top of page

Coronaprotocol n.a.v. maatregelen 13-11

Beste leden,


In de richtlijnen van het NOC/NSF staat dat de huurder van een binnensport-

accommodatie zelf verantwoordelijk is voor de controle. Op dit moment zijn we nog in overleg met de gemeente hoe we dit vorm kunnen en moeten gaan geven. Tot die tijd zijn we opzoek naar ouders die tijdens de training van hun kind als coronacoördinator bij de ingangen van de sporthallen willen staan. Heb je interesse? mail dan naar bestuur@kvdot.nl. We proberen dan een poule te maken met ouders om zo de belasting minimaal te houden.

Met ingang van afgelopen 13 november is publiek niet toegestaan bij wedstrijden en trainingen. Vanaf nu is er dus het volgende verzoek aan trainers, spelers, ouders van jeugdleden:

 • Neem je verantwoordelijkheid. Kom alleen naar de sporthal als je een Coronatoegangsbewijs (CTB) kunt laten zien.

 • Breng op trainingsavonden uw kind omgekleed af bij de deur en kom zelf niet naar binnen. Haal uw kind na de training bij voorkeur buiten bij de deur op.

 • Voor de senioren en junioren geldt dat de aanvoerder verantwoordelijk is voor het scannen van de medespelers bij het betreden van de zaal.

 • Het CTB heb je ook nodig als je de sportkantines in de sporthallen bezoekt.

Verder blijven de algemene richtlijnen van RIVM van toepassing. Neem ook

hier je eigen verantwoordelijkheid.

 • Wees vriendelijk, beleefd en aardig tegen elkaar, vrijwilligers, trainers en/of coaches.

 • Indien je als speler niet in het bezit van een CTB bent, dan het vriendelijke verzoek dit zo spoedig mogelijk te melden.


Wat gaat dit vooralsnog* betekenen voor de wedstrijddagen?

Er zal op wedstrijddagen de gehele tijd dat we de zaal bezetten, een controle moeten plaatsvinden. Omdat we op dit moment al veel vragen van onze vrijwilligers hebben we ervoor gekozen om een extra vrijwilliger op de zaalwacht in te plannen. Dit betekent dus dat één persoon van de zaalwacht geacht wordt de controle op de qr-code uit te voeren bij de ingang van de zaal.

Bij wedstrijden van onze midweek wordt in onderling overleg binnen het team bepaald wie er scant.


Hoe kan ik een check doen op het coronatoegangsbewijs?

Om het coronatoegangsbewijs van bezoekers en leden te kunnen scannen, is de CoronaCheck Scanner-app nodig. De CoronaCheck Scanner-app kun je downloaden in de Apple App Store (iPhone vanaf IOS 12) of op Google Play Store (vanaf Android 6). De telefoon heeft verder een werkende camera nodig. Let op: bij een telefoon met lage kwaliteit camera kan het zijn dat het scannen van QR-codes op papier moeilijk gaat. Probeer het scannen van QR-codes daarom eerst uit. Daarvoor is het mogelijk om de demo QR-codes te gebruiken (zie coronacheck.nl).

De check op het CTB gebeurt door de QR-code te scannen en het ID-bewijs van de persoon te vergelijken met de gegevens van de scan. Deze gegevens zijn altijd 3 van deze 4:

 • De eerste letter van de voornaam; en/of

 • De eerste letter van de achternaam; en/of

 • De geboortedag; en/of

 • De geboortemaand.

De check op het CTB is voldaan wanneer:

 • de scanner groen kleurt; en

 • de gegevens op het ID overeenkomen.


Impact van de maatregelen

Wij begrijpen dat er verschillende meningen zijn rond dit thema, daarbij willen we benadrukken dat ieders mening wordt gerespecteerd.

We moeten ons als vereniging echter houden aan de landelijke maatregelen om de gezondheidsrisico’s van iedereen zo veel mogelijk te beperken en het aantal besmettingen terug te dringen. Niemand wil terug naar de situatie van vorig jaar, toen er helemaal niet gekorfbald kon worden.

We hopen dan ook dat de bezoekers van wedstrijden en trainingen de maatregelen respecteren en iedereen vragen geen discussie aan te gaan met degene die de toegang controleert.

Houdt in uw achterhoofd dat onze vrijwilligers geen invloed hebben op het overheidsbeleid en hun werkzaamheden zo goed mogelijk proberen uit te oefenen. Zonder een QR-code is toegang helaas niet mogelijk.


Bij vragen/opmerkingen/calamiteiten m.b.t. tot de controle kunnen jullie terecht bij leden van het bestuur, bij Yoeri of bij Jordy.


Met sportieve groet,


Het bestuur

Yoeri (coronacommissie)

Jordy (zaalhuur/wedstrijdsecretariaat)

Comments


bottom of page