top of page

Onze trainerscoördinatoren

Onze trainerscoördinatoren stellen zich voor

Vanaf dit seizoen krijgen onze trainers ondersteuning van trainerscoördinatoren. Zij lopen met regelmaat op de velden en ondersteunen onze trainers. Wie zijn onze trainerscoördinatoren en waarom vinden ze het leuk om dit te gaan doen? Hieronder de antwoorden! Natuurlijk verwachten we dat je ze al hebt gezien op en rondom de velden, maar bij deze nog het officiële voorstelrondje. Auke Verwer (rechts op de foto) Hoeveel jaar trainerservaring heb je? Ik geef vanaf mijn 13e ongeveer training, eerst geholpen bij de F en E. Vervolgens doorgestroomd naar de D en C. De afgelopen jaren heb ik de B en de A getraind en op dit moment ben ik bezig aan mijn eerste seizoen bij een senioren damesploeg. Waarom vind je het leuk om als trainerscoördinator aan de slag te gaan? Ik vind het leuk om mensen te helpen en dingen te leren, dat is ook de reden dat ik in het onderwijs actief ben. Vaak zijn trainers met alle goede bedoelingen bezig en hebben ze er veel plezier in. Als ik ze dan extra handvatten kan geven waarmee ze hun trainingen op een hoger niveau kunnen brengen denk ik dat dat voor zowel de spelers als de trainers prettig is. Wat hoop jij onze jeugdtrainers bij te brengen? Ik hoop dat ik onze trainers kan bij brengen om op een bewustere manier naar korfbal te kijken. Als je bewust oefeningen kan maken op exact het doel wat je wil trainen kan je op een krachtige manier trainingen verzorgen. Daarnaast hoop ik het plezier van de trainers te kunnen vergroten. Wouter van Aanholt (links op de foto) Hoeveel jaar trainerservaring heb je? Ik geef eigenlijk al vanaf mijn 13e training. Ik ben begonnen bij de Kangoeroes en heb eigenlijk inmiddels bijna alle leeftijdscategorieën wel training gegeven. Inmiddels dus 16 jaar trainerservaring. Waarom vind je het leuk om als trainerscoördinator aan de slag te gaan? Ik vind het hartstikke leuk om te zien dat we heel veel jonge en gedreven trainers hebben. Wat ik zelf altijd mistte als trainers is begeleiding van iemand met meer ervaring. Ik wil dus graag trainers gaan helpen en kijken waar ze hulp nodig hebben. Zo kunnen we met z'n allen DOT naar een hoger plan trekken. Wat hoop jij onze jeugdtrainers bij te brengen? Ik hoop dat de jeugdtrainers er altijd veel plezier in blijven houden, zodat ze nog lang training willen geven. Ik wil ze vooral helpen op de vlakken waar ze zelf ook behoefte aan hebben. Daarnaast wil ik meer invulling geven aan ons technisch beleid. De komende weken worden er ook ondersteuningsformulieren uitgedeeld aan alle trainers. Als je deze nog niet hebt ontvangen, trek gerust Auke of Wouter aan de mauw. Zij gaan naar aanleiding van deze ingevulde formulieren met jullie in gesprek. We zijn blij dat deze twee heren bereid zijn om hun kennis over te brengen op al onze andere trainers en hopen zo onze jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen.
Comments


bottom of page