar echt in de buurt kwamen ze niet meer. Verdiende overwinning voor Fiducia 2 (21-17), die daarmee DOT 2 passeert op de ranglijst.


Ons eerste trad eveneens aan tegen Fiducia, voorafgaand de nummer zes van de competitie, en kon met winst een plek voor promotie veilig te stellen. DOT begon echter nerveus en krampachtig aan de wedstrijd. Gelukkig komt de ploeg vroeg in de wedstrijd op een 3 - 1 voorsprong, dankzij twee one-handers van Tibo van Helvoort. Beide teams vinden het lastig om de korf te vinden. DOT blijft gedisciplineerd korfballen en spelen lange aanvallen. Fiducia heeft hier geen antwoord op en fouten van hen worden door DOT goed benut. De gehele eerste helft staat DOT aan de goede kant van de score en vlak voor het rustsignaal maakt Mara van de Westelaken de bevrijdende 6 - 10.Het spelbeeld verandert weinig in de tweede helft. Fiducia haalt van alles uit de kast om DOT te laten wankelen, dit mag echter niet baten. De ploeg laat zien dat er veel progressie is gemaakt dit seizoen. De ploeg speelt volwassen korfbal en weet met vlagen goed om te gaan met het fysieke spel van Fiducia. De eindstand van de wedstrijd: 12 - 15. De winst is genoeg om een plek te bemachtigen bij de top 4, waardoor het team volgend jaar in de eerste klasse uit mag komen. Volgende week speelt DOT haar laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen PSV/lifovragen.nl. Voor zowel DOT als PSV is dit een wedstrijd zonder belangen, maar DOT zal nog één keer het thuispubliek proberen te verwennen met mooi korfbal en te laten zien waarom zij volgend jaar thuis horen in de eerste klasse. Volgende week zaterdag en zondag weer een vol thuisprogramma. Kom dus gerust een kijkje nemen! Zaterdag 17 juni: 10.00 uur DOT F2 - DAW Schaijk F3 10.15 uur DOT A2 - SKF A4 11.00 uur DOT A1 - GKV A1 11.45 uur DOT B1 - SDO B1 13.00 uur DOT C1 - Wageningen C2 12.30 uur DOT 3 - PSV 2 14.00 uur DOT 2 - Rust Roest 3 15.30 uur DOT 1 - PSV 1 Zaterdag zijn ook alle sponsors uitgenodigd voor de sponsorborrel tijdens en na de wedstrijd van het 1e. Zondag 18 juni: 11.00 uur DOT 4 - KVS'17 1


Comments


bottom of page