top of page

Kangoeroedag DOT Oss laat honderden kleuters bewegen met een glimlach

Het korfbalterrein van DOT Oss stond op 28 mei 2024 volledig in het teken van de Kangoeroedag DOT. De jaarlijkse sportdag voor honderden kleuters wordt georganiseerd door tientallen vrijwilligers, vrienden en sponsors van de korfbalvereniging. En daar is DOT trots op! Deelname is voor kleuterklassen van basisscholen uit de gemeente Oss ieder jaar geheel vrijwillig en kosteloos.

Het stimuleren van beweging en daarmee het verbeteren van de gezondheid van kinderen is een belangrijke reden dat korfbalvereniging DOT Oss voor de 8e keer de Kangoeroedag DOT heeft georganiseerd. Op deze dag deden ruim 400 kleuters van verschillende basisscholen uit de gemeente mee aan verschillende leuke en leerzame balspelletjes. Natuurlijk met een knipoog naar de korfbalsport. Basisscholen de Evenaar, Teugelaar, Regenboog, Molenveld en Meander namen dit jaar deel.


Zie ook het D-tv nieuwsbericht met filmpje :


Onder begeleiding van 125 studenten van het Hooghuis Lyceum en Koning Willem 1 College gingen de jonge sporters in groepjes een spelletjesparcours langs met als kers op de taart de grote favoriet: het springkussen. Mascotte Kangoeroe toverde een glimlach op de gezichten van alle kleuters. Ook kreeg ieder kind een heerlijk waterijsje, een koekje en een stukje fruit tijdens de pauze.Comments


bottom of page