top of page

Round up 13

Afgelopen zaterdag weer een vol programma. De D2 speelt gelijk (3-3). De D1 wint overtuigend (9-2). De C2 speelde ook gelijk tegen DSC 2 (5-5). Een monsteruitslag van onze F1. Zij weten met 5-31 te winnen bij Animo.

De B1 komt opnieuw tekort en is inmiddels al zeker gedegradeerd uit de 1e klasse.

Ook de A1 presteert de laatste weken ondermaats en zij verliezen ook in 15-17, nadat ze zelfs op 5-0 voorsprong waren gekomen. Het 2e sluit gewoon aan in dit rijtje en verliest dik in eigen huis van Reeuwijk, terwijl uit nog ruim werd gewonnen.

Ook het 3e weet de korf niet vaak te vinden en zoeken met een ruime achterstand de kleedkamers op. In de tweede helft weet DOT 3 zich nog terug te knokken, maar de punten blijven niet in Oss, waardoor degradatie naar de 3e klasse een feit is.


Voorgaand aan de wedstrijd werden er nog twee sporttassen uitgereikt! Linn van de D1 won de tas van Michel en Ize won de tas van papa Patrick. Dames van harte gefeliciteerd.

Op het veld gaan we gewoon door met de LIKE, DEEL en WIN actie. De tassen zullen altijd uitgereikt worden bij de thuiswedstrijden van de selectie. Alleen indien je dan aanwezig bent, maak je kans om te winnen.


Ook Thijmen van de B1 wordt nog even in het zonnetje gezet. Hij tagt alle wedstrijden van de selectie, daardoor zijn de statistieken zoals rebounds, schotpercentages en aanvalspercentages bekend en daar zijn we hem erg dankbaar voor. Thijmen, nogmaals bedankt!


Dan de wedstrijd van het 1e. Zij komen ook meteen op 0-1 achter. Gaan zij dan ook aansluiten in dit rijtje met verliespartijen? Al vrij snel volgt het antwoord. Veel strijdlust en beleving. DOT trekt gelijk (1-1) en neemt daarna de leiding, 3-1.

Reeuwijk komt echter terug tot 9-9, maar net voor rust weet DOT toch weer een gaatje van twee te slaan. Met een tussenstand van 11-9 zoeken beide ploegen de kleedkamers op.


Na rust is het Reeuwijk die het initiatief overneemt in de wedstrijd. Met twee aanvallen weten zij direct gelijk te trekken naar 11-11 en daarna weten de Reeuwijkers zelfs op 11-12 te komen.

DOT schakelt dan over naar een rustiger aanvalsspel met meer herhalingen, waardoor de Osse korfballers weer op voorsprong komen. Halverwege de tweede helft leiden de Ossenaren met 17-15.

Vanwege de vele heren blessures verscheen routenier Michel Heesbeen met nog enkele minuten spelen nog binnen de lijnen. Hij nam vorig seizoen nog groots afscheid, maar werd dit zaalseizoen weer opgetrommeld om in het tweede team van DOT de vrijgekomen plek tijdelijk op te vullen. Notabene hij gooide de wedstrijd in het slot door een strafworp te verzilveren. De wedstrijd eindigde in een 24-22 overwinning.

Doordat de nummer twee Vriendenschaar ook won, blijft DOT steken op een derde plek in het klassement. Volgende week reist de selectie af naar Oud Gastel waar het altijd stugge Juliana hen opwacht. Voor beide ploegen staat er niks meer op het spel. Juliana staat in de middenmoot. Thuis werd nipt gewonnen met 25-23.


Na de wedstrijd nog bloemen en drank voor de jurytafel. Ook deze dames zaten (bijna) alle thuiswedstrijden van de selectie achter de jurytafel. Yvonne, Maud en Ellen bedankt!


Zondag werd er ook nog gekorfbald door ons 4e en 5e. Beide traden aan tegen Tilburg. Het 4e wist de punten in Oss te houden, maar het 5e lukte het jammer genoeg niet.We naderen de ontknoping van het zaalseizoen. Er zijn nog twee teams in de race voor het kampioenschap. De midweek, al hebben zij het niet in eigen hand. Concurrent Wageningen moet dan verliezen en DOT moet nog afrekenen met Duko. Ook de F1 kan nog kampioen worden. Zij moeten dan komende zaterdag nog winnen van EKCA. Voor zowel het 1e als het 2e staat er niks meer op het spel.


Na volgend weekend gaan alle teams van DOT zich voorbereiden op de (hervatting van) de veldcompetitie. Het 1e is daar nog in de race voor promotie naar de 1e klasse. Het 2e moet nog wat punten bij elkaar sprokkelen om zeker te zijn van lijfsbehoud.Comments


bottom of page